Biogîte de Longueville – Een knusse, authentieke belevenis!

Wie graag eco-vriendelijk overwintert in een alleraardigste vakantiewoning kan terecht in deze biogîte te Longueville (nabij Durbuy). Eigenares Yasmina Fenichiue toverde deze voormalige ruïne haast eigenhandig om tot een duurzaam vakantieparadijsje.

Biogite Longueville in Durbuy

Bioconstructie

De charmante woning bestaat uit natuursteen en werd gerenoveerd met een bioconstructie. Voor de heropbouw werden dus louter eco-vriendelijke en duurzame materialen als hennep, klei, kalk, zand en hout gebruikt. Grondstoffen die in vroegere tijden vanzelfsprekend waren, maar bizar genoeg moesten wijken voor allesbehalve eco-vriendelijke bouwmaterialen. Goed nieuws is echter dat de interesse voor deze ‘verloren zonen’ van de bouwwereld terug in opmars zijn!

Biogite Longueville in Durbuy interieur

Creatief en kunstzinnig

Het kunstzinnige interieur met decoratief – eveneens door de gastvrouw vervaardigd – smeedwerk, gebrandschilderde ramen, houtsculpturen en mozaïeken dragen nog eens extra bij aan de al fantastische sfeer.

Biogite Longueville in Durbuy Smeedwerk

Indeling

Het gelijkvloers van de woning omvat een kleine huiskamer, badkamer met douche en toilet, een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een doorgang naar de tuin. De eerste verdieping heeft een compleet ingerichte keuken, een extra huiskamer plus eetkamer en wederom een badkamer. Op de tweede verdieping is tot slot een extra slaapkamer met een tweepersoonsbed voorzien. Er is centrale verwarming maar daarnaast beschikken beide huiskamers over een open haard, inclusief houtvoorraad.

Je kan de woning in z’n geheel huren (max. 5 personen) of alleen het gelijkvloers of de bovenbouw. Zowel jij als eventuele andere gasten beschikken evenwel over een onafhankelijke hal en ingang. Privacy gegarandeerd dus..

Kleinste stad, grootse beleving

Ook de ligging is zowel wonderschoon als praktisch. De heuvelkammen van de Famenne-Ardenne zijn het ideale vertrekpunt voor tal van avontuurlijke wandelingen en Durbuy – volgens diverse bronnen het kleinste stadje ter wereld – ligt op slechts 5 kilometer afstand. Ondanks de rust die de gîte uitstraalt bied de nabije omgeving dus genoeg vertier en activiteiten voor jong en oud. Vlakbij de vakantiewoning hangt een kaart met daarop alle mogelijke routes in de omgeving.

Biogite Longueville in Durbuy badkamer

Droom van een tuin

Heb je helemaal geen behoefte aan lange wandelingen, dan is dat evenmin een probleem. De prachtig ingerichte tuin beslaat zo’n 5000 m2, inclusief boomgaard, verschillende terrassen, een biologische groentetuin, allerlei dieren én een vijver. Kortom; je eigen droomdomein waar je volop kan genieten van de voordelen van wandelen, relaxen en eventueel een (winter)barbecue kan overwegen.

Biogite Longueville in Durbuy tuin

Wie op zoek is naar een knus en warm nest om de koudste dagen van het jaar te overbruggen kan deze authentieke biogîte alvast als optie aanvinken. Wellicht ben je nu al aan het wegdromen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven