Ecologisch fietsslot uit oude autobanden

David Nicolaes, Mikail Milissen en Michaël Vandeweijer zijn drie studenten Industrieel Productontwerpen aan de Hogeschool West-Vlaanderen. Ze hebben een nieuw fietsslot ontworpen uit oude autobanden, genaamd Tirelock. Het slot blijkt enorm sterk en zelfs bestand tegen een betonschaar. Dit komt door de unieke vorm en de combinatie van de gebruikte materialen van een autoband (verschillende lagen rubber, staaldraad en nylon). Het slot is dus sterk én flexibel. Door het rubber komen er geen krassen op je fiets. Wat een knap staaltje van upcycling.

We informeren even bij Michaël hoe hij en zijn vrienden op het idee zijn gekomen:
“Via een opdracht van school uit. De opdracht luidde ‘Ontwerp een nieuw fietsslot’. Hierdoor begonnen we te experimenteren met andere, nieuwe materialen zoals gewoven staaldraad. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij het loopvlak van een autoband dat heel sterk bleek te zijn.”

OVAM Ecodesign Award 2013 voor studenten

Deze drie jonge designers zijn geselecteerd voor de publieksprijs van de OVAM Ecodesign Award 2013 voor studenten. Als ze zouden winnen, zouden ze met het prijzengeld een volgende stap zetten om het slot in de winkel te krijgen.

>> Stemmen op de Tirelock

Meer info over de Ecodesign Award voor studenten
Alle inzendingen van de Ecodesign Award

Tirelock Facebook
Ovam Ecodesign Facebook

Wie meer inlichtingen wil of interesse heeft voor commercialiatie kan vrijblijvend contact opnemen via tirelock@outlook.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven