Detox – Een schone geest in een proper lichaam

Tijdens de winterperiode bewegen we doorgaans veel minder en hebben we, vooral tijdens de feestdagen, niet altijd consequent gezonde dingen in ons lijf gestopt. Het gevolg; allerlei afvalstoffen stapelen zich op, je bent sneller moe en futloos, je haar en huid oogt doffer en je organen lijken bezig met een staatsgreep. De oplossing? Ontgiften!, ook wel detox genoemd. De lente is hiervoor het ideale seizoen.

Allerlei kuren

Er bestaan verschillende zuiveringskuren die uiteindelijk allen hetzelfde doel dienen; jezelf goed en energiek voelen. Dat kan je bereiken door gezonde en evenwichtige voeding tot je te nemen, voldoende te bewegen en regelmatig te ontspannen. Veel groenten en fruit (vooral citrus) zijn natuurlijk vanzelfsprekend. Koffie, alcohol en suikers kan je daarentegen best vermijden.

Detox is geen dieet

Bekijk dit zeker niet als een dieet of een beproeving. Het is misschien even wennen maar je krijgt er ontzettend veel voor in de plaats. Je zal blaken van gezondheid en stralen van energie.

Neveneffecten

Let op! Mogelijk moet je de eerste paar dagen vaker naar het toilet of voel je je zelfs helemaal niet lekker. Bedenk echter dat je lichaam druk bezig is om zich van alle gifstoffen te ontdoen. Een tijdelijk ongemak voor een erg goed doel dus. Het best is om dan ook veel water te drinken, zodat het gif snel uit je lijf geraakt.

Superfood – superheldenvoer

Er is een heel arsenaal aan plantaardige voedingsmiddelen en -stoffen die bekend staan om hun perfecte voedingswaarde. De zogenaamde ‘Superfoods’. Ze zitten tjokvol antioxidanten, vitaminen, eiwitten en vezels die je voorzien in alles wat je lichaam nodig heeft. De meest bekende zijn o.a.: gojibessen, cacao, spirulina, algen, maca, camu camu, chia, aloë vera, hennepzaad en quinoa. Kortom: Superfoods = super good!

Klaar voor de ultieme feel-good ervaring?

Superfood bestellen kan via deze website.
Detoxen met aloë vera: www.aloeveragezond.be
Eens testen wat 40 dagen zonder suiker met je doet? Doe mee met de cursus

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven