Upcycling wordt design - Evy Puelinckx (review)

Upcycling … afval wordt design – Evy Puelinckx (boek review)

Upcycling… afval wordt design is het boek van Upcycling-experte Evy Puelinckx. Spullen weggooien staat niet in haar woordenboek. Dingen die normaliter bestemd zijn voor de vuilnisbak of het containerpark geeft ze een tweede leven … als designvoorwerp! Opeens past Oma’s oude kast in je moderne interieur en blijkt er in een hoop oud leder een pittig designtapijt te schuilen. Ook oude speelgoedpoppen, theelichtjes, nylonkousen, stoelpoten tovert ze om tot hippe en functionele voorwerpen. En wat meer is: je kunt het ook allemaal zelf maken!

Dankzij de even fraaie als overzichtelijke ‘stap-voor-stap’ fotografie van Annelie Vandendael en de duidelijke uitleg, kan je je eigen afdankertjes zelf gaan upcyclen. Wie weet pronkt er binnenkort dan ook een prachtstuk in je interieur.

Wie is Evy Puelinckx?

Evy Puelinckx is architecte van beroep en gepassioneerd door alles wat met ontwerp en design te maken heeft. In haar werk besteedt ze dan ook zoveel mogelijk aandacht aan duurzame technieken, materialen en recyclage. Combineer die passie met haar esthetische kijk op afgedankte spullen en een paar energieke handen, en je hebt de perfecte auteur om de kunst van Upcycling in de schijnwerper te zetten.

“De ontwerpen van Evy hebben mij geraakt. Haar boek is een fantastische manier om zelf designobjecten te maken. De ontwerpen zijn heel vindingrijk maar toch toegankelijk, zodat iedereen er inspiratie kan uithalen voor eigen creaties.”
Anita Evenepoel, winnares van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor vormgeving 2012

Evy’s website: www.hetvindingrijk.be

Upcycling / Evy Puelinckx
ISBN 978 90 223 2877 4

Een voorbeeld uit het boek: Hak wordt kapstok DIY

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven