Ecologische en duurzame regenjassen

Ecologische en duurzame regenjassen

Ben je op zoek naar een duurzame regenjas? Wel ik wou dat ik er eentje aan had gehad bij mijn laatste lange wandeling. Op een gegeven moment viel het water met bakken uit de hemel te vallen. Mijn hondje zag er ook doorweekt uit en wij waren nat tot op ons duurzaam ondergoed. Dat voelt alles behalve lekker. Die douche nadien, dat deed dan wel weer deugd.

Zelf komt het me gelukkig niet zo vaak voor dat ik zo nat wordt. Ik werk namelijk van thuis uit en kan lekker binnen blijven als het regent. Maar dat is bij de meesten niet het geval. Zeker als je ecologisch wil leven en/of sportief ingesteld bent, en dus de fiets neemt om naar je werkt te gaan, kan het weer best wel eens tegenvallen zo in de herfst.

Een goeie regenjas kan dan voorkomen dat je doorweekt op je werk aan komt. Want zoals ik onmiddellijk na de wandeling de douche in kon springen om op te warmen en nadien droge kleding aan te doen, dat lukt natuurlijk meestal niet als je op je werk toekomt.

Waarom een duurzame regenjas?

De bedoeling van een regenjas is dat de regen er niet door kan. Maar deze waterafstotende laag is vaak niet erg goed voor het milieu. Regelmatig wordt er gebruik gemaakt van pvc en fluorkoolstoffen. Gelukkig zijn er ondertussen merken die zich ook bekommeren om het milieu en een betere wereld. Een overzichtje.

Merken duurzame regenjassen

Agu

De regenjassen van Agu zijn gemaakt van 100% gerecyclede polyester. Ze zoeken voortdurend naar nieuwe en nog duurzamere alternatieven voor de grondstoffen voor onze producten of dat nu bijvoorbeeld materiaal, verfstoffen, ritsen, membranen of lijm is. 

Agu regenjassen gerecycled

Rains regenjas

Het Deense Rains maakt (regen)jassen die deels gemaakt zijn van gerecycleerde PET-flessen. Rains heeft behalve duurzame regenjassen ook tassen. De kleding en de tassen zijn waterdicht en geschikt om in de ergste weersomstandigheden te doorstaan.

Rains - duurzame regenjassen

Ze kiezen er bewust voor om producten te maken die veilig zijn om te dragen en zo min mogelijk het milieu schade toe brengen. Rains heeft gekozen voor het gebruike van een PU-coating, omdat dit materiaal aanzienlijk milieuvriendelijker is dan de twee hormoonverstorende alternatieven: PVC en DWR-PFC.

Voor de dikkere jassen zijn ze overgeschakeld op donsvrije isolatie zodat de jassen ook diervriendelijk zijn.

Helly Hansen

Helly Hansen regenjas zonder PFC

Dit merk van outdoor kleding gebruikt een waterafstotende stof die vrij is van PFC. De isolatie is voor 80% gerecycled. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar.

Tretron bio plant jacket

In deze jas geen pvc of andere chemische rotzooi. De jas is namelijk volledig biologisch afbreekbaar, zelfs de ritssluiting. Deze is gemaakt van biologisch afbreekbare polyamidevezel. De rest van de jas van de vezel van suikerbieten, maisplanten en cassave. Behalve dit model zijn er nog enkele andere duurzame regenjassen van dit merk. Check hierbij de jassen waar “ECO” bij staat.

Eco Chic

Eco Chic heeft opvouwbare, lichtgewicht poncho’s voor volwassen. Het wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De zijn verkrijgbaar in verschillende motiefjes.

Eco Chic regen poncho

Stutterheim

Stutterheim - rubberen regenjas, handgemaakt in europa

Dit Skandinavische design is niet stuk te krijgen. Daarboven is tijdsloos van ontwerp waardoor je vele jaren plezier kan hebben van deze regenjas. De jas is van katoen met een coating van rubber (4 verschillende diktes verkrijgbaar). Alles is handgemaakt in Europa.

Regenjas voor op de fiets

Regenjassen die je op de fiets kan dragen hebben aan de zijkant ritssluitingen. Deze kan je openen en je krijgt een poncho waarmee je het voorste gedeelte over je stuur bevestigen.

Maium

Dit Nederlandse merk maakt regenjassen van 60% gerecycleerde flessen. Verder bevat het geen schadelijke stoffen en is in eerlijke werkomstandigheden gemaakt.

Duurzame regenjassen voor kinderen

Met Youth for Climate willen kinderen misschien ook wel een duurzame regenjas. Bij Bever hebben ze een ruim assortiment met duurzame regenjassen voor kinderen.

Jassen van Vaude

De jassen van Vaude maken gebruik van een eco finish die vrij is van PVC. Dit outdoor merk houdt bij de maak van hun producten rekening met duurzaamheid.

Functionele jack met reflectorstrepen

  • Waterdicht: 10.000mm

Ducksday regenjas

De regenjassen van Ducksday zijn zonder schadelijke stoffen en zijn Öko-Tex gecertificeerd.

  • Waterdicht: 5.000
  • met reflecterende strepen

Bekijk alle duurzame regenjassen bij Hip in de Regen >>
Bekijk alle duurzame regenjassen bij bol.com >>
Bekijk alle duurzame regenjassen bij Bever (dames) >>
Bekijk alle duurzame regenjassen bij Bever (heren) >>
Bekijk alle duurzame regenjassen bij Shop like you give a damned >>

Ken jij nog ecologische en duurzame merken regenjassen? Laat het me zeker weten onderaan in een reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven