Ecologische en duurzame regenjassen

Ecologische en duurzame regenjassen

Een regenjas, dat wilde ik aan gehad hebben bij mijn laatste lange wandeling. Op een gegeven moment viel het water met bakken uit de hemel te vallen. Mijn hondje zag er ook doorweekt uit en wij waren nat tot op ons ondergoed. Dat voelt alles behalve lekker. Die douche nadien, dat deed dan wel weer deugd.

Zelf komt het me gelukkig niet zo vaak voor dat ik zo nat wordt. Ik werk namelijk van thuis uit en kan lekker binnen blijven als het regent. Maar dat is bij de meesten niet het geval. Zeker als je ecologisch wil leven en/of sportief ingesteld bent, en dus de fiets neemt om naar je werkt te gaan, kan het weer best wel eens tegenvallen zo in de herfst.

Een goeie regenjas kan dan voorkomen dat je doorweekt op je werk aan komt. Want zoals ik onmiddellijk na de wandeling de douche in kon springen om op te warmen en nadien droge kleding aan te doen, dat lukt natuurlijk meestal niet als je op je werk toekomt.

Waarom een duurzame regenjas?

De bedoeling van een regenjas is dat de regen er niet door kan. Maar deze waterafstotende laag is vaak niet erg goed voor het milieu. Regelmatig wordt er gebruik gemaakt van pvc en fluorkoolstoffen. Gelukkig zijn er ondertussen merken die zich ook bekommeren om het milieu en een betere wereld. Een overzichtje.

Regenjas voor op de fiets

Regenjassen die je op de fiets kan dragen hebben aan de zijkant ritssluitingen. Deze kan je openen en je krijgt een poncho waarmee je het voorste gedeelte over je stuur bevestigen.

Maium

Dit Nederlandse merk maakt regenjassen van 60% gerecycleerde flessen. Verder bevat het geen schadelijke stoffen en is in eerlijke werkomstandigheden gemaakt.

Tetron bio plant jacket

In deze jas geen pvc of andere chemische rotzooi. De jas is namelijk volledig biologisch afbreekbaar, zelfs de ritssluiting. Deze is gemaakt van biologisch afbreekbare polyamidevezel. De rest van de jas van de vezel van suikerbieten, maisplanten en cassave.

Rains regenjas

Rains maakt jassen die deels gemaakt zijn van gerecycleerde PET-flessen.

Rains regenjas

Regenjassen voor kinderen

Met Youth for Climate willen kinderen misschien ook wel een ecologische regenjas.

Jassen van Vaude

De jassen van Vaude maken gebruik van een eco finish die vrij is van PVC. Dit outdoor merk houdt bij de maak van hun producten rekening met duurzaamheid.

Weerbestendige kinderparka

  • Waterdicht: 10.000mm
Herstellerbild

Functionele jack met reflectorstrepen

  • Waterdicht: 10.000mm

Ducksday regenjas

De regenjassen van Ducksday zijn zonder schadelijke stoffen en zijn Öko-Tex gecertificeerd.

  • Waterdicht: 5.000
  • met reflecterende strepen

Ken jij nog duurzame en ecologische merken regenjassen? Laat het me zeker weten onderaan in een reactie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Duurzaam ondergoed

Duurzaam ondergoed

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende en daarom ga ik altijd graag op zoek naar duurzame alternatieven zoals ook bij het ondergoed. Het

Lees verder »