Mysoda review - ecologisch bruiswatertoestel

Mysoda review – een ecologisch bruiswatertoestel

Enkele jaren geleden schreef ik al eens een review over de Sodastream. Aangezien ik geen flessenwater meer kocht, maar toch wel eens bruiswater wilde (voornamelijk in de zomer met een schijfje limoen en wat muntblaadjes), is zo’n toestel heel handig. Maar ik kwam nog een beter, meer ecologisch alternatief tegen: Mysoda. 

Mysoda

Mysoda is een merk uit Finland en draagt ook het label Design from Finland.

Mysoda is verkrijgbaar in 3 modellen: Woody, Toby en Ruby. De eerste 2 zijn gemaakt van biocomposiet (zo meteen hierover wat meer info). De Ruby is van duurzaam aluminium gemaakt en heeft een matte afwerking. 

 • Mysoda woody is verkrijgbaar in 5 kleuren: zwart, wit, grijs, roos en groenachtig (pigeon). Het toestel kan perfect op je keukenkast staan want het ziet er ook goed uit. En dat zeg ik niet alleen want de Mysoda Woody was trouwens reddot winnaar 2021 en IF Design Gold winnaar 2021.
 • Mysoda Toby is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, groenachtig (pigeon) en grijs. Deze is voorzien van een antivries mondstuk om ijskoud water van bruis te voorzien.
 • Mysoda Ruby is verkrijgbaar in 6 kleuren: zwart, wit, groenachtig (pigeon), zilver, koper en roos. Ook de Ruby heeft een antivries mondstuk.

Ecologische Mysoda 

Mysoda is niet alleen ecologisch aangezien je geen (plastic) flessenwater meer hoeft te kopen, en gewoon water uit de kraan kan gebruiken. 

Er is namelijk nog een tweede goede reden om dit toestel ecologisch te noemen en dat is tevens ook het grote voordeel t.o.v. Sodastream. Het toestel zelf van Mysoda is van biocomposiet gemaakt en dus niet van plastic op fosiele basis. 

Het wordt van hout gemaakt, maar hiervoor hoeven geen extra bomen gekapt te worden. Het zijn restanten van houtverwerking die gebruikt worden om natuurlijke polymeren en vezels te produceren die worden gecombineerd om een biocomposiet te maken op basis van hernieuwbare energiebronnen. 60% is polypropyleen (van ruwe tallolie, een harsproduct) en 40% is houtvezel. Het oorspronkelijke hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Het is trouwens even sterk als plastic, dus je moet niet bang zijn dat je onderdoet in kwaliteit.

De flessen zelf zijn van plastic, maar bij de onderkant en dop is dit zo min mogelijk gemaakt door ook gebruik te maken van biocomposiet. De plastic dop van de CO2-cilinders hebben ze vervangen door eentje van suikerriet.

Zoals ook de andere bruiswatertoestellen heeft ook de Mysoda geen elektriciteit nodig om te werken.

Hoe werkt het?

Vul de meegeleverde fles met kraanwater. Heb je graag onmiddellijk koel bruisend water dan kan je de fles eerst al in de koelkast zetten. Je klikt de fles in het toestel en duwt op de knop. Op deze manier komt de bruis in het water terecht. Duw je wat langer dan krijg je meer bruis.

Mysoda cilinder

De CO2-cilinder zorgt ervoor dat er bubbels in je water terug kunnen. Met 1 CO2-cilinder kan je 40 tot 60 liter bruiswater maken afhankelijk hoeveel bruis jij toevoegd.

Zodra je gasfles leeg is, kan je deze inruilen als je een nieuwe fles gaat kopen. Zo moet je niet steeds voor een volledige fles betalen en zit je niet met extra afval. De flessen worden namelijk opnieuw gevuld. Dit in hun eigen fabriek waar ze gebruik maken van windenergie. De cilinders zijn ook compatibel met andere merken van bruiswatertoestellen.

Mysoda siropen met smaakjes

Mysoda zelf heeft ook siropen om je bruiswater om te toveren tot een frisdrank. Deze siropen zitten in glazen flessen en met 1 zo’n flesje van 685 ml kan je wel 11 liter frisdrank maken.

 • Ice mint
 • Mojito
 • Cola
 • Limoen
 • Limonade
 • Citrusfruit
 • Orange
 • Grapefruit
 • Rood fruit
 • Aardbei

Wil je liever een drankje zonder suiker, dan maak je gewoon bruiswater met de Mysoda en voegt er vervolgens zelf smaakmakers aan toe, bijv. Munt, aardbeien, citroensap, lavendel,…

Conclusie Mysoda review

Ik heb mijn Sodastream al jaren, dus gebruik deze natuurlijk verder. Zou ook niet echt ecofriendly zijn als ik dat weg zou gooien. Maar als ik nog geen toestal had, dan zou ik zeker voor dit ecologische bruiswatertoestel van Mysoda gaan. Heel fijn om te zien dat ze op meerder gebieden rekening houden met het milieu. Het is ook een mooi, sober toestel om in de keuken te zetten.

Kende jij Mysoda al of heb je iets nieuws ontdekt? Heb je het zelf in huis? Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven