Zonnepanelen huren

Zonnepanelen huren – Waar moet ik op letten?

Geen zin om veel geld te investeren? Wellicht is huren een optie!
Zonnepanelen huren

We leven in tijden dat we met zijn allen meer en meer proberen te verduurzamen. Op die manier hopen we de klimaatverandering af te remmen en te zorgen voor een betere toekomst. Zo zien we dat er steeds meer mensen overgaan op bijvoorbeeld een elektrische auto en zonnepanelen. Het kopen ervan kan voor velen aardig duur zijn, maar je hebt ook de optie om te huren. In dit artikel staat zonnepanelen huren centraal. Met dit artikel word jij geïnformeerd hoe dit werkt, waarom je het zou kunnen doen en of je er rendement mee behaalt.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Je vraagt je misschien af hoe zonnepanelen huren nu precies werkt. Gelukkig is dit heel simpel en dat zal ook jij hieronder te weten komen.

Wanneer jij zonnepanelen huurt, kan je vanaf de eerste dag al van de energie die ze je kunnen leveren. Daarnaast bespaar je ook op je energierekening.

Misschien heb jij wel eens de optie bekeken om zonnepanelen aan te schaffen. Dat is op het eerste gezicht een flinke investering voor velen. Op de lange termijn kan je hier echter flink van profiteren, maar het is te begrijpen dat niet iedereen bereid is om direct deze investering te maken.

Daarom zou je ervoor kunnen kiezen om te huren. Je sluit dan een huurcontract af voor een bepaalde tijd en betaalt dan een maandbedrag aan de leverancier van de panelen. Je hoeft dus niet in één keer een flinke investering te doen, maar kan wel direct van de voordelen van zonnepanelen genieten.

Wat gebeurt er als er iets kapot gaat aan de zonnepanelen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat er op een gegeven moment iets kapot gaat. Aangezien je de zonnepanelen huurt, zijn ze niet officieel jouw eigendom. Wat gaat er dan gebeuren? Dat lees je hieronder.

Wat er precies gebeurt, is afhankelijk van de partij waar je de zonnepanelen van huurt. De voorwaarden voor wanneer er iets kapot gaat kunnen namelijk van elkaar verschillen. Deze voorwaarden staan in het huurcontract dat jij afsluit.

Gelukkig hoef jij je vaak geen zorgen te maken wanneer er schade is ontstaan aan de gehuurde zonnepanelen. Het vaste maandbedrag dat je betaalt, staat namelijk meestal ook garant voor het repareren van eventuele schade. Voorwaarde hieraan is natuurlijk wel dat jij zelf niets aan de schade hebt kunnen doen, maar in principe ben je bij het huren van zonnepanelen gedekt als er iets kapot gaat.

Wat is de ervaring van andere mensen?

Twijfel jij of het huren van zonnepanelen wel iets voor jou is? Dat kan. Daarom zullen we hieronder aandacht besteden aan de ervaringen van mensen die al zonnepanelen hebben gehuurd. Op die manier krijg jij een beter inzicht in of het verstandig is om te doen.

Aan de andere kant zijn er mensen die nogal sceptisch zijn. Zij twijfelen of zonnepanelen huren nu wel echt voordelig is. Daar hebben ze wellicht een punt, want als je alle factoren bij elkaar optelt moet je bijna altijd concluderen dat het zelf kopen van zonnepanelen op de echt lange termijn voordeliger is. Dit neemt niet weg dat je bij huren ook goed rendement kan behalen.

De ervaringen van mensen kunnen natuurlijk ook verschillen omdat ze huren bij verschillende leveranciers. Daarom is het altijd goed om zelf je onderzoek te doen om te kijken waar jij het voordeligst uit bent.

Waarom wel en waarom niet zonnepanelen huren?

Het is goed te begrijpen dat jij er nog steeds niet zeker van bent of zonnepanelen huren een goed idee is. Om wat beter een idee te krijgen, zullen we een blik gaan werpen op de voor- en nadelen.

Voordelen

Het eerste voordeel van het huren van zonnepanelen is dat je direct kan profiteren van de energie die ze je kunnen leveren. Dat wil automatisch zeggen dat je ook op je energierekening bespaart. Per jaar kan die veel schelen.

Een ander voordeel is dat je geen geld hoeft te lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. Je betaalt gewoon een vast bedrag aan huur per maand. Dit bedrag is vaak lager dan de opbrengst van de panelen per maand.

Nadelen

Aan het huren van zonnepanelen kunnen aan de andere kant ook nadelen vastzitten. Zo kan het zijn dat je bij het afsluiten van een huurcontract te maken kunt krijgen met ongunstige clausules. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan het betalen van een flink bedrag, wanneer jij besluit om het huurcontract vroegtijdig te beëindigen.

Daarnaast kan het zo zijn dat wanneer de salderingsregeling komt te vervallen, het voordeel op je energierekening enorm tegenvalt.  

Wat kan ik verdienen als ik zonnepanelen ga huren?

Zonepanelen huren doe je natuurlijk niet zomaar. Er zit wel een bepaalde gedachte achter. Dat kan zijn dat je duurzamer wilt gaan leven, maar natuurlijk ook dat je wat extra bespaart op de maandelijkse kosten. Het kopen van zonnepanelen is op de lange termijn zeker rendabel, maar geldt dat ook voor het huren ervan?

Wanneer je huurt, krijg je te maken met maandelijkse kosten. Deze betaal je aan de leverancier. Het is wel zo, dat je bij huur te maken krijgt met een hogere maandprijs dan bij koop. Je moet dan automatisch rekening houden met een langere terugverdien periode. Over het algemeen moet je uitgaan van zo’n 2 jaar langer.

Dit neemt echter niet weg dat zonnepanelen huren erg rendabel kan zijn. Dit geldt vooral voor de lange termijn. Wat jouw rendement precies is, is afhankelijk van de maandprijs die jij betaalt en de besparingen die je met de gehuurde zonnepanelen kan realiseren.

Het is dus zeker wel mogelijk om flink financieel te profiteren wanneer besluit om zonnepanelen te huren. Wel is het belangrijk om het huurcontract dat je afsluit goed door te nemen. Zo voorkom je dat je later te maken krijgt met vervelende clausules.

Zonnepanelen huren

Waar kan ik zonnepanelen huren?

Inmiddels ben je op de hoogte van hoe het huren van zonnepanelen werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat je eraan kunt verdienen. Dan vraag jij jezelf nu misschien nog af: waar kan ik zonnepanelen huren?

Zonnepanelen kan je eenvoudig huren bij HalloStroom. Bij interesse kan je altijd een offerte opvragen. Je zit dan dus nog nergens aan vast! Neem een kijkje en ontdek ook het gemak van het huren van zonnepanelen.

Zonnepanelen huren

Inmiddels is het einde van het artikel alweer bereikt. We hebben gekeken naar het huren van zonnepanelen in tegenstelling tot het kopen van zonnepanelen. Als het goed is ben jij nu op de hoogte van hoe het werkt, de voor- en nadelen, wat je eraan kunt verdienen en waar je zonnepanelen kunt huren.

Zonnepanelen huren is dus een optie wanneer je niet bereid bent om een flinke investering te maken en ze zelf te kopen. Je kan bij huren voor een vast maandbedrag genieten van de voordelen van zonnepanelen en direct beginnen met besparen.

Lijkt het jou ook wel wat om zonnepanelen te gaan huren voor bij jou thuis of op kantoor? Neem dan zeker even een kijkje bij HalloStroom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven