Mindful Monday | Wonen met aandacht

Je hebt vast een idee wat mindfulness is, maar toch nog even in het kort. Als je mindful bent dan is alles wat je doet met aandacht. Mindful wonen is eigenlijk niet iets wat je doet, maar is hoe je leeft als je mindful bent. Met het blogartikel mindful wonen wil ik je een stukje bewustzijn meegeven en je inspireren mindfulness deel te laten zijn van je leven. Eigenlijk een beetje een mindfulness oefening :-).

Wat is mindfulness?

Mindfulness is niets meer (of minder) dan met aandacht en (com)passie leven en de acceptatie van wat er nu is. Het geeft je innerlijk rust en vrijheid en brengt geluk gevoel in je leven (terug). Met aandacht leven kost wel oefening (en aandacht), maar kan met een paar kleine momenten op je dag al een groots effect hebben. Ik gebruik zelf de Stop, Breathe & Think en Mindfulness Daily app’s, maar er zijn vele andere mogelijkheden om mindfulness te oefenenen en te intregreren in jouw leven.

Mindful wonen

Mindful wonen doe je met aandacht en compassie voor jezelf, je geliefden en je woonomgeving. Je draagt zorg voor een gezonde leefomgeving en aangename ontspannen sfeer. Je huis is schoon en hygiënisch, zonder chemisch schoonmaakmiddel natuurlijk! Je inrichting is minimaal, maar sfeervol, met gebruik van natuurlijk materiaal en passend bij de omgeving en de mensen in deze omgeving.

Ook draag je zorg voor hoe je met je spullen omgaat. Als je je deuren ‘vergeet’ zachtjes dicht te doen of je etensresten op het gasfornuis laat tot ze een eigen leven gaan leiden, dan heeft dat effect op jouw leefomgeving, de gezondheid en sfeer. Naast dat de deurposten en deur beschadigd raken, schimmels en andere leefvormen je aanrecht gaan overbevolken en een ongezonde atmosfeer creëren, zal er wellicht irritatie ontstaan bij jouw medebewoners en geliefden. Je snapt het, dat draagt niet bij aan mindful wonen. Start vandaag en met de onderstaande 3 reminders kun je opweg naar een mindful leven!

  • Leef met aandacht en compassie
  • Accepteer wat er nu is
  • Laat je oordeel en gedachten (of oordeel over je gedachten) los

LEUK NIEUWTJE Binnenkort kun je ook bij BEWUSTGOED terecht voor MIND & LIFESTYLE Coaching. “Een eco en mindful leven is niet alleen duurzaam consumeren, maar is een mindset en reflecteert in al jouw gedachten en keuzes. Ik wil je inspireren je leven gezonder en mooier (groen) te maken en je te coachen en bewegen opweg naar een mindful en eco leven!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven