Laadpas aanvragen

Laadpas aanvragen? Lees hier alles over laadpassen!

Lees hier hoe en waar je een Laadpas kunt aanvragen!
Laadpas aanvragen

We leven in een tijd dat duurzame oplossingen steeds belangrijker worden. Denk dan aan elektrische auto’, zonnepanelen en een warmtepomp bijvoorbeeld. Deze duurzame oplossingen zorgen er hoe dan ook voor dat we met zijn allen met nieuwe dingen te maken krijgen. Want bij de aankoop van een elektrische auto wil je ook een laadpas aanvragen, want anders kan je niet laden.

Dat zul je ongetwijfeld doorhebben wanneer jij aan de slag wilt gaan met duurzamer leven. Eén van de dingen waar je te maken mee kunt krijgen, is een laadpas aanvragen. Daarom is dat het onderwerp dat centraal staat in dit artikel. Je leest hier namelijk alles over laadpassen.

Wat is een laadpas?

Laten we eerst maar eens gaan kijken naar wat een laadpas is. De kans is namelijk aanwezig dat je hier niet van op de hoogte bent.

Het is eigenlijk heel simpel. Heb je een elektrische auto, dan kom je op een gegeven moment op het punt dat hij opgeladen moet worden. Heb jij een laadpas in je bezit, dan kan je deze gebruiken om jouw elektrische auto op te laden bij alle openbare laadpunten. De pas zorgt er dus voor dat jij zorgeloos elektrisch kunt rijden. Je kan de pas ook gebruiken bij je eigen laadpaal.

Het grote voordeel hiervan is dat je niet te maken krijgt met allerlei bonnetjes. Aan het eind van de maand heb je één overzichtelijke factuur. Dat komt dus goed van pas!

Hoe werkt een laadpas?

Nu je weet wat een laadpas is, brengt het ons bij de volgende vraag, namelijk hoe die werkt. Wel net zo handig om te weten, voordat je denkt aan een laadpas aanvragen.

Een laadpas werkt heel simpel. Je gebruikt hem om de laadpaal te ontgrendelen als het ware, waardoor je kan beginnen met opladen van je elektrische auto. De laadpas is ook nodig voor het beëindigen van je tankbeurt. Op die manier kan er precies worden gezien hoeveel stroom er is getankt.

Om te beginnen met je tankbeurt, houd je de pas voor de scanner van de laadpaal. Nu is de paal ontgrendelt en kan je de instructies volgen die erop staan weergegeven.

Ben je klaar met je tankbeurt, scan je de pas weer en kan je simpelweg weer verder rijden. Elektrisch tanken lijkt misschien wat lastig, maar dat is het niet. Op iedere laadpaal krijg je namelijk duidelijke instructies waardoor de kans erg klein is dat het misgaat.

Wat zijn de kosten van een laadpas?

De kosten van een laadpas kunnen verschillen van elkaar. Bij een laadpas aanvragen zal je namelijk opvallen dat er verschillende mogelijkheden zijn. Niet alleen qua aanbieders, maar ook qua vorm: je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een pas te nemen met abonnement, of zonder abonnement.

Het is daarom lastig om precies te zeggen wat de kosten van een laadpas zijn. Er zijn gewoon veel verschillende aanbieders en allemaal hanteren ze een ander tarief.

Kies je voor een pas zonder abonnement, zul je ongeveer moeten rekenen op 30 cent per laadsessie. Hiermee ben je er nog niet, want je moet namelijk ook altijd een starttarief betalen. Dit zal ook zo rond de 30 cent liggen.

Kijken we naar de vorm met abonnement, zien we dat ook dit erg kan verschillen. Gemiddeld genomen moet je rekenen op zo’n 5 tot 10 euro per maand.

Coolblue Laadpas
Zonder abbonementskosten laden bij meer dan 150.000 laadpunten in heel Europa?
Dit kan met de Coolblue laadpas!

Hoeveel betaal je om te laden met een laadpas?

Het opladen van je elektrische auto is helaas niet gratis. Je moet er wel voor betalen. Maar hoeveel betaal je nu precies om op te laden met een laadpas?

Hoeveel er aan het einde van de maand wordt gefactureerd, is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste natuurlijk hoe vaak je jouw elektrische auto op hebt geladen, maar ook het tarief van de laadpaal per kWh speelt mee.

Voor het opladen met een laadpas betaal je meestal een starttarief en de kosten voor de tankbeurt. Om een duidelijk beeld te krijgen van de precieze kosten voor jou, is het aan te raden om tarieven te vergelijken.

Laadpas aanvragen, hoe doe ik dat?

Een laadpas aanvragen is heel simpel. Er zijn slechts enkele stappen die je moet nemen en voordat je het weet heb jij zo’n pas in je bezit.

De eerste stap is natuurlijk het vinden van een aanbieder die bij jou past. Later in het artikel zullen we nog gaan kijken naar de beste laadpassen. En eventueel kan je ook een kijkje nemen op onze blog over de top 10 beste laadpassen!

Heb jij een aanbieder gevonden, vul je op de website van de aanbieder jouw persoonlijke gegevens in. Dit zijn de standaard gegevens zoals de NAW gegevens, maar ook bijvoorbeeld je IBAN nummer.

Na het invullen van je gegevens zijn er eventueel nog andere stappen die je moet nemen voor je de pas toegestuurd krijgt. Dit verschilt per aanbieder. Hoe dan ook kan je hierna ervan uitgaan dat je binnen enkele dagen de pas op de mat hebt liggen, en bij sommige aanbieders de volgende dag al.

Daarna kan jij de pas gaan gebruiken en heb je de mogelijkheid om zorgeloos elektrisch te rijden.

Laadpas aanvragen zonder abonnement

Een optie die je hebt bij een laadpas aanvragen, is een pas zonder abonnement. Er zijn veel aanbieders die een dergelijke pas gratis aanbieden. Maak je weinig tot geen gebruik van openbare laadpalen, dan is dit waarschijnlijk de beste optie voor jou. Je hoeft dan dus geen vast maandelijks bedrag te betalen en betaalt enkel het starttarief per laadsessie. Hoe hoog dit tarief ligt, is afhankelijk van de aanbieder.

De beste laadpas aanvragen

Zoals je inmiddels dus weet zijn er veel verschillende aanbieders van laadpassen. Dat kan de keuze wel eens lastig maken. Zo kiezen sommigen liever voor een aanbieder waar ze bekend mee zijn, terwijl een ander vooral de goedkoopste prijs belangrijk vindt. Ook komen aanbieders steeds met verschillende acties, om de concurrentie voor te blijven. Om je een beetje op weg te helpen, staat hieronder een selectie met daarin de beste laadpassen.

Coolblue laadpas

Laadpas aanvragen

Gooi hem maar volt, de slogan van Coolblue. Met deze laadpas van Coolblue kan je voor vaste vergoeding overal je elektrische auto opladen: bij zowel je eigen laadpaal thuis als de laadpalen onderweg bij openbare laadpalen en snelladers. Je komt dus niet voor verassingen te staan en de kWh prijs staat vast bij Coolblue. Je hoeft dus niet te gaan zoeken naar de goedkoopste paal!

De laadtarieven van Coolblue zijn overzichtelijk en simpel. Voor het laden bij publieke laadpunten in Nederland betaal je € 0,36 per kWh. Snelladen kost je € 0,65 per kWh. Laad je niet vaak en kies je voor de gratis pas zonder abonnement? Dan komt daar nog een starttarief van € 0,35 per laadsessie bij, maar dan heb je geen abbonomentskosten.

De Coolblue Laadpas is in principe gratis, je betaalt alleen de kosten per laadsessie. Wil je regelmatig laden en niet elke keer het starttarief betalen? Kies dan voor het abonnement van Cooblue. Deze is €4.- per maand. Laad je vaker dan 11 keer per maand gebruik bij publieke laadpalen? Dan kun je het beste kiezen voor de laadpas met abonnement. Daarmee vervalt het starttarief per laadbeurt.

ANWB laadpas

De ANWB is erg vertrouwd en het is dat ook goed om te weten dat zij een aanbieder zijn van laadpassen. Met de pas heb je de toegang tot vrijwel ieder openbaar laadpunt in Nederland. Bij deze laadpas betaal je per transactie, de pas zelf is gratis. Ook betaal je een vast tarief per kWh, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. De kosten per transactie zijn €0,34 en het tarief per kWh ligt op €0,38.

Je kan ook kiezen voor een laadpas met abonnement. Hier betaal je dan geen transactiekosten per laadsessie, maar betaal je een vast bedrag van €6,30 per maand. Dit is dus handig als je vaak laad bij snellaadpalen of bij een openbare oplaadpaal.

Verder laad je altijd groen! Als je de laadpas van de ANWB aanschaft dan laad je 100% met groene energie, dat is wel zo leuk als je een elektrische auto hebt.

Het aanvragen van de ANWB laadpas doe je hier.

E-flux laadpas

Ook e-flux is een aanbieder van laadpassen. Ook hier heb je de optie tot het nemen van een laadpas met of zonder abonnement. Zonder abonnement betaal je 29 cent per laadbeurt. Kies je voor de abonnementsvorm, dan betaal je €2,95 per maand. Klik hier om naar E-flux te navigeren

Conclusie

We zijn alweer aan het einde gekomen van dit artikel over laadpassen. Onder andere hebben we gekeken naar wat het is, hoe het werkt en naar de beste laadpas.

Een laadpas aanvragen is dus erg simpel en zo’n pas is onmisbaar als jij een elektrische auto in je bezit hebt. Het maakt het opladen van je auto makkelijk waardoor jij zorgeloos elektrisch kunt rijden.

Hopelijk heb jij iets aan dit artikel gehad en haal jij ook de beste laadpas in huis!

Neem ook eens een kijkje op onze pagina over de top 10 laadpassen!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven