Beste mobiele zonnepanelen kopen

Beste mobiele zonnepanelen kopen? 14 merken op een rijtje

Zonnepanelen zien we op steeds meer plekken verschijnen. Op platte bedrijfspanden, daken van woningen en hele zonneparken verrijzen in Nederland. Zonne-energie is een duurzame vorm van energie opwekken. Niets zou mooier zijn om dit overal te kunnen doen, ongeacht waar je bent. Dan kun je het beste mobiele zonnepanelen kopen.

Draagbare zonnepanelen worden steeds populairder. Ze worden gebruikt door mensen die met een camper onderweg zijn, maar ook door mensen die off-grid leven en spanning nodig hebben.

In dit bericht lees je wat mobiele zonnepanelen zijn. Wat de mogelijkheden zijn, want je hebt er namelijk meerdere. Waar je op moet letten en wat de 14 beste merken van dit moment zijn. 

Laten we gauw gaan kijken bij welke merken je de beste mobiele zonnepanelen kunt kopen.

Draagbare zonnepanelen: De 14 merken van nu!

Nu je weet wat de mogelijkheden zijn, als het gaat om draagbare zonnepanelen kopen, wordt het tijd om te gaan kijken naar de beste merken en hun aanbod. Als je namelijk het internet opgaat, dan kom je talloze merken tegen en we snappen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Daarom hebben wij het zoekwerk voor je gedaan. Met één van de onderstaande 14 merken maak je zeker weten de juiste keuze.

EcoFLow; laag en hoog vermogen

EcoFlow mobiele zonnepanelen

Dit merk is een bekende speler op de markt, als je de beste mobiele zonnepanelen wilt kopen. Ecoflow heeft meerdere mogelijkheden qua vermogen van een set.

Afhankelijk van het vermogen dat jij nodig hebt, kun je bepalen hoeveel vermogen je nodig hebt. Je kunt panelen krijg met een output van 110 Watt, maar ook met een output van 400 Watt.

De recentste ontwikkeling op het gebied van mobiele zonnepanelen bij dit merk zijn de Bifacial panelen. Deze panelen wekken namelijk stroom op aan beide kanten van het paneel. De primaire zijde wekt 220 Watt op en de secundaire zijde, de achterkant, wekt ook nog eens 155 Watt op.

De secundaire zijde is geschikt voor omgevingslicht en heeft geen direct zonlicht nodig. Door deze mogelijkheid ben je in staat om tot 25% meer energie op te wekken met dit paneel, vergeleken met een gewoon paneel. 

EcoFlow mobiele zonnepanelen

De panelen worden allemaal geleverd met een hoes om ze in op te bergen. Deze stevige hoes dient meteen als standaard voor de zonnepanelen. Zo zet je ze stevig neer in de juiste hoek ten opzichte van de zon.

Goal Zero; ook zeer kleine vermogens

Goal Zero mobiele zonnepanelen

Dit merk heeft ook verschillende mobiele zonnepanelen die je kunt kopen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor zeer kleine vermogen, zoals 10 Watt. Hier kun je niet heel veel op laten lopen, maar via de USB-output kun je wel je mobiele apparaten opladen.

Je kunt ook kiezen voor grotere vermogens tot 200 Watt. Hiertussen vind je ook allerlei vermogens, dus je kunt de beste mobiele zonnepanelen voor jouw situatie kopen bij dit merk.

De grotere vermogens hebben een USB en HPP-output. Met de HPP-output heb je de mogelijkheid om een vermogen te krijgen tot 23 Watt. Je hebt geen rechtstreekse 230 Volt aansluiting. Als je dit zou willen, dan heb je ook een powerbank nodig. Gelukkig maakt Goal Zero ook bijpassende powerbanks.

Goal Zero mobiele zonnepanelen

De draagbare zonnepanelen van Goal Zero kun je opvouwen tot een compact pakketje. Wanneer je weer vertrekt of je wilt ze verplaatsen, dan vouw je de mobiele zonnepanelen in en kun je ze eenvoudig dragen. Zwaar zijn ze namelijk niet.

Bluetti

Bluetti mobiele zonnepanelen

Dit merk heeft vooral de wat grotere vermogens in het assortiment. Kleine vermogens, zoals je dit bij Goal Zero vindt, zul je bij dit merk niet vinden. De draagbare zonnepanelen van Bluetti die je kunt kopen beginnen bij 200 Watt. Voor de mensen die dus wat meer vermogen nodig hebben.

Net als veel andere draagbare zonnepanelen kun je de panelen van Bluetti in klappen tot een klein pakketje. Wanneer ze ingeklapt zijn, dan zijn ze niet groter, dan 1 paneel. Makkelijk op te bergen en mee te nemen dus. 

Aan de achterkant van deze draagbare zonnepanelen zitten stevige poten. Deze kun je uitklappen en zo zet je de panelen in de goede hoek. Als je de panelen weer inklapt en mee wilt nemen, dan heb je bij de grotere uitvoering een handig handvat. Hiermee kun je de panelen eenvoudig op pakken. 

Bluetti mobiele zonnepanelen

Alle panelen van Bluetti zijn uitgerust met de ‘standaard’ MC4-kabel. Deze zie je ook bij vaste installaties. Met deze kabel kun je een powerstation voeden, maar je kunt met een adapter ook rechtstreeks de stroom van het zonnepaneel gebruiken.

Solar Power Supply; ruime vermogens

Solar Power Supply mobiele zonnepanelen

Bij de draagbare zonnepalen van Solar Power Supply kun je voor jezelf ook de beste kopen. Je hebt namelijk ook hier weer een ruim aanbod aan verschillende vermogens, waar je uit kunt kiezen. De kleinste opstelling heeft een vermogen van 100 Watt en de grootste opstelling heeft een vermogen van 400 Watt.

Deze panelen zijn perfect voor kleine opstellingen, maar ook de wat grotere opstellingen zijn geen probleem. Net als de panelen van Bluetti zijn deze panelen voorzien van de standaard MC4-kabel. Je kunt met deze panelen dus alle kanten uit. 

Solar Power Supply draagbare zonnepanelen

De stevigheid is iets waar de panelen van Solar Power Supply in uitblinken. Wanneer je de draagbare zonnepanelen uitklapt, dan zie je meteen de extra stevige poten die aan het paneel zitten. Dit zorgt niet alleen voor de juiste hoek. Ook bij een wat sterkere wind zullen deze panelen blijven staan. Dit soort panelen zijn ook voorzien van een handig handvat om ze gemakkelijk te kunnen dragen. 

Anker; van 100 of 200 watt

Anker mobiele zonnepanelen

Dit merk is een wat kleinere speler op de markt, als je de beste draagbare zonnepanelen wilt kopen. Het assortiment van dit merk is ook een heel stuk kleiner, dan de grotere merken. Bij het merk Anker heb je de keuze uit twee verschillende opstellingen.

Je hebt een opstelling van 100 Watt en een van 200 Watt. Voor de wat kleinere vermogens kun je niet terecht bij dit merk. De output van deze zonnepanelen is XT-60. Een klein stekkertje die gevoelsmatig wat goedkoper aanvoelt, dan bijvoorbeeld de stevige MC-4 aansluiting.

Anker draagbare zonnepanelen

Aan de achterkant van deze panelen vind je drie poten die je kunt uitklappen. Het is met deze panelen aan te raden om goed in de gaten te houden wat de wind gaat doen.

Xtorm; met laag vermogen

Xtorm mobiele zonnepanelen

Dit merk is voor mensen die draagbare zonnepanelen zoeken die niet te veel vermogen nodig hebben. Xtorm is een kleine speler op de markt met slechts enkele panelen. De kleinste heeft een vermogen van 21 Watt en heeft een USB-output. Deze is perfect om je mobiele apparaten mee op te laden.

De grotere uitvoering van Xtorm levert een vermogen van maximaal 100 Watt. Dit vermogen zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van een 5,5 millimeter DC-aansluiting, maar je hebt ook de mogelijkheid om de standaard MC4-output te pakken.

Xtorm mobiele zonnepanelen

Je kunt dus rechtstreeks apparaten opladen die ook een 5,5 millimeter aansluiting hebben, maar je kunt met de MC-4 ook een powerbank opladen. Het merk Xtorm maakt namelijk ook bijbehorende powerbanks om je zonne-energie in op te kunnen slaan en later te gebruiken.

Wattstunde; met stevige constructie

Wattstunde mobiele zonnepanelen

Bij Wattstunde heb je een heel aantal mogelijkheden qua draagbare zonnepanelen. Je hebt bij dit merk meerdere mogelijkheden qua vermogen. Ze variëren van 90 Watt tot 200 Watt. Voor ieder wat wils kunnen we wel stellen. Alle panelen die dit merk maakt worden gemaakt met de Anderson SH50 output. Niet rechtstreeks te gebruiken, maar wel geschikt op een powerbank mee op te laden.

Aan de stevigheid van de opstelling van deze panelen ligt het ook niet. Wanneer je de panelen uitklapt, dan zit er per paneel een poot aan de achterkant. Bij vier panelen heb je dus 4 poten. Dit geeft genoeg stevigheid en brengt alle panelen in de juiste hoek t.o.v. de zon. 

Wattstunde draagbare zonnepanelen

De panelen van dit merk vouw je heel eenvoudig op tot een compact pakketje en je kunt ze meenemen. Een nadeel van deze panelen is wel dat je niet rechtstreeks gebruik kunt maken van de stroom. Je moet altijd een adapter of powerbank hebben om de stroom te gebruiken.

SUNBEAMSystem

SUNBEAMSystem mobiele zonnepanelen

Het aanbod van dit merk is zeer beperkt. Je hebt namelijk slecht twee mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een systeem van maximaal 62 Watt en een systeem van maximaal 124,5 Watt. Deze draagbare zonnepanelen zijn een soort mat en daarom heel eenvoudig op te vouwen en mee te nemen.

Een nadeel van deze flexebiliteit is dat de panelen van SUNBEAMSystem geen pootjes aan de achterkant hebben. Je moet ze dus plat op de grond leggen of zelf iets maken waardoor ze onder een hoek komen te staan. Zonnepanelen die plat op de grond liggen hebben niet de ideale instraling van de zon.

SUNBEAMSystem draagbare zonnepanelen

De output van deze zonnepanelen is de standaard MC-4 aansluiting. Te gebruiken in combinatie met heel veel andere apparatuur. De panelen zijn helemaal gelamineerd en dus 100% waterdicht. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat deze draagbare zonnepanelen een lange levensduur hebben. 

Jackery; met grote opbrengst

Jackery mobiele zonnepanelen

De zonnepanelen van Jackery zijn de wat duurdere, draagbare zonnepanelen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een 80, 100 of 200 Watt opstelling. Het grote voordeel van Jackery is dat je meerdere panelen eenvoudig in serie kunt schakelen.

Je kunt op die manier een veel groter vermogen creëren. Als je meerdere panelen van Jackery aan elkaar koppelt, dan kun je een opbrengst tot wel 4,6 kWh halen. Dit is een serieus vermogen, waarmee je een serieuze powerbank op kunt laden.

Overdag is de powerbank eigenlijk ook gewoon je omvormer. Deze kun je ook van ditzelfde merk kopen. De powerbanks van dit merk hebben verschillende aansluitingen, waaronder een 230 Volt aansluiting. Koffie zetten, gourmetten of een laptop opladen. Het is allemaal mogelijk met de zonnepanelen en powerbanks van Jackery.

ClearChoice; voor de rugzak

ClearChoice draagbaar zonnepaneel rugzak

Dit merk wijkt behoorlijk af, als je dit vergelijkt met de merken die we al gehad hebben. Bij ClearChoice kies je namelijk voor een klein zonnepaneel, die je op je rugzak kunt monteren. Wanneer je ver weg bent van de bewoonde wereld heb je alsnog spanning in de buurt.

Dit draagbare zonnepaneel heeft ook een ingebouwde powerbank van 10.000 mAh. Dit kun je vergelijk met een redelijke powerbank waarmee je je telefoon op kunt laden. Daar is dit mobiele zonnepaneel ook eigenlijk voor bedoeld. Wanneer je ver van de bewoonde wereld bent, dan is het belangrijk dat je mobiele telefoon het nog wel doet.

ClearChoice draagbaar zonnepaneel

Via de USB-A en USB-C poorten kun je natuurlijk ook andere apparaten opladen. Met de juiste zoninstraling is de ingebouwde powerbank met 6-8 uur helemaal opgeladen. Dit valt erg mee en jij kunt ’s nachts je telefoon of andere apparatuur opladen en gebruiken.

Allpowers (Luxiqo); grootste aanbod

Allpowers mobiele zonnepanelen

Allpowers is een merk waar je echt de beste mobiele zonnepanelen kunt kopen. Dit komt mede doordat het aanbod bij dit merk echt groot is. Ook zijn de zonnepanelen van dit merk van goede kwaliteit.

Allereerst heb je de mogelijkheid om de opvouwbare zonnepanelen te kiezen. Deze heb je in verschillende vermogens. Afhankelijk van het vermogen heb je 1, 2 of 4 zonnepanelen die je op moet stellen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een complete set te kopen met bekabeling en powerbank. Zo ben je in een keer klaar.

Allpowers mobiele zonnepanelen

Ook kun je kiezen voor de minizonnepanelen. Dit zijn zijn zeer compacte zonnepanelen die je bijvoorbeeld op je rugzak vast kunt maken. Je kunt ze krijgen met ingebouwde powerbank en voorzien van een USB-aansluiting. Zo heb je altijd stroom bij de hand, als je niet in de buurt van je camper of tent bent. Wel zo handig als er niemand bij je in de buurt is.

Dokio; lichtgewicht

Dokio mobiele zonnepanelen

Dit merk heeft draagbare zonnepanelen voor de wat grotere vermogens. De vermogens van dit merk variëren van 100 tot 300 Watt. Behoorlijk vermogen voor mobiele zonnepanelen. Hierdoor zijn de panelen minimaal 2 panelen groot tot maximaal 4 panelen.

De draagbare zonnepanelen van Dokio zijn heel licht en horen bij de beste die je kunt kopen. Vier panelen van Dokio wegen slechts twee kilogram. Dit is door iedereen op te beuren en heel eenvoudig op te bergen. In handige draagtas neem je al je onderdelen mee.

Dokio draagbare zonnepanelen aanbod

Bij de zonnepanelen krijg je namelijk standaard de bekabeling en omvormers. Zonnepanelen leveren namelijk gelijkstroom en voor onze apparaten hebben we wisselstroom nodig. Via de omvormer kun je eenvoudig apparatuur aansluiten. Ook kun je met deze panelen eenvoudig een powerbank opladen.

Sunslice Fusion; hoge kwaliteit

Sunslice Solar Fusion draagbaar zonnepaneel

Dit merk is een beetje te vergelijken met Allpowers. De mobiele zonnepanelen die je kunt kopen horen bij de beste, maar je betaalt er ook wel voor. Dit houdt wel in dat je ook echt panelen en randapparatuur van zeer goede kwaliteit krijgt. 

Bij dit merk kun je namelijk ook kiezen voor opvouwbare zonnepanelen die je ergens neerzet, maar je hebt ook zonnepanelen die je mee kunt nemen op je rugzak. Wat je dus ook zoekt, bij een merk als Sunslice vind je altijd wel wat je nodig hebt.

Sunslice Solar Fusion draagbare zonnepanelen

De beschikbare vermogens die je hebt variëren erg. Van 12 Watt bij een klein zonnepaneel tot aan 500 Watt bij de grotere opstellingen. Bij dit merk heb je ook weer de mogelijkheid om een compleet pakket te kopen met powerbank en bekabeling (Gravity en Bluetti).

Eco-Worthy; verstelbaar, opvouwbaar en krachtiger

Het laatste merk dat we tegenkomen in dit overzicht is Eco-Worthy. Dit merk wijkt wel een beetje af van alle anderen, als het gaat om de opstelling van de panelen. Deze panelen zijn namelijk gemaakt om op een dak te monteren. Je kunt dus meerdere panelen op het dak leggen en aan elkaar schakelen.

Het grote voordeel is dat je geen centrale meterkast nodig hebt. Je kunt ze namelijk gebruik om batterijen op te laten om deze te gebruiken voor je apparaten. Wel is het zo dat deze zonnepanelen minder draagbaar zijn, dan alle andere. Ze zijn wel goed geschikt als je voorlopig op dezelfde plek blijft wonen en zijn eenvoudig te demonteren.

Ecoworthy mobiele zonnepanelen

Complete sets kun je ook kopen bij dit merk. Je krijgt dan naast de panelen ook de bekabeling, batterijen en een omvormer van AC naar DC. De installatie van Eco-Worthy kun je eigenlijk zo groot maken als je wilt, op voorwaarde dat de omvormer dit toe laat.

Wat zijn mobiele zonnepanelen?

Het woord ‘mobiele’ zegt het natuurlijk alleen beetje. Het zijn zonnepanelen die je overal mee naartoe kunt nemen. Een normale PV-installatie wordt namelijk bevestigd op een dak en wordt aangesloten op de vaste elektriciteitsinstallatie in het gebouw.

Mobiele zonnepanelen die pak je relatief eenvoudig op. Je legt ze achterin de auto en je neemt ze weer ergens anders mee naartoe. Dit moet natuurlijk kunnen zonder dat je de hele installatie moet ontmantelen, want dan is er niet veel mobiels meer aan.

mobiele zonnepanelen

Welke soorten zijn er?

Of we het nu hebben over een vaste installatie of over een mobiele installatie. In beide gevallen heb je de keuze uit drie verschillende soorten. Met soorten bedoelen we echt de panelen zelf. Hoe de energie omgezet en opgeslagen wordt, daar kom ik verderop in het bericht nog op terug.

Eerst is het belangrijk om te weten wat het verschil is tussen de soorten zonnepanelen. Alleen dan kun jij straks de juiste keuze maken.

Dunne film zonnepanelen

Dit is een relatief nieuwe ontwikkeling op het gebied van zonne-energie. Dunne film zonnepanelen zijn soms ook beter bekend als CIS-zonnepanelen. Ze worden nog niet heel veel toegepast, maar zijn wel in opkomst.

Het grote voordeel van deze zonnepanelen is dat ze veel minder gevoelig zijn voor extreme warmte, dan kristallijne zonnepanelen. Wanneer het in de zomer echt warm is, werken kristallijne zonnepanelen niet echt goed meer. Dunne film zonnepanelen blijven dan wel presteren.

Hier zit wel een kanttekening aan. Op gemiddelde dagen qua temperatuur leveren de dunne film zonnepanelen ± 20% minder rendement per vierkante meter vergeleken met kristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne

De monokristallijne zonnepanelen, dat is de techniek die het meest doorontwikkeld is. Deze zonnepanelen zijn te herkennen aan de diepzwarte kleur. Ook kun je de zonnecellen bijna niet zien, waardoor de plaat een zwart geheel lijkt te hebben. Esthetisch is dit wel het allermooiste. 

Als je kiest voor monokristallijne zonnepanelen, dan krijg je panelen die net iets meer rendement hebben dan polykristallijne zonnepanelen. Ook kunnen monokristallijne panelen wat beter presteren bij niet ideale weersomstandigheden zoals hitte en bewolking.

Daarentegen zijn monokristallijne zonnepanelen wel duurder. Dat is uiteindelijk een afweging die je alleen zelf kunt maken.

Polykristallijne

De laatste die we tegenkomen, je verwacht het al, dat zijn de polykristallijne zonnepanelen. Deze techniek is volop in ontwikkeling en wordt steeds populairder. Ook worden deze panelen steeds efficiënter, maar ze zijn voorlopig nog niet beter dan monokristalijne panelen.

Monokristallijne zonnepanelen zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Op deze blauw kleur zie je zilverkleurige vakjes met in het midden een stip. Dit vakje met de stip is een zonnecel. De blauwe kleur met de vakjes vinden veel mensen, esthetisch wat minder mooi.

Als je hier niet zoveel om geeft of de panelen zijn voor onderweg. Dan zijn ze het overwegen zeker waard. Ze zijn namelijk goedkoper en qua rendement zijn ze, maar iets minder goed dan monokristalijne panelen.

Waarom gebruiken?

Er zijn verschillende redenen te bedenken om mobiele zonnepanelen toe te willen passen. Met mobiele zonnepanelen kun je namelijk gaan en staan waar je wilt en ben je niet afhankelijk van een woning waar de panelen op het dak liggen.

Voor huurhuizen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor huurhuizen zijn mobiele zonnepanelen een hele goede oplossing. Lang niet alle verhuurders gaan tot nu toe mee in de verduurzaming. Vooral huurhuizen blijven achter met het gebruiken van zonne-energie.

Maar jij als huurder betaalt wel de energierekening. Daarom kan het lonen om mobiele zonnepanelen op een plat dak of bijvoorbeeld in de tuin te leggen. Jij kunt zonne-energie gebruiken en de energierekening gaat omlaag. Ga je het huurhuis verlaten? Dan kun je de draagbare zonnepanelen en de omvormer zo weer weghalen en meenemen naar de volgende plek.

Het grote voordeel van mobiele zonnepalen is dat eigenlijk iedereen ze aan kan sluiten. Alles is plug-and-play en je hebt er geen installateur voor nodig. Als iemand in je omgeving installateur is, dan is het natuurlijk altijd handig om hem of haar even mee te laten kijken.

Always on the road

Er zijn mensen onder ons die altijd onderweg zijn. Tegenwoordig zijn er heel veel mensen die Europa doortrekken zonder een vaste woon- of verblijfplaats. Ze rijden om de bonnefooi naar, bijvoorbeeld Italië. Zoeken daar werk en hebben nog geen idee hoe lang ze daar blijven.

Veel van deze mensen leven in een bus of camper met daarbij een tent. Wanneer je ’thuis’ bent, dan wil je natuurlijk wel elektriciteit hebben. Dit kun je uit de accu halen, maar deze is dan vrij snel leggen en om nu de verbrandingsmotor te laten lopen of om een noodstroomaggregaat te gebruiken, dat is ook wel wat.

Mobiele zonnepanelen

Voor die mensen zijn mobiele zonnepanelen die beste optie om te kopen. Je zet deze naast je bus of camper en je kunt alles voorzien van elektriciteit. Uiteraard gaat de zon een keer onder en doen de zonnepanelen niets meer. Daarom is het aan te raden om de accu’s van de camper of bus ermee op te laden. Deze kun je dan gebruiken op de momenten dat het donker is. Ook heb je losse powerbanks die je kunt gebruiken.

Off-grid leven

Off-grid leven doen ook veel mensen. Zie willen niet afhankelijk zijn van het systeem. Zelf zorgen voor nutsvoorzieningen. Zelf hun voedsel verbouwen en alles zelf maken. Daar heb je natuurlijk ook elektriciteit voor nodig.

Voor mensen die off-grid leven is mobiele zonnepanelen kopen de beste optie. Mensen die off-grid zijn, leven niet altijd op dezelfde plek. Ook zijn mobiele zonnepanelen heel makkelijk aan te sluiten en kun je ze, wanneer nodig, ook makkelijk verplaatsen.

Als je off-grid leeft, dan is het aan te raden om voor monokristalijne zonnepanelen te gaan. Deze hebben simpelweg de meest opbrengst. Deze energie sla je op in accu’s en zo heb je ’s avonds ook nog elektriciteit. 

Balkoncentrale

Genoeg mensen leven in appartementencomplexen, maar dit wil niet zeggen dat je geen gebruik kunt maken van zonnepanelen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om te kiezen voor speciale balkon zonnepanelen. 

Je moet dan uiteraard wel een balkon hebben. Een nadeel van een balkoncentrale is dat je, waarschijnlijk niet heel veel panelen kwijt kunt. Je kunt ze met speciale beugels vastmaken aan het balkonhek. Ook kun je niet alle energie opwekken met je zonnepanelen. 

Een balkoncentrale geeft over het algemeen genoeg energie om de ‘ruststroom’ te leveren. Dit is de stroom die verbruikt wordt door apparaten die eigenlijk altijd aan staan. Denk hier bij aan koelkasten, internetrouters en netstroomadapters. Scheelt toch weer een beetje in de portemonnee. 

Mobiele zonnepanelen met accu / powerstation

Mobiele zonnepanelen zijn natuurlijk leuk, maar de zon schijnt niet 24 uur per dag. Toch wil je ’s avonds wel elektriciteit hebben. Als je off-grid leeft of je bent onderweg met je camper, dan wil je ’s avond wel spanning hebben.

Hiervoor zijn er accu’s die je in combinatie met draagbare zonnepanelen kunt gebruiken. Ze worden ook wel powerbanks of powerstations genoemd. De powerbank kennen we al heel wat jaren als de extra accu’s waarmee je mobiele apparaten op kunt laden. 

Tegenwoordig zijn deze powerbanks er in veel grote formaten en met veel meer capaciteit. Er zijn accu’s te krijgen waarmee je met gemak een paar dagen kunt doen. Accu’s met dusdanige capaciteit dat je er ook gewoon 230 Volt apparatuur op kunt laten draaien.

Bedenk wel, wanneer je 230 Volt apparatuur aansluit op deze powerbank dat je dan wel veel vermogen vraagt. Apparatuur met een lager Voltage trekken minder stroom. Hier moet je dus tactisch mee omgaan.

Als ’s morgens de zon weer op komt, dan kun je de stroom weer uit de zonnepanelen halen. Tegelijkertijd laad je ook de powerbank of powerstation, zodat je ’s avonds ook voldoende stroom hebt.

Tot slot

Je weet nu wat de mogelijkheden zijn, waar je op moet letten en wat de beste merken zijn waar je mobiele zonnepanelen kunt kopen. Het enige wat jij nog moet doen is bedenken hoeveel vermogen je nodig hebt en hier je zonnepaneleninstallatie op aanpassen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven