Zelfgeplukt – Ann Vansteenkiste

Zoals je in een vorige post kon lezen, hebben we afgelopen lente onze tuin aangelegd. Nu alles een paar maanden later al goed gegroeid was, begon ik het internet af te schuimen om te onderzoeken of ik met sommige planten nog meer kon dan alleen naar te kijken 😉

Zelfgeplukt van Ann Vansteenkiste

Zelfgeplukt - boek Ann Vansteenkiste

Nu is net het splinternieuwe boek van Ann Vansteenkiste, herboristen verschenen, wat ideaal is. Het boek draagt de naam Zelfgeplukt en je ontdekt welke kruiden en bloemen je kan gebruiken om zelf infusies (vaak kruidenthee genoemd) te maken; zowel om te drinken als bij de behandeling van kwalen.

Gemende kruiden

Ok, ik propte regelmatig wat salie, citroenmelisse of lavendel in een tas warm water en dat smaakte heerlijk, maar ik heb nog nooit meerdere verse kruiden gecombineerd. Laat staan met bloempjes, wat – als je een glazen theepot gebruikt – toch voor een prachtig zicht zorgt. Ga ik binnenkort zeker uitproberen.
Zelfs van vruchten en groenten kan je infuses maken!

Zelfgeplukt - boek kruidenmengeling maken

Geneeskrachtige kruiden en planten

Bij de kruiden en materiaal van bomen en stuiken (zoals bessen) staat een korte omschrijving en steeds vermeld wat de werking ervan is.

Zelfgeplukt - boek gebruik kruiden

Wat nog meer

Het wordt de komende dagen nog heerlijk warm, dus de icetea-recepten uit het boek zullen me zeker ook van pas komen.Verder in het boek: Manieren of te drogen en te bewaren, het belang van water, zoeten van thee, hoe infuses zetten,…

Zelfgeplukt - Drogen en bewaren

Ann Vansteenkiste, de auteur is herborist en schreef als theemsommelier haar eerdere bestseller De stille kracht van thee.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven