Toen ik de ondertitel “zonder gluten, suiker, zuivel en eieren” las, dacht ik; ‘hier kan ik wel wat mee!’ Bij een leesboek of boeken over persoonlijke ontwikkeling begin ik eigenlijk onmiddellijk met het doorlezen van de inhoudstabel. Bij een kookboek werk ik echter net omgekeerd. Ik blader er doorheen, bekijk de foto’s en lees af en toe een titel. Tot ik iets zie dat me aanspreekt.
Wow! Het boek super healthy snacks stak onmiddellijk mijn ogen uit en ik kreeg meteen zin om vanalles uit te proberen.
Gezond is onbemind
Mensen die niet bewust met gezondheid en voeding bezig zijn, zeggen nogal eens dat gezonde voeding inspiratieloos, saai en smaakloos is. Ze bekijken het dus meer als een medicijn. Als je ziek bent, moet je even gezond eten (maar eigenlijk meer tegen je zin), en als je genezen bent kan je snel weer omschakelen. Alsof het een straf is om gezond te eten!
Wie dit boek gelezen heeft en een paar dingen heeft geproefd zal daar helemaal anders over denken 🙂
Hartige en zoete snacks
Er staan ook heel wat zoete snacks in, maar ikzelf ben meer voor het hartige. De ongefrituurde courgettes en de amandel-lijnzaadcrackers stonden dan ook als eerste op mijn planning. Waarom? Ik wilde onmiddellijk beginnen en dat zijn 2 heel eenvoudige receptjes.
Vooraan in het boek (ja, dat lees ik ook wel, alleen ietsje later ;-)) staan de recepten aangeduid die makkelijk zijn om mee te starten en deze die voor de gevorderd keukenprins(es) geschikt zijn. Mijn 2 recepten stonden bij de starters, dus ik was onbewust goed bezig;-)
Amandel-lijnzaadcrackers
Wat een smaakbom! Ik heb die ondertussen al meermaals gemaakt en gegeten.
’s Middags eet ik ze tegenwoordig in plaats van brood. Gewoon met een beetje beleg.
Afgelopen zondag serveerden we ze ook als aperitiefhapje op het verjaardagsfeestje van mijn man. We hadden het in kleine stukjes gesneden en dat was ideaal als toastje met wat guacamole en auberginekaviaar. Miso pasta had ik helaas niet in huis maar ik gebruikte tamari als alternatief en dat ging ook prima.
Voor de (gezonde) zoetebekken is er ook voldoende te beleven; eenpersoonschocoladecakeje, vijgenrol, balletjes van koekjesdeeg uit de vriezer, …
Inhoud en categorieën van super healthy snacks
- Inleiding met wat achtergrond van de schrijfster (Jenna Zoe) en welke ingrediënten ze gebruikt.
- Ontbijt
- Powersnacks
- Hartige hapjes
- Dips & dippers
- Zoete hapjes
- Koek, cake & andere zoetigheden
Meestal staat Stijn in de keuken om het avondeten te bereiden, maar zo’n snacks en hapjes bereiden vind ik dan weer superleuk om te doen. Ik weet nu al dat het een boek is dat ik veel ga gebruiken.
Heb jij het boek al uitgeprobeerd? Wat is jouw reactie?
Eén reactie
5