Super healthy snacks – Jenna Zoe (review)

Toen ik de ondertitel “zonder gluten, suiker, zuivel en eieren” las, dacht ik; ‘hier kan ik wel wat mee!’ Bij een leesboek of boeken over persoonlijke ontwikkeling begin ik eigenlijk onmiddellijk  met het doorlezen van de inhoudstabel. Bij een kookboek werk ik echter net omgekeerd. Ik blader er doorheen, bekijk de foto’s en lees af en toe een titel. Tot ik iets zie dat me aanspreekt.

Wow!  Het boek super healthy snacks stak onmiddellijk mijn ogen uit en ik kreeg meteen zin om vanalles uit te proberen.

Super healthy snacks - Jenna Zoe

Gezond is onbemind

Mensen die niet bewust met gezondheid en voeding bezig zijn, zeggen nogal eens dat gezonde voeding inspiratieloos, saai en smaakloos is. Ze bekijken het dus meer als een medicijn. Als je ziek bent, moet je even gezond eten (maar eigenlijk meer tegen je zin), en als je genezen bent kan je snel weer omschakelen. Alsof het een straf is om gezond te eten!

Wie dit boek gelezen heeft en een paar dingen heeft geproefd zal daar helemaal anders over denken 🙂

Hartige en zoete snacks

Er staan ook heel wat zoete snacks in, maar ikzelf ben meer voor het hartige. De ongefrituurde courgettes en de amandel-lijnzaadcrackers stonden dan ook als eerste op mijn planning. Waarom? Ik wilde onmiddellijk beginnen en dat zijn 2 heel eenvoudige receptjes.

Amandel-lijnzaadcrackers - tomaat-basilicum

Vooraan in het boek (ja, dat lees ik ook wel, alleen ietsje later ;-)) staan de recepten aangeduid die makkelijk zijn om mee te starten en deze die voor de gevorderd keukenprins(es) geschikt zijn. Mijn 2 recepten stonden bij de starters, dus ik was onbewust goed bezig;-)

Amandel-lijnzaadcrackers

Wat een smaakbom! Ik heb die ondertussen al meermaals gemaakt en gegeten.

Amandel-lijnzaad-crackers

’s Middags eet ik ze tegenwoordig in plaats van brood. Gewoon met een beetje beleg.

Afgelopen zondag serveerden we ze ook als aperitiefhapje op het verjaardagsfeestje van mijn man. We hadden het in kleine stukjes gesneden en dat was ideaal als toastje met wat guacamole en auberginekaviaar. Miso pasta had ik helaas niet in huis maar ik gebruikte tamari als alternatief en dat ging ook prima.

Amandel-lijnzaad-crackers met guacamole

Voor de (gezonde) zoetebekken is er ook voldoende te beleven; eenpersoonschocoladecakeje, vijgenrol, balletjes van koekjesdeeg uit de vriezer, …

Eenpersoons chocoladecake

Inhoud en categorieën van super healthy snacks

  • Inleiding met wat achtergrond van de schrijfster (Jenna Zoe) en welke ingrediënten ze gebruikt.
  • Ontbijt
  • Powersnacks
  • Hartige hapjes
  • Dips & dippers
  • Zoete hapjes
  • Koek, cake & andere zoetigheden
Powersnacks gezond

Meestal staat Stijn in de keuken om het avondeten te bereiden, maar zo’n snacks en hapjes bereiden vind ik dan weer superleuk om te doen. Ik weet nu al dat het een boek is dat ik veel ga gebruiken.

Heb jij het boek al uitgeprobeerd? Wat is jouw reactie?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven