Vegan challenge – Ga de uitdaging aan!

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme en Stichting Viva Las Vega’s heeft voor jou een uitdaging. Eet eens 30 dagen plantaardig. Zowel Nederland als Vlaanderen gaat de uitdaging aan. De site nog niet zo lang online en al 300 deelnemers. Ik doe alvast mee, zoals alle andere dagen van het jaar.

Eet je al vegetarisch? Ik zou zeggen, gewoon doen! Ben je omnivoor? Probeer het eens. Je kan je laten inspireren door de recepten die je ontvangt en/of door de buddy’s in jouw buurt die je op de site kan vinden.
 Blader zeker ook eens terug naar onze receptenpagina’s in het magazine.

Laat ons zeker weten of jij ook eens gaat proberen om 30 dagen vegan te eten en hoe het je bevalt.

Elke

Inschrijven kan via: www.veganchallenge.nl
Volgen op Facebook: www.facebook.com/30dagenvegan

Enkele suggesties van Visita:

 


Wat extra info over VeganChallenge

Deelnemers krijgen 30 dagen lang de heerlijkste recepten, tips, voedingsadvies en zelfs Vegan Buddies om makkelijk over te schakelen naar een duurzamere leefstijl. Lukt het hen om een maand lang volledig plantaardig te eten?

Steeds meer mensen besluiten dierlijke producten van hun menu te schrappen en te vervangen door plantaardige alternatieven. Sommigen zien het als de manier om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Anderen doen het voor de gezondheid, voor de dieren of om wat kilo’s van de feestdagen kwijt te raken.  Wie zich dit jaar heeft voorgenomen om bewuster te eten en minder dierlijke producten te consumeren, maar geen idee heeft waar te beginnen, leert tijdens de VeganChallenge dat veganisme meer is dan tofu eten. En, niet onbelangrijk, dat vegan koken helemaal niet zo moeilijk is als het op het eerste gezicht lijkt.

Wie mee wil doen, schrijft zich eenvoudig via de website van de VeganChallenge in en krijgt automatisch recepten per mail toegestuurd. Naast de dagelijkse recepten voor ontbijt, lunch en avondeten krijgen deelnemers ook kant-en-klare boodschappenlijsten en diervriendelijke en milieubesparende tips. Verder krijgen deelnemers bij een lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) persoonlijke begeleiding en advies van het deskundige VeganChallenge team van diëtisten en een ervaren plantaardige kok.

Alle ingrediënten die gebruikt worden in de VeganChallenge recepten zijn gewoon bij de supermarkt te vinden. Dus ook als de biowinkel niet op de route van werk naar huis ligt, kan er ’s avonds zonder problemen plantaardig worden gekookt. Bovendien vinden deelnemers met behulp van de Vegan Buddy Finder makkelijk andere deelnemers en ervaren vegans uit hun eigen buurt. Ideaal om tips en trucs uit te wisselen of eens gezellig samen een soy latte te gaan drinken.

“Veel mensen willen plantaardiger gaan eten, maar weten nog niet goed hoe. De VeganChallenge is een initiatief dat mensen graag een duwtje in de rug wil geven,” vertelt Veerle Vrindts, één van de initiatiefnemers. Het team van de Vegan Challenge bestaat uit liefhebbers van de plantaardige keuken, die bewust voor deze manier van leven hebben gekozen en graag hun passie, kennis en ervaring willen delen met anderen.  Met de VeganChallenge willen zij laten zien dat de dagelijkse kost ook lekker gemaakt kan worden zonder dier en milieu te belasten, en dat dit makkelijker is dan het lijkt!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven