Duurzame en biologische yogakleding

Duurzame yogakleding?

Vaak staan mensen die aan yoga doen ook bewuster in in het leven. Ben jij zo iemand dan is de kans groot dat je ook op zoek bent naar duurzame yogakleding. Biologisch en zonder leed voor de makers ervan. Ik ging op onderzoek uit en kwam deze duurzame yogakleding tegen.

Waar op letten bij het kopen van yogakleding?

Afhankelijke van welke soort yoga jij wilt beoefen kan je ook andere kleding kiezen. Bij power yoga ga je actiever aan de slag en heb je wat dunnere kleding nodig dan bij een hele rustige vorm van yoga zoals yoga nidra. Ook de gekende harembroeken zijn eerder geschikt voor rustigere vormen van yoga.

Je wil niet dat er dingen hangen te bengelen, dat je op de grond ligt en je op een hard stukje gaat zitten zoals een knoopje of ritssluiting. Dus de beste yogakleding bevat geen vervelende elementen. 

Er zijn ook losse yogabroeken die onderaan strakker zitten met een touwtje of elastiek. Als je je benen de lucht in gooit zal je broek mooi blijven zitten en niet tot over je knieën schuiven.

Yogabroeken hebben meestal ook een wat hogere heupband. Dit om te voorkomen dat je onderbroek zichtbaar wordt tijdens knielende bewegingen.

Als je voor een losse shirt gaan, dan kan je merken dat je shirt over je hoofd valt bij bewegingen waar je je hoofd mee omlaag moet doen. Dat kan wel eens vervelend zijn. Heb je toch liefst lossere kleding, dan kan je die ook in je broek steken zodat je dit probleem voorkomt.

Met een strakkere top heb je dat probleem niet. Deze blijft lekker zitten en je hebt minder “last” van je kleding.

Als je graag voor duurzame yogakleding kiest, dan ga je op zoek naar een merk met biologische katoen of bamboe bijvoorbeeld. Daarnaast vind je het belangrijk dat deze onder ethische omstandigheden geproduceerd wordt. Een normaal loon, vakantie, geen kinderarbeid zouden eigenlijk de normaalste zaak moeten zijn.

En dan nog je persoonlijke voorkeur. Vind je een strakke legging zodat niks zit te flapperen het meest aangenaam, of voel je je toch wat comfortabeler in een lossere broek. Houd jij van felle kleuren en leuke motiefjes of ga je eerder voor neutraal?

Merken duurzame yogakleding

Urban Goddess

De yogakleding van Urban Goddess is duurzaam, biologisch, vegan, fair en slow fashion.

Het is een Nederlands merk (uit Amsterdam) dat ondertussen heel Europa heeft veroverd. De stoffen zijn GOTS gecertificeerd en worden in Turkije gefabriceerd.

Urban goddess - duurzame yogakleding

Voor je hele yoga outfit kan je bij dit merk terecht. Ze hebben niet alleen leggings, harembroeken en tops, maar ook longsleeve shirts.

De meeste broeken zijn in effen kleuren verkrijgbaar met uitzondering van twee leggings die een print hebben.

Renegate Guru

Renegate Guru is het merk voor mannen gemaakt door dezelfde mensen als het merk Urban Goddess. Drie jaar na oprichting van de vrouwenkleding is er een mannenlijn aan toegevoegd. Uiteraard ook allemaal biologisch en fair.

Renegate Guru yogakleding voor mannen

De collectie is minder uitgebreid dan de vrouwelijke variant, maar je vindt er wel shirts met lange of korte mouwen, broeken en shorts. De broeken zijn trouwens wat langer en ook de tops aangezien Nederlandse mannen over het algemeen groot zijn en dit een Nederlands merk is. Ideaal dus.

Asquith

Asquith is een duurzaam merk yoga- en pilateskleding uit Londen. De kleding wordt op een ethische manier gemaakt in een fabriek in Europa dat Oeko-tex gecertificeerd is. De 50 werknemers hebben vrij in het weekend en krijgen betaalde vakantiedagen. ’s Middags kunnen ze biologische groenten als lunch eten.

Asquith yoga legging en top

De stoffen zijn van biologisch katoen en bamboe. De bamboe groeit in FSC-gecertificeerde bossen in China en wordt vervolgens in Turkije verwerkt. Hierdoor voelen ze heel zacht aan en aangezien het ook ademend materiaal is, is het ideaal om in te bewegen. Ze hebben tops, shirts, leggings, broeken en jumpsuits.

Bestel bij bol.com >>
Bestel bij Yogakleding Online >>

Yoga & Yogini

Yoga & Yogini hebben een heel ruim assortiment yogaspullen zoals bolsters en meditatiekussen.

Deze legging is voor 70% van biologisch katoen en deze herenbroek is voor 50% van hennep en 50% biokatoen.

Yago & Yogini

Yogashirt

Houd jij van een leuke, inspirerende tekst op je shirt dan kan je eens naar deze yogashirts kijken. 

Teksten zoals: Ohm sweet ohm, here & now, Follow your flow, Soulsearcher, Yoga & coffee, Gratitude is my attitude.

Ze zijn bovendien duurzaam gemaakt onder eerlijke omstandigheden. De stoffen zijn van bamboe of biologisch katoen. Bovendien gaat 5% van de opbrengst naar Stichting DierenLot.

De Nederlands Ingrid was zelf op zoek naar duurzame yogashirts met leuke quotes. Aangezien ze het zelf niet kon vinden is ze het vorig jaar zelf gaan maken. Voor de rest maakt zijzelf ook duurzame keuzes. Zo gebruikt zij groene stroom uit Nederland, heeft een duurzame bankrekening en gebruikt geen plastic verpakkingsmateriaal.

In een eerder artikel ging ik op zoek naar duurzame yogamatten.

Welke van deze duurzame yogakledingmerken vind jij het leukst?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven