Lippen onder de loep

Beauty

Guur weer, schrale wind, ijzige koude. Je lichaam kun je beschermen met warme kleding, maar helaas blijven onze lippen meestal onbedekt. Het zijn echter niet alleen de temperaturen of seizoenen die de lippen belasten. Vaak doen we zelf ook meer kwaad dan goed. En zeg nu zelf, in de Valentijnsperiode is er niks zo vervelend als droge, gekloofde kustoestanden. Dus wat doen we eraan?

Drink water en vermijd droge lucht

Een paraffinekus, iemand? 

Gangbare lipsticks en balsems bestaan uit grotendeels synthetische ingrediënten als paraffine, bewaarmiddelen en parfum. Minerale oliën als paraffine voorzien onze huid en dus ook onze lippen van een beschermlaag. Allemaal goed, zou je denken, maar vergeet niet dat je die boel ook inslikt.

Een paraffineverslaving, bestaat dat?  

Minerale olie sluit de huid af en legt zo het proces van celvernieuwing lam, met droge lippen en kloofjes als onvermijdelijk gevolg.

Liever een hapje natuur  

Natuurlijke lippenbalsems zijn anders opgebouwd dan de conventionele tegenhangers. Zo bestaan zij uit bijvoorbeeld bijenwas, cacaoboter, sheaboter en natuurlijke oliën als voedende basis. Die sluiten de huid niet af, maar dringen diep door en verzorgen waar het moet. Veel natuurlijke balsems zijn ook verrijkt met vitamine E, een krachtige antioxidant. Parfumeren, als dat al nodig is, doen we natuurlijk bij voorkeur met essentiële oliën zoals sinaasappel en mandarijn.
Sandra Bergen
Het volledige artikel + de persoonlijke favorieten van Sandra vind je in Visita Magazine 06.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Wasbare luiers voordelen

Wasbare luiers

Vaak beginnen mensen te huiveren bij het idee alleen al. Luiers zijn voor het overgrote deel van de kersverse ouders gebruiksvoorwerpen waar ze liefst zo

Lees verder »