Doe elke dag iets om de wereld te verbeteren - een journal - boek review

Doe elke dag iets om de wereld te verbeteren – een journal (boek review)

Doe elke dag iets om de wereld te verbeteren. Nee geen commando van mij maar de titel van een nieuw boek.

De meeste lezers van dit blog maken al heel wat keuzes om de wereld te verbeteren. Vaak begint het met één ding en doe je dan nog een stapje en zo nog weer een stapje. Als je nog niet goed weet waar te beginnen, wat extra ideeën zoekt of een een andere richting wilt verkennen dan vind je vast inspiratie in dit boekje. Ben je voornamelijk met dieren bezig dan kan je je wat extra in sociale thema’s verdiepen. 

Doe elke dag iets om de wereld te verbeteren

Het is een journal met daarin 365 dingen die jij kan doen om een mooiere wereld te krijgen. Dat kan vanalles zijn: armoede bestrijden, dieren, natuur, politiek, duurzaamheid, …

Je kan jezelf in het begin van het boek punten geven wat jij nu al doet om de wereld te verbeteren. Na een jaar kan je op het einde van het boek jezelf nogmaals een score geven. Waarschijnlijk zal die een heel stuk hoger liggen als je alle (of een groot aantal) ideetjes die in het boek staan uitgevoerd hebt.

Mijn eerste indruk toen ik het boek uit de enveloppe haalde was, ‘hé dat lijkt een mini encyclopedie’. Door de dikte en hoe het er uit zag. Het is een klein boekje maar wel heel dik. Er zit ook een leeslint bij zodat, mocht je alles in volgorde willen doen, je weet waar je gebleven bent.

Op elke pagina staan quotes, oefeningen, invulvakjes en plaats om een datum in te vullen. Je kan dus eender wanneer starten. Je zou vooraan kunnen starten en het pagina per pagina doorlopen en invullen en mee bezig zijn.

 

Doe elke dag iets om de wereld te verbeteren - een journal - boek review

Of je slaat gewoon een pagina open en kijkt naar iets waar nog geen datum bij staat en dat ga je doen. Of je bladert wat en leest en waar jij die dag zin in hebt om te doen om de wereld te verbeteren, dat doe je dan.

Het is jouw boekje, dus jij bepaalt de spelregels.

Bij sommige opdrachten moet je een vraag beantwoorden en kan je kijken of die juist is, maar het kan ook zijn dat je een vakje aan moet kruisen met wat jij die dag gedaan hebt, of een stukje tekst schrijven. 

Misschien doe jij al heel veel voor een betere wereld, misschien totaal nog niet. In beide gevallen ga je nieuwe dingen ontdekken die je zou kunnen doen waar je voorheen nog niet aan gedacht had. Sommige dingen die ik tegenkwam (zoals eet eens minder vlees) zijn voor mij vanzelfsprekend. Maar andere dingen die er in staan zetten me dan weer aan het denken.

Het boek kadert in een reeks van soortgelijke boeken die telkens beginnen met “Doe elke dag iets”. Het is leuk om cadeau te geven, of als je zelf eens wat nieuwe dingen wilt doen waar je voorheen niet aan dacht. 

De andere titels in dit rijtje van ‘doe elke dag iets’ zijn: 

Doe jij al elke dag iets om de wereld te verbeteren? Wil je dat gaan doen? Vind jij zulke boekjes leuk om mee bezig te zijn? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven