Nieuw lichtgevend interactief LED-plafond helpt ernstig zieke patiënt op intensivecareafdeling

De hemel nabootsen, dat is wat Philips dacht toen ze een interactief lichtgevend plafond voor ziekenhuizen ontwikkelden. Dit systeem bootst vitaliserend daglicht na en kan rustgevende content afspelen. Het gaat om een op LED gebaseerde techniek en past zich aan aan de medische situatie van de patiënt.

LED-verlichting stimuleert herstel

Onderzoek met licht

In het academisch ziekenhuis Charité Campus Virchow Kliniek in Berlijn is dit LED-plafond een onderdeel van een uniek stressverminderend concept. Men wil zo de effecten onderzoeken van aanpasbare omgevinsatmosfeer in ziekenhuiskamers op de gezondheid van patiënten.

In twee kamers voor intensivecarepatienenten is het geïnstalleerd om de helende omgeving te versterken voor patiënten die ernstig ziek zijn. De behandelende arts bestuurt het licht via een tablet om het licht af te stemmen op de gezondheidstoestand, welzijn en de wensten van de patiënt. Hierbij wordt rekening gehouden met de ademhaling en het pijnniveau.

LED-verlichting

Het “lichtgevend plafond” van Philips combineert het natuurlijke, dynamische ritme van daglicht met de effecten van vriendelijk, kleurrijk licht en afbeeldingen. Het bevat 15400 LED’s en loopt vanuit het plafond door naar de wand tegenover het bed van de patiënt, zo wordt het gezichtsveld van de patiënt volledig gevuld.

Zowel RGB-LED’s als LED’s met warme en koele wittinten zijn geïntegreerd. Lichtsterkes van 20000 lux kunnen worden opgewekt (waarvan max. 1700 gebruikt), wat vergelijkbaar is met het zonlicht in de zomer. Bij deze hoge lichtintensiteit wordt de biologische effectiviteit van de verlichtingsoplossing mogelijk zodat het natuurlijke dag-en-nachtritme van de patiënt ondersteund en een gezonde nachtrust bevorderd wordt.

– See more at: http://www.visitamagazine.be/ecotechnologie/nieuw-lichtgevend-interactief-led-plafond-helpt-ernstig-zieke-pati%C3%ABnt-op#sthash.vnCiPgYQ.dpuf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven