Calmzy verzwaringsdeken review (bamboe 6 kg)

Calmzy verzwaringsdeken (review en test 2023)

In deze review deel ik je mijn ervaring met het Calmzy verzwaringsdeken. Welke variant heb ik, wat zijn de voor- en nadelen.

Ik slaap al enkele jaren niet zo goed. Dat is begonnen toen de hond heel onrustig was ’s nachts en het vele werken, weinig rust nemen en te laat gaan slapen zal er vast en zeker ook wel mee te maken hebben.

Ik was al een tijd benieuwd of zo’n verzwaringsdeken hier wat aan kon verhelpen. Ik merkte dat ik al veel rustiger werd door ’s avonds eerst wat te ontspannen door op mijn spijkermat te liggen. Toen ik dat combineerde met het verzwaringsdeken merkt ik een groot verschil. Ik werd voor het eerst in lange tijd uitgerust wakker.

Ik zal eerst wat vertellen over de verschillende modellen die Calmzy heeft en welke ik gekozen heb. Dan ga ik verder met mijn eerste indruk, hoe ik de eerste nacht ervaren heb, wat het met me doet na een tijd gebruik en ten slotte wat meer info over Calmzy.

Calmzy: welke modellen van verzwaringsdekens zijn er?

Calmzy heeft verzwaringsdekens van katoen en van bamboe. Beide zijn verkrijgbaar in 6, 7, 8, 9 of 10 kilogram en zo’n deken is 150 x 200 cm groot. Er is ook een katoenen versie voor kinderen en deze weegt 2,3 of 3,2 kg en is 90 x 120 cm. 

Calmzy bamboe voordelen

Ik koos voor het meest duurzame model en dat is deze van bamboe. Bamboe is niet alleen duurzaam het ademt ook veel beter waardoor het zowel voor de zomer als winter geschikt is. Ook voor wie zweet is dat de beste keuze.

Verder ben ik voor het meest lichte model gegaan (6 kg) wat eigenlijk nog een beetje te zwaar voor me is, als je kijkt dat het zo’n 10% van je eigen gewicht moet zijn. 

Eerste indruk

Het Calmzy verzwaringsdeken was mooi verpakt. Deze bamboe versie zit in een groene doos en toen ik deze opende zag ik het deken met een grote strik rond met de tekst “speciaal voor jou”. Aan de strik hing ook een label waarin je kan zien hoe de vulling van het deken er uit ziet. Het verzwaringsdeken voelde inderdaad zwaar toen ik het uit de doos haalde.

Calmzy vulling verzwaringsdeken

Aan de randen van het Calmzy verzwaringsdeken zitten allemaal lusjes. Deze dienen om de hoes (als je deze mee bestelt hebt) te bevestigen zodat het gewicht mooi verspreid blijft en het verzwaringsdeken niet bijeen gepropt raakt aan één kant van de hoes.

Toen ik het uitpakte heb ik het meteen op het bed gelegd om eens te proberen. Ik vond het heel aangenaam om onder te liggen. Geert was ook benieuwd en ook hij ging het uitproberen. Voor hem was het wel even wennen, zei hij. Het staat ook op de verpakking vermeld dat het 14 dagen kan duren voordat je het gewoon bent om dat extra gewicht op je te hebben

Na de eerste nacht

Aangezien ik heel benieuwd was heb ik het na uitpakken meteen de eerste nacht over me gelegd. Ik legde zoals gewoonlijk mijn donsdeken over me heen met dan als verschil dat ik daarbovenop het Calmzy verzwaringsdeken heb gelegd.

Dit deed me denken aan toen ik klein was. Toen had ik lakens die ingestopt waren en mijn ouders trokken het nog goed stevig aan als ik erin lag. Dat vond ik zelf het fijnst. Datzelfde gevoel had ik nu waardoor ik heel rustig werd. 

Het omdraaien is wat lastiger omdat er gewicht op je ligt, maar dat vind ik maar een klein minpunt als ik kijk hoeveel veiligheid en rust het geeft. Ondanks dat we in een hele stressvolle periode zaten, had ik enorm goed geslapen met het Calmzy verzwaringsdeken over me heen.

Calmzy bamboe

Review (na een maand gebruik)

Ik heb het Calmzy verzwaringsdeken nu meer dan een maand in gebruik. Het ligt standaard op het bed dus ik heb het dagelijks over me. Ik merk voornamelijk een groot verschil ’s ochtends. Ik ben namelijk veel meer uitgerust dan vroeger.

Als ik veel rondgedraaid heb gedurende de nacht dan moet ik wel eens het deken terug rechttrekken omdat het dan half van het bed aan het afschuiven is. Aan die zijde ligt ook onze hond te slapen dus ik zou niet willen dat het op hem valt. Dat het er af schuift komt ook wel omdat ik het gedeeltelijk over het bed hangen heb. Nu Geert ook een verzwaringsdeken heeft moeten we zien dat het elkaar niet overlapt want anders is het wat te zwaar.

Calmzy review en test

Na een paar nachten gebruik heb ik het deken aan Geert gegeven zodat hij het ook kon uitproberen in afwachting van zijn deken. Ik miste meteen het comfort en het veilige gevoel dat het verzwaringsdeken me geeft.

Nu het winter is ligt de Calmzy bovenop mijn deken maar op warmere nachten is het best warm zo. Voor de zomerdagen ga ik het gewone deken weg moeten doen. Dan is het wel beter dat ik zo’n hoes aanschaf ter beschermen wat ik dan ook wat vaker kan uitwassen.

Voordelen

 • Degelijke kwaliteit
 • Keuze uit bamboe
 • Verkrijgbaar in meerdere gewichten
 • 300 vakjes voor goede gewichtsverdeling
 • Geeft een veilig gevoel
 • Uitgerust wakker worden

Nadelen

 • Moeilijker om te draaien ’s nachts
 • Schuift soms een stukje van het bed af.

Info over Calmzy

Het Calmzy verzwaringsdeken 2.0 is onderverdeeld in maar liefst 300 vakjes van 10 x 10 cm. Dit is zo gedaan omdat het gewicht dan mooi gelijkmatig verdeeld blijft en niet aan één kant van het deken gaat schuiven.

Je kiest best een gewicht dat 10% is van je eigen lichaamsgewicht. Calmzy raadt het volgende aan:

 • 6 kg: 37-60 kg
 • 7 kg: 61-70 kg
 • 8 kg: 71-80 kg
 • 9 kg: 81-90 kg
 • 10 kg: 91-100 kg
 • 2,3 kg: 10-26 kg
 • 3,2 kg: 27-36 kg

Hypo-allergeen glaszand zorgt voor dit gewicht. Aan dit deken hangt ook een etiket met daarin dit glaszand zodat je kan zien waarmee je deken gevuld is.

Hoezen

Je kan voor deze verzwaringsdekens van Calmzy ook een hoes bestellen ter bescherming. Hierbij heb je de keuze tussen de Soft en de Chill. De soft cover is gemaakt van Minky stof, een polyester wat zachter is dan fleece. Deze is verkrijgbaar in donkergrijs, lichtgrijs, Navy, tweezijdig donker-lichtgrijs en je een teddybeer-achtig gevoel geeft. 

De Chill cover is gemaakt van katoen en verkrijgbaar in de kleuren Navy, donkergrijs, grijs-lichtgrijs, chocolade-taupe, donkergrijs-grijs, zwart, taupe-wit, lichtgrijs. 

Kies je voor het bamboe verzwaringsdeken dan kan je een bamboe hoes er bij nemen in de kleur donkergrijs of wit.. Voor de kinderen is er een leuke teddy-beer hoes met jungle dieren op.

Review Calmzy verzwaringsdeken

Elke Aerts

Calmzy verzwaringsdeken
Kwaliteit
Gerust gevoel
Modellen
Zwaarteverdeling

Maak jij al gebruik van een (Calmzy) verzwaringsdeken? Wat is jouw ervaring ermee? Deel gerust wat jij ervan vindt. Wil je het zelf ook eens uitproberen? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan de pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven