Nooit meer zorgen of stress review boek van Frank de Moei van Newstart

Nooit meer zorgen of stress – review cursus

Heb jij wel eens zorgen of stress? Dat heeft iedereen wel eens, maar als dat jou te vaak overkomt is dat niet goed voor je gezondheid. Je lichaam reageert slecht op veel stress en je kan allerlei klachten gaan krijgen. Misschien ben je op zoek naar een manier om beter om te gaan met jouw zorgen en stress? Daarvoor is er de cursus “Nooit meer zorgen of stress” van Frank de Moei van Newstart

Nooit meer zorgen of stress, dat vond ik wel goed klinken. Ik ben ook zo iemand die soms een onrust voelt en wilde leren om me minder gespannen te voelen. Toen kwam ik deze cursus tegen.

Frank de Moei – Newstart

De maker van deze cursus is Frank de Moei. Hij is een professioneel coach met diploma’s life-coaching en positieve psychologie. Bovendien is hij in meerdere magazines en kranten verschenen.

Op zijn blog deelt hij heel wat tips over geluk en succes.

Behalve de cursus “Nooit meer zorgen of stress” heeft hij meerdere cursussen ontwikkeld:

Er zijn al 15.000 mensen die één van deze cursussen gevolgd hebben. Dat vind ik een indrukwekkend aantal.

Hoe gaat de cursus Nooit meer zorgen of stress in zijn werk?

Een e-cursus wil zeggen dat je het van bij je thuis, of eender welke andere locatie, kan volgen. Je hoeft je na een drukke werkdag dus niet te verplaatsen naar een kil lokaal om les te gaan volgen.

Vaak is dit in een afgeschermd ledengedeeldte, maar niet met deze cursus. Bij deze cursus ontvang je de lessen in je mailbox. 19 e-mails over een periode van 9 weken, dus elke week 2 mails met lesmateriaal.

Dat heeft zo zijn voor- en nadelen. Het nadeel is dat je dat misschien vluchtig gaat bekijken tijdens het checken van je mails. Bovendien ziet het er niet zo fancy uit. Het voordeel is dat je geen technische kennis nodig hebt omdat je niet moet inloggen bij online software.

Wat je natuurlijk niet moet doen is de mail klasseren om “later” nog wel eens te bekijken. Als je eens meer tijd hebt om ermee aan de slag te gaan. Maar je weet zelf ook wel dat je altijd wat andere dingen te doen hebt, en dat als je het uitstelt het er waarschijnlijk niet meer van komt.

Als je echt iets aan deze cursus wil hebben, kan je best gelijk actie ondernemen. Of een vast moment inbouwen dat je aan de opdrachten gaat werken. Bijvoorbeeld dinsdag en donderdag om 20u.

Zelf gebruik ik altijd mooie notitieboeken voor persoonlijke ontwikkeling en denkoefeningen. Deze kosten wel wat meer, maar ik heb het idee dat ik er dan ook serieuzer mee aan de slag ga. En je kan zo een mooie reeks opbouwen van je eigen schrijfsels.

De cursus minder stress is opgedeeld in drie modules:

  • Waarom maken we ons zorgen?
  • Transformeer je zorgen
  • Natuurlijke en blijvende ontspanning

Op deze pagina kan je zien wat elke module verder inhoudt.

Wat ik goed vind aan de cursus is dat het niet alleen theorie is, maar ook praktische oefeningen. Je kan nog zo veel weten, als je niet zelf er iets mee doet, zal je ook geen resultaten boeken. Dus door het doen van de oefeningen krijg je meer inzicht in jezelf. Wat geeft jou zorgen en stress, je hoofd leegmaken, accepteren, loslaten, ontspannen,…

Is de cursus de prijs waard?

De normale prijs voor deze online training is €199. Wat op zich al niet zo heel gek veel is. Als je naar een kinesist gaat om te leren ontspannen, yoga trainingen gaat volgen of naar een psycholoog, ben je vaak heel wat sessies verder en betaal je uiteindelijk veel meer. Maar ik zag dat de cursus momenteel in de aanbieding staat voor slecht €59. Je hebt blijvend genot van hetgeen je leert dus vind ik dit bedrag ideaal.

Frank is overtuigd van zijn product en geeft dus ook een “niet goed, geld terug” garantie. Ben je binnen de 15 dagen niet tevreden, dan kan je je geld terug vragen. Wel zo eerlijk!

Nooit meer zorgen of stress – ervaringen

Ben jij te druk om aan een cursus deel te nemen, dan heb je dat waarschijnlijk het hardst nodig 😉 Als je geen tijd hebt om aan jezelf te werken, heb je misschien ook te weinig tijd om wat leuks voor jezelf te doen, of samen met je gezin. Het is niet makkelijk, maar het best is dan om alle drukte eventjes los te laten en aan je eigen ontwikkeling te werken; stapje voor stapje. En daar kan deze cursus zeker bij helpen.

Handig is dat de titel van de mail altijd hetzelfde is, zo weet je snel dat het de mail van de cursus is en als je zoekt in je mailbox heb je ze ook onmiddellijk bij elkaar.

Zelf vind ik dat er een mooie structuur in de cursus zit. Je gaat steeds een beetje verder en is niet van-de-hak-op-de-tak. Een grote plus is dat het ook praktijkgericht is, met vele oefeningen. Ik lees en luister best wel veel qua persoonlijke ontwikkeling, maar het werkt natuurlijk pas als je er ook echt mee dan de slag gaat en daar helpen deze oefeningen goed bij.

Toen ik Frank mailde met een vraag kreeg ik ook gewoon van hem een antwoord, mails worden opgevolgd en iets mee gedaan.

De ervaringen die ik online vind zijn overwegend positief. Maar je moet dus wel effectief zelf met het cursusmateriaal en de oefeningen aan de slag gaan. Geen quick fix dus. Ik las ook van iemand die niet zo tevreden was met een andere cursus van newstart en deze persoon krijg na een week netjes zijn geld terug.

Voor vele anderen was het een echte eyeopener om de theorie te lezen en met zichzelf aan de slag te gaan door de oefeningen te doen. Is persoonlijke ontwikkeling niet nieuw voor jou, zal je dingen herkennen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je ze ook al effectief toepast 😉

Als je voor aanschaf graag eerst kennis maakt met Newstart en Frank de Moei kan je zijn gratis ebook “Hoe je krijgt wat je echt wil” downloaden. Je schrijft je daarmee ook in op zijn nieuwsbrief, maar je kan je natuurlijk altijd uitschrijven.

Heb jij veel zorgen en stress of kan jij makkelijk alles loslaten? Laat het even weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven