Fair Trade rugzak van oude theezakken

Rag-Bag maakt mooie fair-trade producten van oude theezakken die zijn verzameld in de sloppenwijken van New Delhi in India. Het project heeft daar al voor 50 mensen een baan, en een inkomen om van rond te komen bezorgd! De theeverpakkingen (zogenaamde big-bags) worden gewassen en in een kleinschalig naaiatelier verwerkt.

Deze rugzak heeft:

  • een hoofdvak met ritssluiting en een laptop compartiment.
  • gewatteerde achtergrond voor bescherming van de laptop
  • verstelbare schouderbanden
  • 2 voorvakken met ritssluiting en waterfles vak
  • afmetingen: 40 x 30 x 20 cm

Onze partner in Tamil Nadu (India) is Green Innovations. Zij werken met ragpickers, die de thee bigbags ophalen bij de thee fabrieken, restaurants en hotels. Deze sterke en waterdichte materialen worden gewassen, in patronen gesneden en in nieuwe producten genaaid.

Fair Trade – werk en inkomen

Elke tas heeft zijn eigen unieke print, afhankelijk van de theefabriek of plantage waar het vandaan komt. Het project levert werk en inkomen voor ongeveer 20 vrouwen in een klein dorp in Tamil Nadu (Zuid-India)

Van afval tot schoudertas.

Ragbag maakt hippe tassen gemaakt uit gerecycled kunststof afkomstig uit Delhi, Calcutta of Tamil Nadu. De missie van Ragbag is afval een nieuw leven te geven en daarmee werkgelegenheid te creëren in verschillende sloppenwijken in India. Fotografe Lotte Bruning bracht deze social enterprise in beeld.

Lotte had wel eens een Ragbag gezien, maar kende het idee erachter nog niet. Toen ze op zoek ging naar de achtergrond van het tassenmerk werd ze gegrepen door de herkomst van het materiaal:

“They work with ragpickers, who collect the tea bigbags at the tea factories, restaurants and hotels. This strong and waterproof materials are washed, cut in patterns and sewn into new products.” 

De productie van Ragbags creëert beweging op sociaal vlak én op duurzaam vlak: de tassen zorgen voor werkgelegenheid in India én is gemaakt van hergebruikt afvalmateriaal.

>> Rag-Bag Tassen

 

– See more at: http://www.visitamagazine.be/biologische-en-fairtrade-kleding-en-accessoires/fair-trade-rugzak-van-oude-theezakken#sthash.4NH7leeS.dpuf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven