Gezond en genieten – blog van Paulien Visscher

Laatst kwam ik de erg leuke blog van Paulien Visscher tegen. Het gaat over goede en gezonde voeding en je vindt er ook tal van receptjes!

Pauline is getrouwd met Matthijs en samen met hun zoontje wonen ze in Barneveld. Paulines blog is van mei 2013. Het begon allemaal met het boek ‘Genesisdieet’ van G.S. Tessler, waarna ze stopten met het eten van varkensvlees, schelp- en schaaldieren. Wat later stopten ze met het eten van E-nummers. Vlees staat af en toe nog wel op het menu, maar in minieme hoeveelheden en steeds biologisch.

UIt Paulien’s bloedresultaten bleek dat ze verschillende voedselintoleranties heeft, dus sinds kort eet ze voor een bepaalde tijd ook geen gluten, eieren, zuivel en suiker meer. Dit gaf haar meteen de kans om te experimenteren met nieuwe gerechten.

Sinds kort schrijft haar man ook op de blog, bijvoorbeeld over zijn ervaring met het stoppen van koffie drinken. Op de blog staat een aparte pagina waar alle recepten gebundeld zijn. Het gaat onder andere om ontbijt, smoothies, lunch, diner, drinken en diverse andere lekkere dingen (zoals ijsjes en koekjes).

Ik stelde Paulien Visscher enkele vragen:

Kwam het puur door het boek ‘Genisisdieet’, of waren jullie al langer bewust met jullie voeding bezig?

We gingen het boek ‘Genesisdieet’ lezen omdat we ons oriënteerden, dus we waren al wel wat bezig met bewust eten. Het boek zorgde ervoor dat we per direct stopten met het eten van o.a. varkensvlees. We schrokken er enorm van hoe slecht dat voor je is.

Waarom ben je met je blog gestart?

Omdat ik het leuk vind om mijn gedachten van me af te schrijven en onze zoektocht te delen met anderen die ook zoekende zijn. Het is tof om anderen te inspireren en te doen nadenken over een gezonde levensstijl. Kennis zorgt er namelijk voor dat je actie gaat ondernemen en het is heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bovendien vind ik het leuk om recepten te schrijven en daar een platform voor te hebben.

Wat is je lievelingsgerecht?

Mijn lievelingsgerecht… Daar vraag je me wat! Ik ben dol op de Italiaanse keuken, dus ik kan enorm genieten van een heerlijke pasta met veel verse groenten en een lekkere zelfgemaakte tomatensaus. Of een pizza of zo. Maar echt één lievelingsgerecht heb ik geloof ik niet (lacht).

www.paulienvisscher.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven