Lekkerste kraanwater van Nederland

Lekkerste kraanwater van Nederland

Vandaag is het wereldwaterdag. In de aanloop daarvan werd gisteren de KRNWTR-award voor het lekkerste kraantjeswater van Nederland uitgereikt aan de gemeente Haarlem. Een deskundige jury proefde en behoordeelde het water uit 15 Nederlandse steden.

Foto: Kenzo Reeder

Top 5 van kraanwater

  1. Haarlem
  2. Maastricht
  3. Gouda
  4. Leeuwaarden
  5. Zwolle

Haarlems kraanwater kreeg van de jury en het aanwezige publiek een 7,68. De jury omschrijft het Haarlems kraanwater als “vol, zoet, fluweelzacht water met een middellange afdronk. Ook de andere waters uit de top vijf hadden als gemeenschappelijk eigenschap zacht en rond.” De jury bestond uit Esmee Langereis (wijnjournalist), Pam van der Veen (food journalist), Luite de Jager (duurzame cateraar) en Marielle Thiadens (waterkenner).

Kraanwater beter dan bronwater

KRNWTR die het event organiseerde wil hiermee aandacht richten op de hoge kwaliteit van ons kraanwater.

Er werden ook 2 bronwaters in de smaaktest opgenomen: Albert Heijn huiswater die helemaal onderaan eindigde en Bar le Duc, niet in de top 10. Het bewijs dat kraanwater niet alleen ecologischer is, maar ook lekkerder.

Tom Niekamp van KRNWTR: “Kraanwater is een lekker, gezond en lokaal product, waar we met recht trots op mogen zijn. Alle waters kregen een ruime voldoende en de meeste scoorden beter dan bronwater” .

Wie of wat is KRNWTR?

Tetsuro Miyazaki van KRNWTR: “We hebben KRNWTR vier jaar geleden opgericht omdat we het idioot vinden dat we in Nederland nog steeds zo veel plastic flesjes bronwater kopen. Die flesjes zorgen voor 500 keer meer CO2 uitstoot en kosten al gauw 1.000 keer meer dan water uit de kraan. Door KRNWTR op tafel te zetten, maak je een statement voor duurzaamheid.”

Hoe smaakt het kraanwater bij jouw thuis?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven