Timeline journal review (lifetime editie)

Timeline journal – lifetime editie (review)

In deze Timeline journal review vertel ik je wat dit is, wat je ermee kan en wat ik ervan vind.

Timeline jounal – lifetime editie

De lifetime editie van de Timeline journal is een speciale uitgave waarin je je hele levensverhaal kwijt kan van bij geboorte tot dat je 100 jaar bent. Er zijn 100 pagina’s aanwezig zodat je voor elk levensjaar een pagina kan gebruiken. Wil je liever wat meer pagina’s gebruiken per jaar dan kan je ook een bepaald onderdeel van je leven in het boek onderbrengen.

In de box zitten 2 boeken: de Timeline Journal en de leidraad

De Timeline Journal kan je als een hormonica openvouwen tot wel 8 meter lang. Aan beide zijden kan je schrijven waardoor je in totaal 8 meters hebt.

Harmonica timeline journal

In het midden van de pagina’s staat een grijze tijdlijn en de rest van de journal is voorzien van kleine grijze stipjes. Dat is handig als je op een rechte lijn wilt blijven schrijven of kadertjes wilt trekken zonder dat het afleid en je toch vrij kan schrijven / tekenen.

Tijdlijn

De leidraad is een boekje van 96 pagina’s met uitleg hoe je de Timeline Journal kan gebruiken en allerlei vragen voor de verschillende fases van je leven. Zo kan je je bepaalde gebeurtenissen of mensen herinneren die je misschien vergeten was. Er is plaats voorzien om de vraagjes in te vullen. Op basis daarvan kan je dan vervolgens ook met de Timeline Journal aan de slag.

timeline journal leidraad met vraagjes

Waarom een Timeline Journal over je leven?

De Timeline Journal lifetime editie is een leuke manier om creatief bezig te zijn. Zo kan je oude herinneringen weer boven halen en ervan genieten. Ook kan het je een inzicht geven in de samenhang van bepaalde zaken in je leven door alles op een tijdlijn weg te zetten. Je kan het inzetten om jezelf beter te leren kennen of als coachingstool.

Voor het invullen van je tijdslijn kan je contact zoeken met je ouders, grootouders, vroegere vrienden om zo je verhalen terug helder te krijgen. Samen deze herinneringen overdenken schept een mooie band.

Behalve dat het jezelf verrijkt, kan je het ook delen met je partner of je kinderen. Zo kunnen zij je beter leren kennen.

  • Rust in je hoofd
  • Ontspanning
  • Creatief bezig zijn
  • Reflecteren
  • Inzichten
  • Context en samenhang
  • Herinneringen 

Timeline Journal – video review

Tortel Timelines

De Timeline journals zijn een ontwikkeling van Christa Smits uit de Veluwe. Ze richtte Tortel Timelines op. Ze geven ook workshops om je verhaal chronologisch vorm te geven om zo te kunnen reflecteren.

Ook een basisversie

De basis Timeline Journal is er in mintgroen. Hierin ga je niet per se aan de slag met je leven, maar kan je kortere stukjes uitlichten. Zo kan je die prachtige wereldreis vormgeven, het als planner gebruiken, een project dat over langere tijd loopt helderder bekijken of wat je ook maar wil om je ideeën creatief weer te geven.

Timeline journal basis

Je kan de Timeline Journals inzetten zoals je dat zelf graag wilt. Wees zo vrij als je wilt met het schrijven (potlood, pen, stiftjes), tekenen, opplakken (foto’s, krantenknipsels, post-is,…). 

Je kan deze journal ook openvouwen om in een oogopslag een geheel of samenhang te zien. Bij deze basisversie zit een instructieboekje van 48 pagina’s.

Kende jij de Timeline Journal al? Is deze notitieboek een nieuwe vorm die je eens zou willen uitproberen? Laat het me zeker weten onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

  1. Wat een handige en mooie uitleg over de Lifetime editie van het Timeline journal. Supermooi om je verhalen te koesteren en van te leren. Groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven