Genieten

Groot was onze verbazing toen we bij aankomst de veerpont moesten nemen en we op een idyllisch eiland terechtkwamen waar we onmiddellijk door de natuur, de stilte en de charme werden gegrepen. De ideale uitstap voor het hele gezin!

Table of Contents

Eindeloos natuurplezier

Één van de mede-opvarenden licht ons alvast in over de geschiedenis van onze bestemming. “Er wonen nog slechts een tiental echte bewoners op het eiland maar vroeger waren er allerlei bedrijven gevestigd. Vóór de stichting natuurmonumenten het beheer van het eiland op zich nam, was er zelfs even sprake van om er een vliegveld te bouwen of alle kernafval van Nederland hier op te slaan. Daar heeft men gelukkig een stokje voor gestoken.”

Het uitgestrekte terrein met heuvels, boomstammen, stromende beekjes, riviertjes en modderbaden biedt vertier aan een hele hoop zichzelf uit de naad spelende jongens en meisjes. Ouders amuseren zich net zo erg en/of genieten van de omgeving en een drankje terwijl hun kroost in de weer is met vlotten bouwen en andere spannende dingen.

Terug naar het groen

In tijden waarin je denkt dat de jeugd vastgelijmd is aan de computer of het televisietoestel krijg je op Tiengemeten een heel andere indruk. … Er is vraag naar meer groen, ouders willen dat hun kinderen daar terug mee in aanraking komen.

Het kost je amper 10 minuten varen om vervolgens te genieten van de eindeloze natuur die de streek rijk is.

Kortom: inpakken en wegwezen. En vergeet je kinderen niet.

Info:
www.facebook.com/tiengemeten
www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten

Het volledige interview vind je in Visita Magazine. Je vind het bij verschillende verdeelpunten.