Rozenblaadjes zijn niet alleen mooi. Ze ruiken ook heerlijk, zijn gezond en je kan ze in de keuken gebruiken.

Als je langer van deze bloemblaadjes wil kunnen genieten, kan je ze drogen. Je kan je oven hiervoor gebruiken zoals ik in de onderstaande video en in de stap-voor-stap tutorial laat zien. Ik gebruik hiervoor de roosjes van de hondsroos (een wilde roos die in onze tuin groeit en bloeit).

Rozenblaadjes drogen – stap voor stap

  • Pluk verse rozenblaadjes
  • Neem een bakplaat en doe er bakpapier op.
  • Strooi de rozenblaadjes er op. Zorg er wel voor dat deze elkaar niet te hard overlappen.
  • Zet de oven op 50 graden Celsius en plaats de bakplaat in de oven.
  • Bak gedurende 1 uur of tot de rozenblaadjes droog zijn.
  • Doe de bloempjes in een kommetje of afgesloten doosje.
  • Optioneel: Maal ze me een koffiemolen of blender.

Hoe gebruik je gedroogde rozenblaadjes?

  • In Midden-Oosterse gerechten
  • Om taarten en cakes te versieren
  • Om je eigen ras-el-hanout te maken
  • Om rozenwater te maken
  • Rozenthee
  • Op een salade
  • In een cocktail
  • Om potpourri van te maken
  • Om je eigen verzorgingsproducten te maken (roos is bijvoorbeeld heel goed voor je huid.)

Hoe gebruik jij verse of gedroogde rozenblaadjes. Laat het me weten in een reactie hier onder.