Gezelligheid in huis

Nu de terrasmeubels opgeborgen zijn en de cocktailglazen terug achteraan in de kast mogen, is het weer tijd om de vuurkorven en de warme chocomelk boven te halen. Hmmm gezellig!

Breng licht naar binnen

Investeer in sfeerverlichting. In plaats van een centraal lichtpunt verdeel je het licht naar verschillende hoeken in de kamer. Let op dat je kiest voor energiezuinige lampen. Als je ledverlichting aankoopt, let er dan op dat je voor een ‘warme’ lichtkleur kiest. Standaard zijn ledlampjes meestal wit.

Dekentje en kussen

 Verwen je zetels met kussen en plaids. Heel trendy zijn (zelf)gebreide of gevilte exemplaren. Heb je nog een oude wintertrui die je niet meer aandoet? Maak er een kussensloop van. Gezellig voor de portemonnee en het geeft je instant voldoening.

Vuur

Ook als je geen open haard hebt, kan je sfeer en warmte in huis brengen door de warme gloed van kaarslicht. Heb je schrik van de vlammetjes? Tegenwoordig bestaan er veel ledlichtjes met ‘flakkerende’ vlammetje die een evengroot gezelligheidsgehalte hebben.

Kleuren

Dé kleuren om gezelligheid te creëren, blijven aardetinten. In combinatie met de trendkleuren van dit moment zorg je voor een eigentijdse toets.

Combineer de grijs- en bruintinten met accentkleuren zoals mosterdgeel, zachtroze of vuil lichtblauw. Alle kleuren die voldoende getemperd zijn (vergrijsd), sluiten mooi aan bij de sfeer van het najaar.

Natuur

 Haal de natuur naar binnen. Decoreer met hout, bladeren, noten. Deze materialen accentueren de herfst. Gebruik ook veel glas. Kaarslicht of vlammen worden hierdoor weerkaatst en krijgen zo een extra dimensie.

Ruim op

In het najaar en de winter zitten we meer binnen. Het is nu dus het moment bij uitstek om op te ruimen.

Korte dagen – lange nachten

Ga op tijd slapen. Volg je biologisch ritme en ga op tijd naar bed. Geef de slaapkamer daarom in deze periode extra aandacht. Maak ook hier gebruik van veel kussens en dekens voor het cocoon effect.

Herschilder de muur achter je bed in een mooie donkere tint voor een snelle restyling.

Ine Lemmens is zelfstandig interieurarchitect. In de loop der jaren vulde ze haar studies en expertise aan met bijkomende opleidingen als ecodesign, passiefhuis bouwen en kleuradvies. Daarbij houdt ze rekening met zowel het economische (‘uw budget’), ecologische (‘ons milieu’) als esthetische (‘het oog’) aspect.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven