Gezond en smakelijk de zomer in? Van Cathérine Kools/Millefeuile verkre-gen we dit zalige recept voor scrambled tofu. Een macrobiotische en super lekkere variant op roerei. Als ontbijt of lunch…uw smaakpapillen zullen niet weten waar ze het hebben. Bon appetit!www.catherinekools.be
ingrediënten•
- 125 gr tofu (Seven Arrows)
- 1/3 prei
- ½ wortel
- handje pijpajuin
- 1 teentje look
- 2 kl Shoyu (clearspring)
- snuifje zeezout
- 1 el sesamolie•
- 1 el geroosterde sesamolie
- bieslook
- zuurdesembrood
werkwijze•
- Snij de wortel & prei in finterdunne julienne, sauteer ze in hete sesamolie & leg even apart.
- Plet de tofu fijn & sauteer (in dezelfde pan) met de fijngesneden look, het zeezout & 2 kl shoyu.
- Gooi de prei & wortel nu bij de tofu & zo ook de el geroosterde sesamolie.
- Snij de pijpajuin fijn & meng alles onder mekaar.
- Neem een zuurdesemboterham, schik de scrambled tofu erop.
- Werk nu af met bieslook!
Foto: Paul Reinquin