Katinka Michiels van Legally Raw heeft een nieuw e-book. Hier was ik wel benieuwd naar want het zijn allemaal basisrecepten voor de RAW plantaardige keuken.
In het boek staan recepten voor plantaardige, glutenvrije en zuivelvrije vervangers voor room, melk, yoghurt, ijs, sausjes, bloem, kaas, taart- en pizzabodems.
Minder – Beter – Best
Het leuke is dat er bij elk thema een zogenaamd ‘minder-beter-best’ lijstje staat. Een ingrediënt dat niet zo gezond is, kan je vervangen door eentje dat beter is, danwel door datgene wat écht het beste is. Bijvoorbeeld: koemelk – sojamelk – amandelmelk
Supersnel, supermakkelijk
Zelf notenmelk blijkt supermakkelijk. Je kan die bovendien, naargelang je voorkeur, op een natuurlijke manier zoeten en op smaak brengen. Als je zelf notenmelk maakt hebt je sowieso pulp over. Gooi deze zeker niet weg! In het boek vind je enkele tips over wat je er nog allemaal mee kan doen.
Alle recepten zijn in 1, 2, 3 klaar. Wie dus denkt dat rawfood bereiden veel tijd in beslag neemt heeft het mis 🙂
Basisrecepten getest
Zelf ging ik alvast aan de slag met de “zure room”. Ik heb het wel iets minder gezond geconsumeerd: als dip bij een pittig tortillachipsje 😉
>> Ik heb het boek hier aangeschaft
>> Meer info over het boek Basisrecepten voor de Raw plantaardige keuken?