Hobbysporter aan het woord: Benny Aerts

Benny Aerts (53), Tessenderlo

“Dokter, zal ik snel weer kunnen lopen?”

Benny begon 20 jaar geleden met joggen en is dat consequent en vol overtuiging blijven doen. Tot in 1999 het noodlot toesloeg. Een hartinfarct noopte tot een zware operatie en hij was gedurende veertien dagen gekluisterd aan een ziekenhuisbed. Benny: “Nog voor ik onder het mes ging, vroeg ik de specialist al of ik ooit terug zou kunnen gaan joggen, haha. Omdat die man zelf een marathonloper was, begreep hij wat er door me heen ging. Een ander had zich waarschijnlijk afgevraagd waarom ik me daar op dat moment zorgen over maakte”.

Dat lopen voor Benny een passie is, bewijst het feit dat hij al enkele maanden na zijn ingreep terug de eerste voorzichtige stappen zette. Eerst natuurlijk korte afstanden. Daarna stelselmatig terug naar het gewenste niveau. Althans bijna: “Er is natuurlijk wel iets veranderd. Vroeger had ik ook al een marathon gelopen en ik had er nog wel een aantal op m’n verlanglijstje staan. Die intensieve training kan ik jammer genoeg niet meer aan. Dat doet natuurlijk een beetje pijn maar uiteindelijk heb je je daar bij neer te leggen. Ik ben al blij dat ik gewoon terug mijn hobby kan uitoefenen.”

Wel is Benny steeds vergezeld van een hartslagmeter. “In principe mag ik zoveel en zo lang lopen als ik wil. Zolang ik mijn hartritme maar controleer en mezelf niet onnodig uitput. In elk geval; er zijn heel wat grotere tegenslagen voor nodig om me van mijn passie af te houden (lacht).”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven