Hennep in huis

Jazeker, ook in de bouwsector is industriële hennep ‘up and coming’.
Zoals je je wellicht kan voorstellen, laat de bouwsector een immense en vaak moeilijk of helemaal niet te recycleren berg afval achter. Het sorteren ervan gaat ook niet bepaald van een ‘leien dakje’ en zorgt zodoende voor een hoop energieverspilling en onherstelbare milieuschade aan lucht en bodem. Vooral vanwege het vaak hoge gehalte aan toxische stoffen. Iets wat ook geldt voor de productie van diezelfde materialen.

Wie ecologisch wil bouwen en isoleren kan met hennep vele kanten uit. Ook combinaties ervan met traditionele bouwmaterialen zijn daarbij mogelijk, wat vaak nog extra mogelijkheden biedt en de eigenschappen naar nieuwe hoogten kan tillen.
Een kleine opsomming van uit hennep ontwikkelde en/of gecombineerde producten zijn: hennep-isolatie op rol en in plaat, hennepcement, beton en pleister, hennephout en, recentelijk, hennepbaksteen.

Al deze materialen voldoen aan de huidige bouwnormen en bieden nog veel meer voordelen ten opzichte van hun voorgangers. Dan hebben we het over de lichtheid van het materiaal, het multifunctionele karakter en de erg hoge weerstand.

Meer info over hennep in de bouwsector:

www.vibe.be
www.wervel.be
www.kannabis.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven