5 tips voor een maximum tuingenot

Tuin
  1. Maak een echt gezellig zitplekje op de best mogelijke locatie. Een plaats van waaruit je het perfecte zicht op je tuin hebt en de zon het beste valt.
  2. Voorzie in nestkastjes en voederplaatsjes voor onze gevleugelde vrienden. Niets zo fijn als de aanwezigheid van tjilpende vogeltjes.
  3. Maak gebruik van je tuinkruiden. Ze vragen nagenoeg geen werk en verse kruiden zijn overheerlijk in al je gerechten. Veelgebruikte kruiden zoals basilicum, munt, tijm en dille groeien overal prima. Je kan er ook lekkere thee mee zetten. Heerlijk en gezond.
  4. Ook aardbeiden zijn makkelijk te kweken in kleine hoeveelheden. Bijvoorbeeld in bakjes hangend aan je tuinhuisje of omheining. Supervers, superlekker en een prima ingrediënt voor pakweg een voedzame smoothie.
  5. Hou in geval van een dichtbegroeide tuin op voorhand rekening met enkele strategische wandelpaden. Zorg dat je met de kruiwagen probleemloos tot bij je tuinhuisje of composthoop kan bijvoorbeeld. Altijd beter dan onnodig gesjouw met je tuingereedschap.

Welke tips heb jij nog?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven