Flowee spijkermat review

Flowee spijkermat review – wij hebben deze getest

In deze review van de Flowee spijkermat deel ik je mijn ervaring ermee en vertel ik je hoe ik deze in mijn avondritueel heb ingebouwd.

Flowee ECO

Uiteraard heb ik de ECO versie van de Flowee. De gewone matten zijn iets goedkoper en zijn gevuld met foam. De ECO versie is gevuld met kokosvezels. Hierdoor is deze niet alleen milieuvriendelijker, deze zorgt ook voor een hogere intensiteit. 

Wil je het graag uitdagender dan is deze eco mat interessant voor je. Kies je voor duurzaamheid maar vind je deze mat te intens dan kan je deze op een zachte ondergrond gebruiken of met t-shirt aan. Dat doe ik zelf ook regelmatig.

Je kan enkel de spijkermat kopen, of als set met een spijkerkussen erbij. Het kussen is gevuld met boekweitkaf.

Eerste indruk

Toen ik de Flowee spijkermat we de doos haalde waren we beide onder de indruk van de kwaliteit van de mat. Het was dikker en steviger dan we verwacht hadden.

Dikte van de Flowee Eco mat

Ik heb de mat eerst op de grond gelegd en ben er dan met één voet (met kous) op gaan staan zodat nog niet onmiddellijk mijn hele gewicht zou duwen. Dit gaf een heel aangenaam en tintelend gevoel. Zo heb ik even afgewisseld tussen mijn linker- en rechtervoet.

Daarna even geprobeerd om er volledig op te gaan staan, maar de eerste keer lukte dat maar heel kort want dan voelde ik wel wat pijn opkomen. Verder aan het werk dus om ’s avonds echt te gaan testen.

Testen van de mat

Toen ik echt begon met testen heb ik de spijkermat in de living gelegd op het tapijt. Ik legde er eerst een badhanddoek op, maar merkte meteen dat de spijkers dan niet voldoende effect hadden. 

Dan maar meteen met blote huid erop. Au, dat deed pijn. Ik besloot om de handdoek onder mijn schouders te leggen zodat alleen de onderkant van mijn rug de mat raakten. Daarna wisselde ik zodat de bovenkan van mijn rug geprikt werd. In het begin was het dus echt opbouwen voor me.

Ik probeerde de eerste keer meteen alles uit: met mijn rug, daarna met de buik erop, staand. Ik ging zelfs op mijn knieën zitten om vervolgens de bovenkant van mijn hoofd op de mat te laten rusten. 

Ik wilde het minstens 6 minuten kunnen volhouden om de effecten te voelen. Ik ging op de mat staan met mijn timer op. Na 1 minuut keek ik op de timer en dacht ‘ai, nog maar 1 minuut, dit doet pijn’. Toen de tijd verder verstreek en de pijn steeds minder werd ging de tijd ook steeds sneller. 

Flowee voeten

Na de eerste pijn als ik op mijn rug lag, kreeg ik een warm gevoel en begon ik te ontspannen. De spijkers stonden duidelijk in mijn huid. Nadien voelde ik het bloed stromen door mijn hele lichaam lichaam. De verwarming was stuk en toch had ik het lekker warm. Zalig! Ik heb hier de hele avond mijn voordeel van gehad. En ook toen ik in bed kroop, wat ik anders niet leuk vind want te koud, had ik nog steeds het warme gevoel.

Verschillende ondergronden

Ik merk duidelijk een verschil als je een andere ondergrond gebruikt. Meestal leg ik de Flowee spijkermat in de woonkamer op ons hoogpolig tapijt. Dit dempt het gevoel van de mat. Toen ik de mat gewoon op de vloer legde en er met mijn voeten ging op staan was zowel de pijn als het warme gevoel achteraf veel intenser.

Daarom heb ik het ook in bed geprobeerd, met deze zachtere ondergrond is het pijnlijke gevoel ook wat minder. Zo kan ik dus variëren afhankelijk wat ik nodig heb. Soms wil ik het wat intenser en leg ik de mat op de vloer, maar op momenten dat ik dat minder zie zitten kan ik de spijkermat op een zachtere ondergrond leggen. Op dit moment verkies ik nog een zachte ondergrond, maar ik veronderstel dat ik het nog meer gewoon moet worden.

Review (na enkele weken gebruik)

Ik merkte dat als ik eventjes de pijn volhield dat daarna een relaxerend zalig gevoel kwam. Ontspannen is iets wat me altijd moeilijk afgaat en ik ben in mijn hoofd steeds bezig met alle projecten waaraan ik werk en wat ik nog wil doen. 

Dat wilde ik dus vaker ervaren. Ik heb het nu toegevoegd aan mijn avondritueel. Ja, ik zit nog te lang achter de computer om te werken. Maar daarna ga ik naar beneden en ga ik eerst op mijn rug op de spijkermat liggen. Na enkele minuten voel ik me rustiger worden en heb ik zin om zo te blijven liggen. Ik doe het minstens 15 minuten. Ben ik op tijd beneden dan nog wat langer. 

Vervolgens ga ik nog even op mijn buik liggen en daarna 10 minuten op de acupressuurmat staan. Als ik dat allemaal gedaan heb, dan voel ik het stromen en wordt mijn hele lichaam warm. Ik merk dat ik sindsdien ook dieper slaap. Ik ben dan namelijk minder in mijn hoofd en meer in mijn lichaam.

Ik heb contant te veel prikkels en vind het nu gek dat het enige moment dat ik zonder prikkels ben als ik op prikkels lig 😉 Even niks aan mijn hoofd. In eerste instantie let ik goed op mijn ademhaling om de pijn aan te kunnen en vervolgens neemt het ontspannende gevoel het over als de endorfines vrij komen.

Hoe gebruiken?

De Flowee spijkermat kan je op meerdere manieren gebruiken zoals je ook in mijn review kan lezen. Ik zal ze nog eens op een rijtje zetten zodat het duidelijk is hoe je ermee aan de slag kan.

Voor je rug

De meeste mensen gebruiken de Flowee spijkermat voor hun rug. Als je er op gaat liggen zal je de drukpunten over je hele rug voelen. Hiermee kan je je meer ontspannen voelen of juist energie krijgen. Het zou zomaar kunnen zijn dat je beter gaat slapen, dat is bij mij zeker het geval. Door dat de drukpunten het zenuwstelsel activeert kan dit ook bijdragen tot een sneller herstel van je lichaam. Ideaal om te proberen als je klachten aan je rug hebt, stijve spieren, pijnlijke nek of schouders, reumatische klachten of fibromyalgie.

Voor de rug raadt Flowee aan om minstens 20 minuten te blijven liggen. Blijf in ieder geval lang genoeg liggen zodat de pijn wegebt en je je warmer en rustiger voelt worden. Dus zeker 10 minuten.

Is het te intens in het begin kan je het ook opbouwen. Je kan beginnen wat wat minder minuten, maar je kan ook een t-shirt aan doen zodat je de puntjes minder hard voelt. Het beste resultaat zal je echter hebben als je er moet je blote rug op ligt.

De eerste minuten doen pijn. Focus daarom goed op je ademhaling en hou zeker vol want de resultaten zal je automatisch gaan voelen als je wat langer blijft liggen. Je lichaam wil je pijn verzachten en zal endorfine en oxytocine aanmaken. Hierdoor gaat de pijn wegebben en voel je je veel rustiger worden. 

Blijf nog wat langer liggen en je voelt je bloed stromen. Doordat de doorbloeding beter gaat, ga je nog meer kunnen ontspannen, maar kan ook het zelfherstellende vermogen van je lichaam zijn werk doen, verder kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.

Voor je voeten

Je kan Flowee ook voor je voeten gebruiken en hierbij zal je nog sneller resultaat merken. Zelf sta ik dagelijks minstens 1x 10 minuten op de mat. Je hebt hierbij dus maar 10 minuten voor je de warmte voelt en kan genieten van resultaten. 

Als je wat van voetreflexologie kent dan weet je dat in onze voeten veel drukpunten zitten die verbonden zijn met de rest van ons lichaam, zoals ook onze organen. Je kan het staan op een spijkermat dus ook toepassen in combinatie met voetreflexologie om eventuele klachten te verminderen en meer energie te krijgen. Heb je last van koude voeten, dan zou ik het zeker aanraden om op de Flowee spijkermat te gaan staan. Ik heb na de 10 minuten altijd heel lang een warm gevoel aan mijn voeten wat zicht verder over mijn lichaam uitspreid.

Ga je met je blote voeten op de mat staan dan zal je het meeste resultaat ervaren. Is dat echter nog te pijnlijk dan kan je variëren met een zachtere ondergrond (spijkermat op een tapijt), je kan ook je sokken aanhouden zoals ik meestal doe of je kan op een stoel gaan zitten en je voeten dan lichtjes op de spijkermat houden.

Zelf aantal ik mijn voeten ook meermaals zodat ik de drukpunten ook aan de zijkanten en achterkan van mijn voeten voel.

Voor je nek en schouders

Wil je een stijve nek of pijnlijke schouders verminderen of heb je last van hoofdpijn dan kan je daarvoor het spijkerkussen gebruiken. Dit kan je makkelijk onder je nek positioneren. Rol wat met je nek en hoofd zodat je ook de zijkanten kan stimuleren voor een betere doorbloeding.

Heb je geen spijkerkussen dan kan je ook de -mat over een gewoon kussen leggen en het zo onder je nek schuiven of over de rand van de bank leggen en je hoofd of nek er over rollen. Dat is wat minder praktisch dan het kunnen, maar het kan je helpen.

Voor je buik

Je kan de Flowee spijkermat ook gebruiken als je buikpijn hebt, bij darmproblemen of menstruatieklachten. Hiervoor draai je de mat 90 graden zodat je er makkelijk met je buik kan opleggen. Je gebruikt het dus in de breedte.

Door op je ademhaling te letten verleg je je focus van de eerste pijn. Na een tijdje zal de ontspanning optreden. Voor je buik gebruik je de spijkermat best 15 minuten.

Wat is Flowee?

Flowee is een Nederlands merk spijkermatten. Zij bestaan al sinds 2011.

Het verhaal

In 2010 was Tamara op vakantie aan het genieten van de natuur en ontspannende sfeer. Zij kwam daar terecht op een klein Energy Festival waarnemingen werden gegeven en waar standen stonden met toffe producten. Daar ontdekte ze een spijkermat uit Scandinavië.

Het concept leek haar heel raar, zo op scherpe punten gaan liggen. De verkopers waren er echter heel enthousiast over en vertelden haar dat het goed is voor je gezondheid en dat je ervan kan ontspannen.

Ze bestelde de spijkermat en begon er in Nederland gebruik van te maken. Na enkele keren de mat te gebruiken ervaarde Tamara en snel resultaten. Er kwam ontspanning in haar spieren, ze sliep beter, kreeg een warm gevoel en meer energie.

Omdat ze zelf dus deze positieve ervaring had wilde ze hier meer mensen mee in aanraking brengen en zo ontstond Flowee en haar webshop.

Omdat ze zelf duurzaam ondernemen belangrijk vindt, werkt Flowee sinds 2016 met een kleine fabriek in India. Ze is hier zelf ook geweest om te zien hoe de arbeidsomstandigheden er zijn. Zowel mannen als vrouwen doen het werk en er is geen sprake van kinderarbeid. Ze werken normale dagen en de fabriek is schoon.

Webshop

Bestel je op de website van Flowee voor 21u dan werd jouw spijkermat dezelfde dag nog verzonden en heb je hoogstwaarschijnlijke mat de volgende dag al in huis. Zo was het toch bij mij.

Flowee spijkermat kopen

In plaats van de wettelijke termijn van 14 dagen, geeft Flowee je 30 dagen om de mat terug te sturen als je toch van je aankoop af ziet.

Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op de producten van Flowee.

Behalve spijkermatten verkoopt Flowee ook mediatiekussens en oogkussens met natuurlijke gedroogde lavendelbloemen ter relaxatie. Bekijk hier alle relaxatieproducten >>

Verschillende modellen

Spijkermatten

De Flowee spijkermat bevat 8800 drukpunten en is 77 x 45 cm groot.

Behalve de keuze tussen een gewone spijkermat en een ECO mat, kan je ook kiezen welke kleur je wilt.

De eco spijkermatten van Flowee zijn verkrijgbaar in 5 kleurencombinaties en de gewone (foam) spijkermatten in 4 kleurencombinaties.

  • Grijs met zeegroen (foam & eco)
  • Grijs met wit (foam & eco)
  • Fuchsia met oranje (foam & eco)
  • Grijs met paars (foam)
  • Groen met grijs (eco)
  • Grijs met blauw (eco)

Op de achterkant van elke acupressuurmat staat een mooie tekening en de tekst “Relax your senses”.

Flowee Relax your senses

Je kan ook een kleine Flowee spijkermat eco kopen. Deze is geschikt om op te staan of voor je onderrug en verkrijgbaar in de kleur groen met grijs. Deze mat bevat 3850 drukpunten en is 44 x 37 cm groot.

Spijkerkussen

Je kan een set bestellen met een spijkermat én spijkerkussen of je kan apart een spijkerkussen bestellen. Los zijn ze in 5 kleuren beschikbaar. Het Flowee spijkerkussen bevat 2200 drukpunten en is 44 x 22 cm.

Flowee spijkerkussen

Het spijkerkussen wordt meestal gebruikt voor je nek en schouders en is daarnaast ook geschikt voor je voeten. In dit laatste geval kan je het op de grond leggen terwijl je zelf op een stoel of de bank zit. Je kan het spijkerkussen apart gebruiken of in combinatie met de mat. Je kan er eventueel wat vulling uithalen om de intensiteit aan te passen.

Wil je het spijkerkussen en -mat makkelijk mee kunnen nemen als je bijvoorbeeld op reis gaat, dan kan je de Flowee opbergtas erbij nemen.

Kwaliteitsverschillen

Toen ik de Flowee spijkermat uitpakte merkte ik meteen op hoe degelijk dat deze was. Superkwaliteit.

Toen ik op zoek was naar de beste spijkermat zag ik in mijn vergelijking met andere merken dat Flowee veel meer drukpunten heeft. Maar liefst 8800 drukpunten in vergelijking met ca 5000-6500 bij andere matten. Dit komt omdat ze een achthoek gebruiken en geen cirkel.

Drukpunten van de Flowee

Flowee smelt de plaatjes waarop de drukpunten zich bevinden onder hoge druk op de matten. Hierdoor zijn er geen chemische middelen nodig om deze te bevestigen. Nog een bijkomend voordeel is dat ze een niet zomaar afvallen als je er aan trekt of het vaak gebruikt.

Gebruik jij ook een Flowee spijkermat of een andere? Heel benieuwd naar jouw ervaring ermee. Wil je het zelf ook eens uitproberen dan ben ik benieuwd wat je van mijn review vond en welk resultaat jij graag zou behalen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 reacties

  1. sedert een paar weken gebruik ik ook de Flowee spijkermat in combinatie met het nekkussen. Ik ervaar ook positieve gevolgen (warmte, betere nachtrust, ontspanning,….). Of het enkel hieraan te wijten is weet ik niet maar de momenten van gebruik zijn op zich al de moeite.

  2. Ben al jaren, denk sinds de introductie, fan van deze mat en de nekrol (inmiddels kussen). Kan me helemaal vinden in je review. Staan lukt me inmiddels één minuut aangezien mijn focus ligt op mijn rug. Als ik niet kan slapen dan helpt de mat me ontspannen. Ik gebruik hem dan ook eigenlijk altijd in bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Heerlijk ontspannen

Ontspanning van je spieren, innerlijke rust of juist energie
Vulling mat: 100% natuurlijke kokosvezels

Heerlijk ontspannen

Ontspanning van je spieren, innerlijke rust of juist energie
Vulling mat: 100% natuurlijke kokosvezels