Eco belangrijk in de kinderopvang!

Ecover daagt de Nederlandse kinderopvang uit om kinderdagverblijven écht schoon te maken. Met de campagne MamaClean maken kinderdagverblijven kans op een uitgebreid, luxe Ecover schoonmaakpakket en een moestuinbak op maat. Deze actie loopt van 9/9 tot 10/10, de Dag van de Duurzaamheid.

ecologisch schoonmaken actie mamaclean

Ecologisch schoonmaken (of écht schoonmaken)

Ecologisch schoonmaken doe je met producten die geen chemicaliën achterlaten. De chemische stoffen in reguliere schoonmaakmiddelen zijn voor kleine schoonmaakklussen in huis of in een kinderdagverblijf overbodig. Deze chemicaliën komen niet alleen in het water terecht, maar blijven ook in de lucht hangen, aan de vloer kleven en aan het servies zitten.

Beter eco voor kids

We worden elke dag blootgesteld aan een mix van schoonmaakmiddelen. In kinderdagverblijven wordt er vaak elke dag geboend. Als je weet dat kinderen kruipen, alles in hun mond stoppen, nog in volle groei zijn,… is het maar beter om voor ecologische schoonmaakproducten te kiezen.

Duurzame dagverblijven

Ben je een ouder, een leidster of een manager? Dan kan je je kinderdagverblijf aanmelden via www.mamaclean.nl Belangrijk is om een goede motivatie te geven waarom je het kinderdagverlijf opgeeft. De tien inzendingen met de meest inspirerende teksten winnen de luxe schoonmaakpakketten van Ecover. Deze producten bevatten geen schadelijke stoffen. De afwas-, was-, schoonmaak- en verzorginsproducten zijn vervaardigd op basis van plantaardige en minerale grondstoffen. Ze zijn snel en volledig biologisch afbreekbaar en, ook belangrijk natuurlijk, reinigen uitstekend.

Mama Clean winnaar

Deze winnaars zijn op 10/10 (Dag van de Duurzaamheid) bekend gemaakt. Els Coenen heeft de moestuinbak gewonnen voor de kinderdagopvan Fides in Beek en Donk. Om te kunnen winnen moest je een motivatie opgeven.

De motivatie van Els was: “Maria een super enthousiaste manager is. Maria zorgt samen met haar personeel ervoor dat kinderen kind mogen zijn. De speelplaats/buitenplaats is zo aangelegd dat kinderen met de natuur bezig zijn. Kinderen mogen vies worden en zichzelf zijn. Elke maand is er een ander thema. Nu is het thema regen. De kinderen worden mee naar buiten genomen als het heeft geregend om te ervaren en te voelen wat regen is. Ik vind het prachtig dat ze zich hiervoor inzetten en enthousiast maken. Elke week heeft mijn zoon Stef weer iets nieuws geleerd en als hij thuis is hoor je hem er tussendoor over vertellen. Of hij gebruikt de dingen die hij heeft gezien en geleerd in zijn fantasie tijdens het spelen. Toen ik dit artikel zag dacht ik meteen yes ik kan iets terug doen voor de kinderopvang van Stef. Nu alleen nog hopen dat ik het ook ga winnen 🙂 en zo niet weet ik zeker dat de MM een mooie andere plek zal krijgen.
Dit was mijn verhaaltje.”

Enkele tips om veilig schoon te maken:

  • Ventileer zodat de vluchtige stoffen naar buiten kunnen
  • Maak schoon wanneer de kinderen er niet zijn
  • Neem afwasmiddelen zonder schuimversterkers
  • Gebruik een wasmiddel zonder optische witmakers
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven