Ecojewel beurs

Duurzame juwelen en accessoires waren te vinden op eco-jewels, 13 oktober, in het Centrum voor Duurzaam Bouwen in Heusden-Zolder. Een plaats waar creativiteit en recyclage samen kwamen. Er waren juwelen te koop gemaakt uit aluminium platen van frigo’s, nesspresso cups, papier, hout, bestek, bietsbanden, petflessen,… Je kon er ook deelnemen aan workshops, je juwelen ruilen tijdens de Swishing en natuurlijk genieten van een fairtrade drankje.

FairTradeGemeente

Heusden-Zolder is een Fairtrade gemeente. Eerlijke handel, duurzaamheid en mondiale thema’s staan hier op het programma. Ook de eerste Belgische ontwerpster die met Fairtrade goud werkt, komt uit Heusden-Zolder, Ana edelsmid.

GOUD:EERLIJK?

De ecojewel beurs kadert in de campagne van GOUD:EERLIJK? in Limburg Fairtrade goud, urban mining en upcycling worden als duurzame alternatieven naar voor geschoven. Het project loopt van september tot decemter. Men wil vanuit een breed partnerschap Limburg bewust maken van de mijnbouwproblematiek, het ontginnen van grondstoffen en onze westerse rol hierin. Als ex-mijnbouwregio heeft Limburg een rijke mijngeschiedenis met een grote impact op de lokale bevolging, zelfs na de mijnsluiting.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Bioweek

Naar jaarlijkse en gezonde traditie is er ook dit jaar een nieuwe editie van de Bioweek Vlaanderen. Deze loopt van 7 tot en met 15

Lees verder »

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven