Creatief met palletten

Creatief met palletten

Wie tegenwoordig rond snuistert op Instagram, Facebook of Pinterest stuit steeds vaker op ware kunstwerkjes gemaakt van alle mogelijke houtresten, oude palletten en – opnieuw – steigerhout. De upcycling trend maait flink om zich heen en dat is natuurlijk een uitstekende zaak. Veel creatieve hobbyisten en ondernemers plaatsen ‘afval’ op die manier in een totaal nieuwe context en maken er de waanzinnigste dingen mee, gaande van bloembakken, kasten en tuin-, eet,- en salontafels tot schoenenrekken, dienbladen en complete winkelinrichtingen! Een aantal upcycling wonderen staan hier voor je afgebeeld.

DIY specialist

Pablo Enrique Banuelos is een creatieve duizendpoot en een liefhebber van het do-it-yourself principe. Op zijn blog stackdesign.blogspot.fr showt hij je dan ook de meest waanzinnige projecten met allerlei materialen. Een mooi voorbeeld in de context van deze special is deze tuinbar en bijpassende barkrukken uit afgedankte palletten. Zeg nou zelf; wie wil dit niet in z’n tuin hebben staan? Je kan de hele realisatie van dit bijzondere staaltje werkvlijt herbekijken op zijn blog.

Buitenbar van palletten

© Foto: http://stackeddesign.blogspot.fr

Studio van palletten

Jeroen Nieuwhuis en Erik Journée openden enkele jaren geleden hun eigen fotografie- en filmstudio. Bij het bepalen van de inrichting en uitstraling kwam men al snel op het idee om pallethout de dienst te laten uitmaken. Die gedachte resulteerde in bijna 50 palletten aan de muur, als tafel en als loungebanken.

Het resultaat is, zoals je zelf kan zien, ronduit verbluffend. Een dergelijke werkplek zal elke fotograaf rijkhalzend doen uitkijken naar een nieuwe shoot!

© Foto: www.newdaystudio.nl

Verticaal tuinieren met palletten

Verticaal tuinieren is een uitstekende optie voor kleine (stads)tuintjes, al hoeft je het anders ook niet te laten. En natuurlijk leent upcycling van oude materialen zich perfect voor een waanzinnig mooie tuin. De foto hiernaast (Stacy K Floral, NY) toont je alvast een impressie van het uitzicht. Of wat voor verschil een paar oude palletten en een likje natuurverf al niet kunnen maken.

verticaal tuinieren met pallet

© Foto:  www.stacykfloral.com

Doe-het-zelf pallet!

Wil je graag zelf aan de slag met houtpalletten? Dan is de website www.1001pallets.com wellicht iets voor jou. Behalve de nodige inspiratie kan je er meteen ook je eigen (toekomstige) projecten opladen.

Uit de hand gelopen hobby

Emilie Costis uit Toulouse begon tijdens haar zwangerschap met het ontwerpen van allerlei meubeltjes en het omtoveren van alledaagse spulletjes tot sfeervolle decoraties. Ze wilde immers dat haar oogappel omringd zou worden met louter mooie dingen. Tig aantal jaren later is die hobby uitgegroeid tot een creatieve onderneming die hele kinderkamers ontwerpt en in samenspraak je huis onder handen neemt. En natuurlijk vormen upcycling en duurzaamheid de kern van de zaak. Elk meubelstuk wordt met de hand (en met liefde) gemaakt door haar man Jocelyn. Meer info: www.cremeanglaise.bigcartel.com

kinderkamer pallet bedje

Wil jij zelf ook aan de slag om meubeltjes te maken dan is een bouwtekening heel handig. Fred heeft 10.000 bouwtekeningen voor allerlei meubels waar je onmiddellijk mee aan de slag kan.

Heb jij zelf nog leuke ideeën met palletten?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 reacties

  1. Voor de kindervilla achterin de tuin bleken een lading pallets het ideale bouwmateriaal. De kinderen hebben hem zelf geschilderd. Hij heeft tevens mijn kinderen in de buurt heel populair gemaakt. Ze willen allemaal in ons palletkasteel spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven