Alle dagen duurzaam – Eric Schoones

In 2013 bracht Eric Schoones zijn tweede boek uit na eersteling Een te grote kist bananen. Dit nieuwe boek draagt de naam Alle dagen duurzaam, op weg naar een circulaire economie. Maar liefst 42 bedrijven en organisaties geven daarin hun visie over de toekomst.

Alle dagen duurzaam - Eric Schoones

Het mooie is dat er diverse soorten bedrijfssectoren aan bod komen. Gaande van toerisme, over verf naar voeding en nog zoveel anderen. En dan niet alleen jonge, kleine bedrijven, maar ook multinationals.

Mensen die een betere wereld willen, zijn ook de mensen die daadwerkelijk actie ondernemen. Als we duurzaam leven niet als een onoverkomelijk probleem zien, maar als een mogelijkheid tot creatieve oplossingen en nieuwigheden zijn we al een hele stap verder denk ik. En als de bedrijfswereld daarin het voortouw neemt is dat alleen maar extra goed nieuws! Dat bewijst dit boek wel.

Bedrijven met een visie

Alle dagen duurzaam - Eric Schoones

Ik ga een opsomming doen van alle bedrijven en organisaties die in het boek voorkomen. Mocht ik er maar enkelen vermelden, zou ik de rest namelijk te kort doen πŸ˜‰

Turntoo – Nudge – Cirkelstad – Interface Inc. – dutch group bv – ISDuurzaam – Dr.Woe – Etriplus Energiebedrijf – WakaWaka – Duurzaam Huwelijk & Duurzaam Scheiden – EMS Films – De Groene Zaak – Fair Only – Unilever – Circle Economy – Nederlandse spoorwegen – GRO, La Place & Autobar coffee roasters – Philips – Duurzaambedrijfsleven.nl – VerdraaidGoed – Zonline – The Terrace – HVC – Concious Hotel – Vitens & Triferto – Mondial Aad de Wit Verhuizingen – Tonzon – Baril Coatings – DutchSpirit – MVO Nederland – WTH, Schoenmakers Innovaties – Interface – Van Maren Systems – Biogolf – Stichting Technotrend – beebox – Steelcase – De Vegetarische slager – Stichting Milieubende – Rooftop Energy BV – Profix Biosystems BV – Pharmafilter, Reinier de Graaf Groep, EGM Architecten

Het boek is momenteel jammer genoeg uitverkocht, maar het goede nieuws is dat een tweede druk reeds in de steigers staat. Even geduld opbrengen dus.

Wie is Eric Schoones?

Eric schoones is zowel musicoloog als tekstschrijver. In zijn artikels, columns en boeken is duurzaamheid ook steevast de rode draad. Ook met zijn muziek wil hij echter goed doen. Zo maakte hij een cd met muziek van Erik Satie (A Son of Light) ten voordele van de WakaWaka foundation. Per verkochte cd wordt er een WakaWaka de wereld in gestuurd.

www.ericschoones-tekst.nl

Leef jij alle dagen duurzaam? Heb je het boek al gelezen? Dan zou ik het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Rob Bos van eco-logisch geeft ook zijn verhaal over het nieuwe winkelen en circulaire economie in het interview dat we met hem deden.
>> Bekijk hier het interview.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven