Rozenblaadjes bloemen drogen in de oven

Rozenblaadjes (of andere bloemen) drogen in de oven

Rozenblaadjes zijn niet alleen mooi. Ze ruiken ook heerlijk, zijn gezond en je kan ze in de keuken gebruiken.

Als je langer van deze bloemblaadjes wil kunnen genieten, kan je ze drogen. Je kan je oven hiervoor gebruiken zoals ik in de onderstaande video en in de stap-voor-stap tutorial laat zien. Ik gebruik hiervoor de roosjes van de hondsroos (een wilde roos die in onze tuin groeit en bloeit). Heb je een voedseldroger dan is dat ook ideaal.

Rozenblaadjes drogen – stap voor stap

  • Pluk verse rozenblaadjes
  • Neem een bakplaat en doe er bakpapier op.
  • Strooi de rozenblaadjes er op. Zorg er wel voor dat deze elkaar niet te hard overlappen.
  • Zet de oven op 50 graden Celsius en plaats de bakplaat in de oven.
  • Bak gedurende 1 uur of tot de rozenblaadjes droog zijn.
  • Doe de bloempjes in een kommetje of afgesloten doosje.
  • Optioneel: Maal ze me een koffiemolen of blender.

Hoe gebruik je gedroogde rozenblaadjes?

  • In Midden-Oosterse gerechten
  • Om taarten en cakes te versieren
  • Om je eigen ras-el-hanout te maken
  • Om rozenwater te maken
  • Rozenthee
  • Op een salade
  • In een cocktail
  • Om potpourri van te maken
  • Om je eigen verzorgingsproducten te maken (roos is bijvoorbeeld heel goed voor je huid.)

Hoe gebruik jij verse of gedroogde rozenblaadjes. Laat het me weten in een reactie hier onder.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Creatief met palletten

Creatief met palletten

Wie tegenwoordig rond snuistert op Instagram, Facebook of Pinterest stuit steeds vaker op ware kunstwerkjes gemaakt van alle mogelijke houtresten, oude palletten en – opnieuw

Lees verder »

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven