Vitasense douchekop Deluxe review

Vitasense douchekop deluxe getest (review 2023)

De Vitasense douchekop deluxe is water- en energiebesparend waardoor deze je op lange termijn geld zal besparen. Daarnaast maakt deze douchekop van elke douchebeurt een ware home-spa ervaring dankzij de waterfilter met aromatherapie-functie. Het extra schone en zuivere gefilterde water is beter voor de huid en voorkomt irritatie.

Wij mochten de Vitasense douchekop deluxe testen en waren vooral erg benieuwd hoeveel water we hiermee konden besparen. In deze review ontdek je alle functies en eigenschappen van deze douchekop, kom je te weten wat wij ervan vonden en of de douchekop echt waterbesparend is…

Over Vitasense

Het Nederlandse Vitasense zocht naar een manier om waterverspilling tegen te gaan tijdens het douchen. Het jonge en dynamische team wou deze problematiek aanpakken zonder daarvoor te bezuinigen op het comfort van een heerlijke douchebeurt. Daarnaast moest de waterbesparende douchekop die ze in gedachten hadden ook optimaal blijven presteren.

Het resultaat daarvan is de Vitasense douchekop deluxe. Deze waterbesparende douchekop is onderdeel van de Saniliving Home-Spa collectie en heeft naast de waterbesparende eigenschappen nog vele andere voordelen…

Ontdek de Vitasense douchekop deluxe

De Vitasense douchekop is gemaakt uit hoogwaardig kunststof en is afgewerkt met chroom. De douchekop heeft siliconen sproeigaatjes die kalkafstotend zijn. Hierdoor blijft de douchekop enerzijds goed proper en is deze anderzijds ook erg makkelijk schoon te maken.

Vitasense Deluxe waterbesparende douchekop

Functies en eigenschappen

De Vitasense douchekop kan tot 40% water besparen en heeft daarnaast nog verschillende leuke functies en eigenschappen. Die kan je hieronder allemaal ontdekken.

3 sproeistanden

De Vitasense douchekop heeft drie verschillende sproeistanden waartussen je makkelijk en snel kan switchen met behulp van de one-push button. Naast de regendouche en watervalstand kan je ook kiezen voor een krachtige straal. De douchekop is daarnaast ook drukverhogend waardoor je in elk van de drie standen geen last hebt van een te zwakke waterstraal.

De regendouche werkt rustgevend en zorgt voor het echte wellnessgevoel. Met de krachtige straal of massagestand kan je heerlijk ontspannen na een stressvolle of vermoeiende dag.

De watervalstand combineert de spa-ervaring van de regendouche met de masserende eigenschappen van de krachtige straal.

Vitasense 3 sproeistanden
Van links naar rechts: regendouche, watervalstand en krachtige straal

Neutraliserende werking

De waterfilter van de Vitasense douchekop zorgt ervoor dat het water geneutraliseerd wordt door chlorine, kalk en bacteriën uit het water te filteren. Dit heeft verschillende voordelen:

Naast puur en zuiver water zorgt het gefilterde water, dat vrij is van elke verontreiniging, ervoor dat je minder snel last krijgt van huidirritatie of een droge huid. Het gefilterde water verkleint eveneens de kans op acné, puistjes en verstopte poriën.

Daarnaast zorgt het zuivere water, dat verrijkt wordt met vitamince C, ook voor extra zacht en glanzend haar, waardoor je ook weer wat geld kan besparen gezien je geen extra lotions of haarproducten nodig hebt.

De waterfilter kan je verkrijgen met aromatherapiefilters met drie verschillende geuren (zie hieronder). Heb je geen behoefte aan de extra geurtjes dan kan je ook voor een neutrale waterfilter kiezen.

Aromatherapie

Wil je een echte spa-ervaring in je eigen douche dan kan je de douchekop voorzien van een aromatherapie filter met geuren uit essentiële oliën. Bij het schrijven van deze review krijg je standaard de Energizing Citrus filter meegeleverd. Deze filter is verrijkt met vitamine C en zorgt ervoor dat er dopamine aangemaakt wordt in de hersenen. Dopamine maakt je gelukkig en helpt tegen vermoeidheid, onrust en negatieve gedachten en gevoelens.

vitansense douchekop filter

Naast de Energizing Citrus kan je nog twee andere geuren extra bij bestellen. De Calming Flower filter heeft een kalmerende werking, geeft je rust en zorgt voor een goed humeur. De dennengeur van de Refreshing Pine verfrist en ontspant en ondersteunt zowel het ademhalings- als het zenuwstelsel. Net als de citrusvariant zijn ook de twee andere geuren verrijkt met vitamine C.

Deze aromatherapie filters zijn eenvoudig te bevestigen aan de douchekop. De handgreep kan je daarna netjes over de filter schuiven en weer vastzetten.

Waterbesparing en hoge druk

De Vitasense douchekop deluxe geeft 6,7 liter water per minuut. Hierdoor valt deze in klasse Z. Klasse Z is de beste categorie op vlak van water- en energiebesparing. Met deze Vitasense douchekop kan je tot 40% besparen. Dit is te danken aan de innovatieve technologie waarbij lucht en water met elkaar vermengt worden. De toevoeging van luchtdruk zorgt ervoor dat de waterstraal krachtig blijft terwijl je ook gewoon minder water verbruikt.

Afmetingen

De ronde douchekop heeft een diameter van 120 mm en is voorzien van siliconen en kalkafstotende sproeigaatjes. De douchekop weegt 220 gram en is 26 cm lang. De Vitasense douchekop is makkelijk te installeren en past op de meeste doucheslangen.

Vitasense douchekop Deluxe test & review

Wij waren best onder de indruk van de verschillende functies en eigenschappen van de Vitasense douchekop. Naar de citrusgeur waren we ook erg benieuwd en uiteraard wilden we te weten komen of de douchekop ook echt waterbesparend is.

Wij gingen dus maar eens douchen met de Vitasense douchekop. Wat we ervan vonden en of deze douchekop echt doet wat Vitasense beloofd, dat kom je hieronder allemaal te weten.

Vitasense douchekop installeren

Onze douchekop van Grohe mocht plaats maken voor de Vitasense douchekop. Deze installeren was erg eenvoudig want de douchekop paste makkelijk op onze doucheslang met universele aansluiting.

In eerste instantie kregen we geen water uit de douchekop. Domweg waren we vergeten het grijze stukje uit de filter te verwijderen. Dit stond helaas niet in de handleiding maar vonden we dan wel weer terug op de website. De handgreep, met daarin de filter, weer terug op de douchekop schroeven is uiteraard heel erg makkelijk.

Vitasense Douchekop Deluxe aansluiting

Na deze valse start gingen we eerst maar eens testen of de Vitasense douchekop deluxe ook echt waterbesparend is.

Waterbesparend of niet?

Om te testen of de Vitasense douchekop echt waterbesparend was hebben we deze vergeleken met de douchekop die we voordien gebruikten. Deze was niet waterbesparend dus goed om de Vitasense mee te vergelijken.

Om de test zo eerlijk mogelijk te laten verlopen kozen we twee gelijkaardige standen om de test te doen. Dit was de regendouche stand en de harde straal, die dus op beide douchekoppen aanwezig is. Het enige verschil tussen beide douchekoppen is dat de Vitasense een grotere diameter heeft.

Test 1: harde straal

We lieten de harde waterstraal bij beide douchekoppen een halve minuut lang stromen in een emmer. De hoeveelheid water hebben we daarna overgegoten in een maatbeker om te kunnen vergelijken hoeveel water er precies uitgekomen was… De kraan stond in beide gevallen op dezelfde (gemiddelde) stand open. Deze stand gebruiken we zelf ook het vaakst om te douchen.

Vitasense douchekop harde straal

Het resultaat was verbluffend. Bij onze Grohe douchekop was er 1,3 liter water in de emmer belandt. Wat dus goed is voor 2,6 liter per minuut. De Vitasense tikte af op 810 ml of 1,62 liter per minuut in onze geprefereerde stand.

Een verschil van bijna 1 liter per minuut. Dat vonden we best bijzonder! Waterbesparend is de douchekop dus zeker wel… Zeker bij de harde straal.

Test 2: regendouche

Dezelfde test hebben we ook nog even gedaan met de regendouche stand. Bij deze stand was het verschil kleiner. Toch was ook dit resultaat in het voordeel van de Vitasense douchekop, ondanks de grotere diameter van de sproeikop. Onze Grohe douchekop verbruikte 1,68 liter water op 1 minuut terwijl de Vitasense het met 1,635 l per minuut het ietsje beter deed.

Douchen met de Vitasense douchekop

De waterbesparende eigenschappen zaten dus al goed. Echter is het natuurlijk ook belangrijk dat je fijn kan douchen met zo’n waterbesparende douchekop. Zowel Elke als ikzelf namen de proef op de som.

Douchekop getest door Geert

Ik ben meestal nogal snel klaar met douchen maar voor de eerste test ben ik toch wat langer blijven staan zodat ik de douchekop en al zijn standen en functies goed kon uit proberen.

Wat me meteen opviel tijdens het douchen is dat het water uit de douchekop erg zacht aanvoelde op mijn huid. En dat was het geval in alledrie de standen. Tijdens de douchebeurt heb ik regelmatig van standje gewisseld wat overigens perfect en makkelijk gaat met de drukknop.

In eerste instantie had ik niet door dat je na de laatste stand terug gaat naar de middelste stand en niet naar de eerste stand. Hierdoor was ik onbewust een hele tijd in de watervalstand aan het douchen. Maar dit voelde ontzettend fijn. Normaal douche ik me met de regendouche stand maar deze mix van de masserende en krachtige straal vond ik eigenlijk heel erg aangenaam.

Vitasense douchekop deluxe

Zelfs de harde straal vond ik prettig, wat misschien wel wil zeggen dat deze niet overdreven krachtig is. Tenzij je natuurlijk de kraan volledig op zijn maximum open zet, wat ik nooit doe.

De regendouche en de combo-stand zijn voor mij de absolute favoriet, met verrassend genoeg de middelste watervalstand toch wel als winnaar.

Ohja de aroma-therapie en de daarbij horende citrusgeur was aanwezig zonder té aanwezig te zijn. Het geeft wel een extra sfeer aan het douchen. Maar gezien ik meestal snel douche heeft het voor mij niet echt een meerwaarde.

Douchekop getest door Elke

Tijdens het douchen gebruikt Elke altijd een harde straal omdat ze dit het fijnst vindt. De Vitasense douchekop stond dus voornamelijk in de hardste stand. Echter vond Elke deze stand net niet krachtig genoeg tenzij de kraan helemaal opengedraaid werd. Echter lijkt ons het waterbesparende effect wat te vervagen op die manier. Zeker gezien dat bij onze andere douchekop de kraan veel minder ver open moet om een krachtige en krachtigere straal dan bij de Vitasense te krijgen.

Wel had Elke, net zoals mij, het gevoel dat het water veel zachter was. Daar moet dus wel wat waarheid in zitten dus! Met dank aan de waterfilter. Sinds Elke de douchekop gebruikt heeft ze ook de indruk dat haar haar volumineuzer is dan voorheen.

En ook de aromatherapie viel bij Elke goed in de smaak. De geur was niet overdreven aanwezig wat ze zelf een aardig pluspunt vindt. Zeker gezien er ook nog douchegel, met bijhorende frisse geur, gebruikt werd tijdens het douchen.

Als de filter een keertje vervangen dient te worden zou ze wel voor de Refreshing Pine (dennengeur) kiezen gezien citrus niet helemaal haar ding is.

Elke staat ook graag wat langer onder de douche. Uit de test die we eerder deden bleek dat de waterbesparing bij de harde straal best verbluffend is. Dus wij gaan in de toekomst wel wat water kunnen besparen,… tenzij ze nu nog wat langer onder de douche blijft staan natuurlijk…

Onze conclusie over de Vitansense douchekop Deluxe

De test met de Vitasense douchekop Deluxe vonden wij zeker en vast geslaagd. Voor Elke mocht de harde straal wat krachtiger zijn. Daarnaast was ze net als mezelf best enthousiast over deze waterbesparende douchekop. De douchekop is gewoon écht waterbesparend en het filter zorgt ook nog eens voor extra zacht water wat heel erg prettig aanvoelt op de huid.

De aromatherapie is een leuke extra, maar voor mij persoonlijk geen must have omdat ik nogal snel klaar ben met douchen. Misschien moet ik nu maar eens wat langer genieten, zeker gezien de douchekop toch best zuinig in verbruik is.

Over de levensduur van de Vitasense douchekop kunnen we nog niet zoveel zeggen. Dat is altijd een beetje afwachten. De douchekop kost maar een fractie van de Grohe douchekop die we al hadden. Wij zijn dus zeker benieuwd waar dat prijsverschil precies zit en of het misschien gewoon in de naam zit…

Vitasense douchekop Deluxe

Als we toch een minpuntje moeten noemen dan kom je meteen bij de filters terecht. Deze zal je af en toe moeten vervangen. En zo’n filter is natuurlijk niet gratis. De Vitasense douchekop kost dus regelmatig weer wat extra centjes. De keerzijde is natuurlijk dat je wel gaat besparen op de waterrekening. De andere voordelen van de filter zijn natuurlijk ook wel wat waard, althans dat vonden wij toch!

De Vitasense douchekop Deluxe kunnen we dus zeker aanraden als je op zoek bent naar een waterbesparende douchekop die daarnaast ook gewoon lekker en fijn is om mee te douchen. Wj gaan hem alvast nog verder blijven gebruiken. De resultaten op lange termijn laten we je binnenkort zeker nog even weten in een update!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven