Bio-alcohol voor sfeerhaarden

Speciaal voor de haarden ontworpen, veelvoudig gereinigde en gefilterde alcohol, bestaande uit diverse grondstoffen zoals aardappelen, maïs en suikermelasse. De verbranding van deze biologische alcohol in de roestvaststalen brandstoftank gebeurt dusdanig schoon, dat de afzuiging niet via een schoorsteen hoeft te verlopen.

Bio-alcohol wordt uit zuiver Ethylalcohol samengesteld, die gedenatureerd wordt. Dit betekent dat de alcohol onbruikbaar gemaakt is voor consumptie. Er zijn natuurlijke stoffen aan de alcohol toegevoegd zodat de vlammen een natuurlijke, warme, geelrode kleur krijgen.

Brandtijd van 6-8 uur per fles van 2 liter!  Geen roetvorming en stankoverlast.

Safretti bioalcohol is een eco vriendelijk product doordat het geen giftige stof meedraagt en ze geen rook en reuk achterlaten tijdens het verbranding proces.

Bio-Ethanol

Bio-Ethanol is de zuiverste brandbare vloeistof die zeer snel verbrand. Bio-Ethanol haarden hebben vaak een middelmatige grote brander omdat er vloeibare vloeistof in gegoten wordt. U hoeft bij gebruik van Bio-Ethanol nooit de brander schoon te maken of te onderhouden zoals bij een Gel brander. Omdat de Bio-Ethanol eerst opgewarmd moet zijn om het mooiste effect (kleur en hoogte) van de vlammen te krijgen moet u rekenen tussen de 5-15minuten. Bio-Ethanol produceert een dunnere vlam dan Gel hierdoor danst de vlam meer in de haard en oogt natuurlijker. Wanneer de Bio-Ethanol de juiste temperatuur bereikt heeft krijgt deze een natuurlijke gele/oranje kleur en zullen de vlammen zeer bewegelijk zijn.

Onze Bio-Ethanol haarden geven naast sfeer ook een beduidend warmte, deze wordt 100% de kamer in geprojecteerd, dit in tegenstelling tot haarden met een schouw waarbij 60% van de warmte verloren gaat.

>> Verkrijgbaar bij Eco-logisch

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven