Duurzame handdoeken merken om te kopen

Duurzame handdoeken, zacht voor je lijf en zacht voor het milieu

Ben je op zoek naar duurzame handdoeken? Wij deden het werk voor jou al en zochten allerlei merken handdoeken uit die het milieu niet extra belasten. 

Wat zijn duurzame handdoeken?

Duurzame handdoeken zijn beter voor het milieu en de wereld. Er worden namelijk geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en arbeiders zullen een eerlijk loon betaald krijgen.

Doordat er geen chemische middelen worden ingezet om insecten te verwijderen zal de uiteindelijke handdoek dat ook niet op zich dragen. Dit is niet alleen voor het milieu belangrijk maar ook beter voor je huid aangezien deze de schadelijke stoffen ook opneemt.

Ook als je een allergisch gevoelig persoon bent, zou je kunnen opteren voor duurzame handdoeken omdat deze beter voor je huid zijn.

Ben je op zoek naar duurzame handdoeken dan kan je eerst eens kijken wat je nodig hebt. Heb je gewone handdoeken nodig, ben je op zoek naar gastendoekjes om bijvoorbeeld op het toilet te leggen, houd jij van een grote handdoek of badlaken of ben je eerder op zoek naar een strandlaken. Allemaal handdoeken allemaal verschillende maten.

Verder kan je ook kiezen voor een merk dat een kleur heeft in jouw smaak. De meeste hebben wel witte handdoeken in hun assortiment, maar sommige hebben meerdere kleurtjes. Zo kan je kiezen wat bij jouw badkamer past.

Merken duurzame handdoeken

Aquanova

Aquanova biologische handdoeken

Aquanova heeft handdoeken gemaakt van Turks biologisch katoen. Deze zijn verkrijgbaar als handdoek, gastendoekje, washandje en badlaken in 8 verschillende kleuren.

ARTG Towelzz

ARTG Towelzz maakt hoogwaardige handdoeken die je in hotels kan terugzien. Deze handdoeken worden in Turkije geproduceerd waarbij de werknemers een eerlijk loon krijgen en kinderarbeid niet is toegestaan.

ARTG Towelzz biologisch katoen

Ze hebben een lijn met biologisch katoen. Hierbij worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar worden andere insecten gebruikt om de insecten die schadelijk zijn voor de katoenplant te verdrijven. Kunstmest wordt niet gebruik en ze doen aan wisselteelt waardoor de bodem niet uitgeput wordt. Hierdoor is de kans op ziektes en onkruid kleiner. 

De biocollectie is 600 gram Turkse, biokatoen. Ook bij het verven wordt rekening gehouden met het milieu. Er zijn gastendoekjes, handdoeken, badlakens en strandlakens beschikbaar.

Blomus

Bloomus Riva biologische handdoek

De RIVA serie is gemaakt van biologisch katoen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en in 5 kleuren.

Dindi home 

Dindi home is een label met bedden- en badgoed. Ze zetten zich in op duurzaamheid door zo min mogelijk water en energie te gebruiken en de CO2-uitstoot laag te houden. Volgens de website bespaar je 4830 liter water, 2,1 kg CO2 en 8,7kWh op een Dindi badlaken t.o.v. een niet duurzaam merk.  

Dindi gerecycled katoenen, duurzame handdoeken

De collectie van Dindi maakt gebruik van 70% gerecycled katoen en de andere 30% is nieuwe katoen omdat het anders niet stevig genoeg is om opnieuw te spinnen. 

Behalve dat het milieuvriendelijk is vinden ze waardig werk onder de juist omstandigheden ook belangrijk.

Dream sheets

Dream sheets duurzame handdoeken

Dream sheets heeft biologisch katoenen handdoeken in hotelkwaliteit. Deze is verkrijgbaar als handdoek, douchelaken en badlaken. Behalve biologisch zijn deze duurzame handdoeken ook Fairtrade gecertificeerd.

Natural duplex

Natural duplex, biologische handdoeken

Natural duplex is de natuurlijke lijn van Duplex textiel die gemaakt is van GOTS gecertificeerd biokatoen. Verkrijgbaar in verschillende maten (handdoek, badlaken, gastendoekje, washandje, saunalaken) in wit, beige en grijs. 

Yumeko

Yumeko duurzame handdoeken

Yumeko is voornamelijk bekend van het duurzaam beddengoed, maar daarnaast hebben ze ook duurzame handdoeken in hun assortiment. Deze handdoeken zijn van hoge kwaliteit en hebben een gewicht van 600 gram m2. Ze worden van biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) gemaakt en zijn Fairtrade in India geproduceerd.

Conclusie duurzame handdoeken

Uiteraard moet je niet meteen al je handdoeken die je al liggen hebt de deur uit doen. Dat zou namelijk ook niet de meest duurzame oplossing zijn. Maar ben je toe aan nieuwe handdoeken of misschien je eerste set handdoeken weet dan dat er ook een duurzaam alternatief is. Deze zijn misschien iets duurder dan als je gewoon bent, maar dan heb je ook wat. 

Meestal zijn ze ook van degelijke kwaliteit en het geeft ook een goed gevoel als je zeker weet dat je niet bijdraagt aan slechte arbeidsomstandigheden, kinderarbeid of een veelvuldig gebruik van gifstoffen.

Ze zijn niet alleen beter voor het milieu maar ook nog eens voor je eigen huid dus win-win.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven