Lente in huis halen

Haal de lente in huis

De lente in je hoofd kan je meteen ook doorvoeren in je eigen gezellige woning. De duffe en koude winter gooi je vriendelijk doch beslist het huis uit en je start met de grote lenteschoonmaak. Resultaat; een nieuw huis én een fantastisch gevoel.

Geen idee hoe en waar te beginnen? Geen paniek want we bundelden de nodige praktische tips en legt mee de rode loper uit voor de komende lente. Nooit was noeste arbeid zo aangenaam.

Leuker in de lente

Vaak zorgt de lente er vanzelf voor dat je zin krijgt om je huis onder handen te nemen. Motiveer echter gerust alle gezinsleden die minder vatbaar schijnen te zijn voor een dergelijk fenomeen en maak er iets leuks van voor het hele gezin.

Tegen de voldoening van een lentefris huis kan bijna niemand weerstand bieden. Draai een vrolijk muziekje, hijs je in je makkelijkste kloffie en go!!!

Van buiten naar binnen

In dit seizoen is er geen enkele reden meer om ramen, deuren en gordijnen dicht te laten.

De bloesems zijn in bloei, het gras is groener dan groen en de vogeltjes fluiten. Zet alles wagenwijd open en laat de geuren en geluiden van de lente lekker binnen. Die openheid en het zicht op je tuin verricht gegarandeerd al mirakels voor je gemoed.

Multifunctioneel

Schoonmaken = zeulen met emmers water? Helemaal niet. Een simpele plantenspuit gevuld met water en wat schoonmaakmiddel is absoluut afdoende.

Schoonmaken met een plantenspuit

Je besproeit gericht op de te reinigen plekken, afvegen, afdrogen en klaar is kees. Praktisch, makkelijk en zuinig.

Winterslaapje

Was je handschoenen, sjaals en andere winterspulletjes en -kleding. Berg ze vervolgens op op zolder of elders waar ze niet in de weg hangen. Deze heb je immers een paar seizoenen lang niet meer nodig.

winterkleding wassen

Ga door je kledingkast alsof je een huiszoekingsbevel hebt en doe wat je niet meer nodig hebt weg. Breng het naar familie of vrienden die het gebruiken kunnen, of lever het af bij de dichtstbijzijnde kringloopwinkel / inzamelpunt. Minimalisme brengt je rust in je kop.

De natuur in huis halen

De lente staat voor nieuw leven. Haal daarom zeker enkele planten in huis. Misschien is het nog niet warm genoeg om de hele tijd buiten te zijn, dus haal je de natuur toch gewoon binnen. Easy!

Lente in huis halen met tulpen

In en uit

Vaak is je tuinhuis ‘s winters helemaal volgepropt met tuinmeubilair, gereedschap en toebehoren. Haal ook hier de bezem grondig door; doe weg wat je niet meer nodig hebt, maak alles schoon en sorteer alles ordelijk. Zet alle tuinspullen vooraan binnen handbereik. Je tuinstoelen kunnen naar buiten zodat je op een warme dag heerlijk kan genieten.

Nieuw kleurtje

Helemaal op dreef en brandend van creativiteit? Schilder een muur eens opnieuw of trakteer je tafel, kussen, beddengoed op een nieuw kleurtje.

Een eenvoudig stukje decoratie met een frisse kleur geeft je huis meteen een ander cachet.

Heb je een oude stoel of kastje staan, schuur deze af en herschilder ze in een leuke tint. Ook bij je kringloopwinkel kan je misschien nog leuke dingen op de kop tikken om te restaureren. Een likje verf en hup…een splinternieuw en oogverblindend meubelstuk!

Lente in huis - opruimen

Sorteren

Haal al je kasten leeg, maak ze schoon en vul ze opnieuw. Toegegeven, dat zijn er vaak heel wat, maar je zal je meer dan voldaan voelen als het erop zit. Ook hier weer; bekijk alles wat in de kasten geslopen is, sorteer de inhoud en verwijder wat nutteloos is.

Metamorfose

Nu je toch bezig bent, kan je evengoedje meubels eens verplaatsen.

Met exact dezelfde spullen tover je namelijk in geen tijd een bijna compleet nieuw interieur. Laat je fantasie de vrije loop! Extra tip: houd de ruimte zoveel mogelijk vrij en gebruik niet te veel spullen. In de winter oogt het gezellig maar nu is het overbodig. Het maakt schoonmaken ook lastiger.

Geniet van je huis!

Klaar? Kijk om je heen en geniet intens van je mega-lentefrisse woning. Ongetwijfeld ben je moe en stappen er wat spiertjes naar de vakbond, maar dat blije gevoel én de wetenschap dat je straks in je bijna onherkenbaar gepimpte woonkamer kan uitrusten valt met niets te vergelijken. Enjoy!

Zelf nog tips om de lente in huis te halen? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven