Duurzame mondkapjes, biologisch en wasbaar

Duurzame mondkapjes – hiermee bescherm je ook het milieu

Vanaf morgen is het in België verplicht om een mondkapje op te zetten in de winkels, theater en bioscoop. Op het openbaar vervoer, bij de dokter en bij de kapper was dit al verplicht.

In Nederland zijn mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer. Hiervoor is een niet-medisch mondkapje ok.

In België heeft elke inwoner van de overhuid een mondkapje ontvangen. Veel bedrijven geven hun personeel er ook een of meerdere.

De meningen over mondkapjes zijn serieus verdeeld. De ene is heel blij dat het nu verplicht wordt, waardoor ze zich veiliger voelen of zich niet zo raar bekeken voelen omdat ze het wel dragen en de rest niet.

Anderen vinden het weer vreemd dat het nu ineens ingevoerd wordt, terwijl het hoogtepunt een tijd geleden was en het toen niet moest. Het klopt dat we allemaal thuis moesten blijven, maar in de supermarkt kwam toen ook iedereen samen.

Bovendien zouden we beter aan onze weerstand werken.

Hoe jij er ook instaat, feit is dat het in sommige omstandigheden verplicht is. Dus we kunnen maar beter eens kijken welke duurzame keuzes van mondkapjes er bestaan.

Ik vind het zo zonde dat je het zou weggooien na gebruik, daarom kun je er ook kopen die je kan uitwassen. Deze kan je hergebruiken en zijn sowieso al duurzamer. Maar er zijn er die nog wat duurzamer en ecofriendly zijn dan andere.

Mondkapjes van biologisch katoen

Herbruikbare, duurzame mondkapjes - biologisch katoen

Deze mondkapjes zijn gemaakt van biologisch katoen en hebben drie lagen en een geïntegreerd en gecertificeerd beschermingsfilter. Ook voor de verpakking is rekening gehouden met het milieu want deze is van gerecycled papier en bevat een herbruikbare draagtas gemaakt van biologisch afbreekbaar aardappelzetmeel.

Het is gemaakt onder ethische omstandigheden in portugal. Het bedrijf geeft ook 1% van hun omzet aan non-profit organisaties via 1% for the Planet.

Duurzaam mondkapje van biologisch katoen

Deze mondmaskers van Popolini zijn bevatten drie en zijn gemaakt van biologisch katoen. Je kan ze met of zonder filter gebruiken. Verkrijgbaar in ecru, lichtblauw gestreept en lichtblauw geruit. Er zijn twee maten beschikbaar: smal en large.

Biologische mondkapjes van Armed angels

De mondmaskers van Armed Angels zijn van biologisch katoen en gerecycled polyester en Fair Trade. Bovendien wordt er van elke verkoop €2 geschonken aan Artsen zonder grenzen.

Ze zijn uitwasbaar op 60 graden Celsius. Ze zijn verkrijgbaar in zwart en wit en je kan er ook eentje kiezen met de tekst “I warmly smile under this mask.”

Mondkapjes van hennep

Duurzaam mondkapje van hennep

Deze mondkapjes zijn gemaakt van biologische hennep. Hennep groeit snel dus is sowieso al een duurzame oplossing. Bovendien is hennep van nature antibacterieel.

Als je wil kan je er een filter aan toevoegen, daarvoor is een dubbel laag voorzien. Deze zijn verkrijgbaar is zes kleuren: zwart, licht blauw, donker blauw, indigo, naturel, licht groen.

Verder kies je de grootte. Het herenmodel (large) is 25×18 cm, het damesmodel (medium) is 23x16cm en het kindermodel (smal) is 21×14 cm.

Ook bij de verpakking wordt aan duurzaamheid gedacht. De plastic verpakking is composteerbaar.

Het is wasbaar op 30 graden Celsius.

Bamboe mondkapje

Dit mondkapje is een combinatie van 50 % bamboe en 50% polyamide. Ik heb nagevraagd van wat de polyamide gemaakt is. Als het natuurlijk is kan het van wol of zijde gemaakt zijn waardoor het niet-vegen zou zijn. De klantenservice liet me weten dat het synthetisch is waardoor het geshcikt is voor veganisten. Het is anti-bacterieel en geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Dit masker kan uitgewassen worden op 60 graden (tot 25 keer).

Bamboe mondkapje duurzaam

Bioplastic filters

Een filter kan je tussen de lagen van een mondkapje plaatsen. Deze zijn gemaakt van bioplastic en voor 80% biologisch afbreekbaar. Kies het juiste formaat filter voor het formaat van mondkapje dat je hebt. Deze zijn geschikt voor in de mondmasters van popolini in biologisch katoen.

Een niet-medisch mondmasker zal jou niet beschermen om een virus te krijgen, maar de mensen rondom jou als jij een virus hebt. Moet je dan niet beter een medisch mondmasker kopen? Nee, bij het dragen moet je toch de afstand nog bewaren en het is beter de medische mondkapjes voor de zorg te bewaren. Enkele maanden geleden was er namelijk al een groot gebrek.

Ze jij altijd een mondkapje op als je buiten de deur komt, of enkel in verplichte situatie?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven