Beste zonnepanelen kopen

Wil jij de beste Zonnepanelen kopen? Hier lees je waar je ze moet kopen!

Zonnepanelen Vergelijken

Over de afgelopen jaren is er veel gedaan om duurzaamheid te bevorderen. Bij duurzaamheid denken we al gauw aan windmolens of zonnepanelen, en dat laatste is dan ook waar we het in dit artikel over gaan hebben. In het kader van duurzaamheid zijn er steeds meer mensen die besluiten om zonnepanelen aan te schaffen. Deze investering zul je op termijn weer terug verdienen, maar waar maak ik nou de beste koop. In dit artikel gaan we kijken waar je de beste zonnepanelen kunt kopen, maar ook waar je de beste service, levertijd en beoordelingen kunt vinden. Hier ga je lezen welke leveranciers van zonnepanelen het beste uit de test komen!

Waarom zonnepanelen kopen?

Voor velen zijn zonnepanelen een flinke investering. Op het eerste gezicht lijkt het dan ook veel geld te kosten. De vraag is dan: hoe lang duurt het voordat je de investering weer hebt terugverdiend?


Een duidelijk antwoord op die vraag is niet heel makkelijk te geven. Het is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de levensduur van de zonnepanelen die jij hebt aangeschaft. De kans is namelijk erg aannemelijk dat op een gegeven moment de omvormer van het paneel sneuvelt.


Gemiddeld genomen is de levensduur van een omvormer ongeveer 10 tot 14 jaar. Dat is meer dan genoeg om je investering in zonnepanelen terug te verdienen. Gemiddeld duurt dit namelijk ongeveer 6 a 7 jaar.


Na het installeren van zonnepanelen zul je direct een flinke afname zien in je energierekening. Dit omdat je jarenlang plezier kan hebben van de door jouw zonnepanelen opgewekte energie. Let er wel op in welke mate dit voor jou van toepassing is. Het ene huishouden verbruikt namelijk meer energie dan het andere, waardoor er ook verschillen komen in hoeveel je bespaart.


Omdat prijzen van zonnepanelen ver uiteen lopen, kan het bedrag dat je jaarlijks bespaart verschillen. Echter is het in bijna alle gevallen wel rendabel. Door je besparingen verdien je jouw investering over het algemeen dubbel en dwars terug. Daarom is het devies: installeer zonnepanelen wanneer je dat kan en bespaar ook honderden euro’s per jaar!

zonnepanelen kopen
Wilt u nu direct al een gratis offerte aanvragen?

Druk op de knop en vraag vrijblijvend een offerte op bij Coolblue!

Welke zonnepanelen leveranciers gaan we bekijken?

Omdat er natuurlijk enorm veel leveranciers zijn van zonnepanelen hebben we al een kleine voorselectie gemaakt met zoveel mogelijk variatie. Zo gaan we van de goedkoopste leveranciers to de gene die de beste service en kwaliteit leveren met de bedoeling een zo`n compleet mogelijk beeld te creeren van de verschillende bedrijven.

Om jullie van zoveel mogelijk gerichte informatie te voorzien hebben we overal een offerte aangevraagd. Deze offertes zijn gebasseerd op een eengezinswoning, welke een energievebruik heeft van 3400 kWh. Dit is het gemiddelde energievebruik in nederland, maar dit kan per huishouden verschillen. Dit hangt erg af van het aantal bewoners, maar kan ook afhangen van bijvoorbeeld een elektrische auto of thuis werken. Dit is dus voor iedereen verschillend.

Deze leveranciers gaan we bekijken:

 • Coolblue
 • Newpower
 • StroomVanDeZon
 • Bol.com
 • Alibaba (China)

Waar kan ik de goedkoopste zonnepanelen kopen?

We hebben voor de compleetheid ook alibaba meegenomen, uiteraard zijn hier dan ook de goedkoopste zonnepanelen te vinden. Echter zal het geen verassingen zijn dat je dan een bouwpakket ontvangt waar geen garantie op zit. Ik zou de echte doe het zelver adviseren dan een compleet pakket op Bol.com te kopen.

Uit de offertes van de andere partijen blijkt nu dat Coolblue de goedkoopste oplossing bied van begin tot eind. Deze offertes waren gebasseerd op kristallijne panelen die een stroomvoorziening van 3400 kWh.

Het ziet er als volgt uit:

 • Newpower – €600.- (plug & play 2×300 Wp)
 • Alibaba (China) – € 2000.- (exclusief arbeid en garantie)
 • Bol.com – € 2820.- (exclusief arbeid & installatie)
 • Coolblue – € 3800.- (excl. BTW)
 • StroomVanDeZon – € 3900.- (excl. BTW)

Een kanttekening hierbij is wel dat dit een beetje appels met peren vergelijken blijft. Iedereen bied wat anders, de één een langere garantie en de ander weer een snellere levertijd.

Wie levert het snelst?

De levering van het totale systeem is sterk afhankelijk van de periode waarin het systeem wordt aangeschaft. Hierin zijn de installateurs dan ook het meest schaars.

Echter als we er vanuit gaan dat er geen enorme groei komt in de aanschaf van zonnepanelen zal Newpower het snelste kunnen leveren. Newpower heeft namelijk plug & play zonnepanelen en kunnen deze uit voorraad leveren.

Waar krijg ik de beste service?

Iedereen weet dat Coolblue een enorm goede service levert, echter het blijft een groot bedrijf. Wat ons is opgevallen is dat StroomVanDeZon deze service evenaart en dat klanten ontzettend gecharmeerd zijn van de aandacht. Paul Borrias is de eigenaar van het bedrijf betrokken bij de klant en zorgt voor een ontzettend uitgebreide offerte.

Wist je dat StroomVanDeZon ook één van de weinige is die een kWh-garantie levert?

Wie wordt het best beoordeeld?

Zoals hierboven al beschreven staat is Coolblue een partij met enorm goede service. Dit vertaald zich dan ook direct in de beoordelingen. Op het moment van schrijven worden ze beoordeeld met een een 9.4 uit vierenvijfitg beoordelingen. Dit is uitzonderlijk hoog!

Verder scoren alle partijen als volgt:

 • Coolblue,wordt beoordeeld met een 9,4. Zeer hoog naar mijn mening gezien wij nogal kritisch kunnen zijn bij het uitgeven van zulke bedragen.
 • StroomVanDeZon, wordt beoordeeld met een 9.3. Ook enorm hoog, stroom van de zon is een relatief klein bedrijf, en dus is de eigenaar erg betrokken.
 • Zonnemarkt, wordt beoordeeld met een 8,4. Nog steeds een goede review en je krijgt wat je kunt verwachten.
 • Bol.com, Bol maakt gebruik van meerdere partners. Deze worden beoordeeld door Bol.com waarvan we weten dat die veel waarde hechten aan goede service. Toch is het lastig om hier een cijfer aan vast te hangen.
 • Alibaba (China), hier wil ik eerlijk gezegd geen score aan hangen.
Zonnepanelen Coolblue

De beste zonnepanelen kopen?

Het is lastig om direct te zeggen welke zonnepanelen het best zijn. Dit komt, omdat hier enorm veel variabelen aan vast hangen maar toch gaan we proberen hier een overzicht van te geven door een punten systeem. In het puntensysteem hebben we een aantal dingen meegenomen. Deze punten zijn gebasseerd op kwaliteit, service, beoordelingen en natuurlijk prijs. Op elk punt kan er gescoord worden van één tot vijf en uiteindelijk worden alle punten bij elkaar opgeteld.

BedrijfKwaliteitServiceBeoordelingenLevertijdPrijsTotaal
Coolblue5554322
StroomVanDeZon54543.521.5
NewPower4245520
Bol.com4145418
Alibaba200158

Voor ons is de winnaar uit de test: Coolblue, met StroomVanDeZon als uitstekende tweede!

Echter met hogere kosten zal de terugverdientijd ook langer zijn, toch vinden wij het echt een voordeel dat je niet voor verassingen komt te staan en van goede service voorzien wordt.

Vraag vrijblijvend offertes aan!

Vraag anders zelf vrijblijvend offertes op bij de volgende partijen en kijk welke het beste bij jou past.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven