Hobbysporter aan het woord: Sylvie Verthé

Sylvie Verthé (28), Hulste

“Gewoon een gewoonte”

Sylvie’s oorspronkelijke motivatie om zich met het sporten bezig te houden was haar toenmalige overgewicht. Sylvie: “Na mijn zwangerschap was ik dertig kilo bijgekomen en na de geboorte bleef daar nog een tiental van hangen. Ik nam me dagelijks voor om er iets aan te doen maar bleef maar uitstellen”.

Bij toeval kwam Sylvie in contact met personal coach Jimmy Coopman en het idee van trainen onder begeleiding stond haar wel aan. Door de combinatie van krachttraining, een aangepast voedselpatroon en een uitstekende begeleiding vlogen de overtollige kilo’s eraf. “Ons doel om in drie maanden tijd tien kilo af te vallen had ik in amper twee maanden al behaald!”

Door dat succes en al het sporten kreeg Sylvie pas echt de smaak te pakken. Regelmatig was er in de krachttraining wat boksen verwerkt en ook dat leek haar wel wat. “Ik ben toen op zoek gegaan naar een geschikte boksclub en vond er eentje in mijn buurt. Inmiddels train ik daar elke dinsdag- en donderdagavond. En woensdag ga ik ook nog fitnessen.”

Op de vraag of dat geen slopende en drukke agenda oplevert reageert Sylvie: “Soms is het inderdaad een beetje lastig te combineren met een kleintje. Het sporten geeft je echter zo’n goed gevoel dat je het gewoonweg doet lukken. Ik eet nu verstandiger, voel me veel fitter en zit stukken beter in mijn vel. Het is gewoon een gewoonte van me geworden en dat is geweldig!

Dat gevoel, mijn man en mijn zoontje zijn dan ook mijn enige echte drijfveren”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven