Gerecycleerde tetrapacks worden tassen

Juicy Lucy is een gamma van tassen en accessoires gemaakt uit gerecycleerde tetrapacks. De folie van de tetrapacks is niet biologisch afbreekbaar waardoor deze op stortplaatsen en verbrandingsovens terecht zou komen.

Fair Trade in de Filippijnen

Een vrouwencoöperatie in de Filippijnen maakt deze kleurrijke tassen. Deze coöperatieve won al een aantal prijzen voor de zorg voor het milieu, de bijdrage aan recyclage van afval en het creëren van werkgelegenheid aan meer dan 500 vrouwen. De vrouwen komen bijna allemaal uit kansarme milieus en zijn vaak de enige kostwinner binnen hun familie.

Zwaar getroffen

We hebben net vernomen van Grace is Green dat de families ginder zwaar getroffen zijn. Dat er kinderen alleen zijn zonder voedsel en beschutting, omringt door de slachtoffers en vanzelfsprekend volledig in shock.

De coöperatie zelf zal 20% van hun winst afstaan, ondanks dat ze zelf niet rijk zijn (ze wonen in kleine huisjes en delen sanitair met vaak zelfs 3 andere families). Ook Grace is Green zal 25% van hun winst afstaan.

Unieke tassen

Elke tas is door het gebruike materiaal en het handwerk van de naaisters uniek. Naast handtassen zijn er ook boodschappentassen, koeltassen en schorten verkrijgbaar.

>> Het gamma van Juicy Lucy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven