Belle Perez: interview

Interview

Belle Perez, de Spaans/Belgische schone die nauwelijks nog een introductie behoeft. In haar inmiddels bijna 15 jarige carrière rijgt ze de ene zomerhit aan de andere en ook Nederland en Duitsland vallen massaal aan de voeten van ‘onze’ latin girl. Ook anno 2013 brengt ze nog steeds hele volksstammen op de been met haar opwindende mix van latin en pop.

Behalve sympathiek en getalenteerd blijkt ze ook een boon te hebben voor romantiek én het milieu. Een interview met Visita kon daarom niet uitblijven.

“Nog elke dag dankbaar”

Je hebt er al een behoorlijk indrukwekkende carrière opzitten. Hoe kijk je daar inmiddels op terug?

Oh, met een erg fijn gevoel. Ik ben in 2000 gestart dus over enkele jaren ben ik vijftien jaar aan de slag. Ik heb sindsdien echt fantastische dingen mogen meemaken. Zoals de optredens in het sportpaleis van Antwerpen, de Nederlandse Ahoy, shows in Amerika, verschillende gastoptredens, enzovoort. Ik ben echt elke dag dankbaar dat ik kan doen wat ik graag doe.

“Romantiek en kaarsen”

De maakt muziek met een positieve vibe en refereert daarbij niet zelden aan de liefde. Mag ik daaruit afleiden dat je een Valentijn fan bent?

(Lacht) Ik ben best een romantisch type als dat is wat je bedoelt? Valentijnsdag zelf vind ik tegenwoordig wel behoorlijk gecommercialiseerd. Al is het ideaal voor mannen die de rest van het jaar absoluut niet romantisch zijn. Doen ze toch één keer moeite voor hun vrouw (lacht). Zelf vind ik het veel belangrijker om regelmatig tijd vrij te nemen voor m’n partner. Soms leven mensen zo hectisch dat dat wel eens vergeten wordt. Thuis maak ik het altijd graag gezellig. Dan steek ik een paar kaarsen op en hebben mijn vriend en ik samen een leuke avond. In dat opzicht is het bij mij bijna elke dag Valentijn (lacht).

“Altijd bij jezelf beginnen”

Ben je ook op ecologisch vlak goed bezig?

Best wel. Ik ben altijd van mening geweest dat je altijd bij jezelf moet beginnen om iets echt te kunnen veranderen. Dat probeer ik dan ook consequent te doen. Ik recycleer, gebruikspaarlampen en laat de kraan nooit onnodig lang lopen. Als er een optreden op stapel staatcarpoolen we ook met de hele band. Dan spreken we af op een bepaalde locatie en rijden van daaruit verder. Het is bovendien veel gezelliger en ik hoef me niet zo op te jagen in het verkeer (lacht). Kan ik me tenminste rustig op het concert concentreren. Het zijn kleine dingen die veel kunnen betekenen als iedereen ze zou toepassen. Daar kom je volgens mij al een heel eind mee.

Ben je van plan het dit jaar rustiger aan te doen of draait Belle Perez op volle toeren?

Euh, zeker niet rustiger aan (lacht). Ik heb inmiddels een nieuwe single uit en werk op dit moment aan een nieuwe plaat die dit jaar het licht zal zien. … Om de batterijen op te laden zeg maar. Als ik vrij neem zorg ik er in elk geval voor dat ik ook echt vrij ben. Dan geniet ik van elke minuut voor de volle 100%.

Belle Perez haar nieuwe single Adio Bye Bye verschijnt begin februari.

www.belleperez.be

Management / Boekingen B: 
King Entertainment: +32 (0)13 33 45 45
www.kingentertainment.be

Boekingen NL:
Rocket Agency
+31 418 57 60 85

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven