zonnepaneel op schuur

Zonnepanelen met stekker? – Lees er hier alles over!

Zonnepanelen met stekker, hier lees je hoe het werkt en waar je ze kunt kopen!
zonnepanelen met stekker

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer mensen zonnepanelen aansluiten, en dan is het wel makkelijk als dit zonnepanelen met stekker zijn. Mensen doen dit niet alleen om duurzaam energie op te kunnen wekken, maar ook om er zelf financieel van te kunnen profiteren door middel van bijvoorbeeld subsidies. Hoe dan ook, zonnepanelen zijn de toekomst en dat wil zeggen dat we er steeds meer te maken mee zullen krijgen.

In dit artikel gaan we kijken naar zonnepanelen met stekker. We zullen het onder andere gaan hebben over wat het zijn, hoe je ze aan kunt sluiten en waar je het beste zulke zonnepanelen aan kunt schaffen. Laten we in ieder geval snel beginnen!

Wat zijn plug and play zonnepanelen?

Vrijwel iedereen weet wel wat zonnepanelen zijn en wat ze doen. Dan zijn we namelijk al een heel eind met het uitleggen wat plug and play zonnepanelen zijn.

Dit type zonnepanelen zijn namelijk redelijk nieuw op de markt. Het is ontwikkeld met de bedoeling om zonne-energie in Nederland nog aantrekkelijker te maken dan dat het al was. De zonnepanelen zijn voorzien van een micro-omvormer, deze zorgt ervoor dat de zonne-energie opgevangen door de zonnecellen wordt omgezet in stroom die gebruikt kan worden door het elektriciteitsnet. De elektriciteit die dan teruggeleverd wordt aan het stopcontact kan door de apparaten die op dezelfde groep in de meterkast zijn aangesloten worden gebruikt.

Een dergelijk paneel is los verkrijgbaar en kan direct aan worden gesloten op een stopcontact. Daarmee is de installatie zo gebeurd en heb je ook geen installateur nodig.

Wanneer er bij een dergelijk zonnepaneel met stekker de opgewekte stroom niet meteen wordt gebruikt, dan wordt deze energie doorgestuurd naar het elektriciteitsnet. De plug and play zonnepanelen kan je plaatsen op een plat dak, in de tuin of op de schuur.

Zonnepanelen voor op de schuur

Op het dak van de schuur is één van de plekken waar zonnepanelen vaak worden geplaatst. Echter is het wel belangrijk om voor jezelf te kijken of dit ook op jouw schuur kan. Verder is het handig om dan wel een stopcontact in de schuur te hebben.

plug en play zonnepanelen plat dak
Zonnepanelen met een stekker plaats je gemakkelijk op de schuur.

Vaak beschikt een schuur namelijk over een dak dat niet sterk genoeg is om het gewicht van zonnepanelen te dragen. Aan de andere kant is het een voordeel dat veel schuren beschikken over een plat dak, wat ideaal is voor zonnepanelen met stekker.

Het is dus van belang dat jij gaat kijken of jouw schuur geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Als dit niet het geval blijkt te zijn, kan je ze alsnog gewoon in de tuin zetten of op een andere plek met een plat dak.

Deze zonnepanelen zijn dan weer niet geschikt voor een camper, caravan of campeerbus. Gelukkig hebben we daar ook een blog voor geschreven. Die blog vind je hier!

Plug and play zonnepanelen met stekker aansluiten

De aansluiting van zonnepanelen is iets waar veel mensen zich zorgen over maken en het is dan ook een belangrijke factor die meespeelt in waarom mensen afzien van zonnepanelen. Er wordt namelijk verwacht dat de installatie enorm ingewikkeld is. Dit valt echter enorm mee. Vooral zonnepanelen met stekker zijn eenvoudig te installeren.

Eigenlijk is het eerder in het artikel ook al benoemd, dus wellicht is het al duidelijk dat je bij zonnepanelen met stekker met een handomdraai kan beginnen met het opwekken van zuinige energie.

Het heet namelijk niet voor niets plug and play. Wanneer de zonnepanelen aan je geleverd zijn, plaats jij ze simpelweg op de plek waar je ze wilt hebben staan. Een plat dak of een tuin is uitermate geschikt. Vervolgens sluit je de panelen aan met een stekker op een stopcontact en het is al geregeld. De installatie van plug and play zonnepanelen kan je dus enorm makkelijk zelf doen. Je kan nu niet alleen zonne-energie opwekken, maar ook besparen op de kosten van een installateur en profiteren van bepaalde regelingen rondom zonnepanelen.

De kosten en baten van zonnepanelen met stekker

Je bespaart dus op de kosten van een installateur en daarnaast zal je veel gaan besparen op je energiekosten. Je profiteert in ieder geval dus maximaal.

Als het gaat om de kosten die je wél hebt, zijn dat natuurlijk de kosten voor het aanschaffen. Voor een set plug and play zonnepanelen moet je uitgaan van een bedrag van ongeveer €600 tot 700 euro.

Wat leveren zonnepanelen met stekker op?

De opbrengst van zonnepanelen is uiteraard afhankelijk van een aantal dingen. Door op de volgende punten te letten kan je al een hoog rendement behalen.

  • De hellingshoek zorgt voor de beste orientatie ten opzichte van de zon.
  • Schaduw kan zeer slecht zijn voor het rendement, dit moet je dus zoveel mogelijk vermijden.
  • Het spreekt voor zich dat het zuiden de ideale positie is, let bij het plaatsen dus op de richting.

Als je toch een berekening wilt maken kun je het volgende hanteren. In Nederland is een normale correctiefactor van 0.85 gehanteerd dit heeft te maken met het aantal zonuren in Nederland.

Dat betekent dat één paneel van 300 Wp gemiddeld per jaar 300 x 0,85% = 255 kWh oplevert. Dit resulteert dan in een besparing van gemiddeld € 250 tot 300 euro per jaar per set van 2 panelen, afhankelijk van je energiecontract. Dit zou betekenen dat je de panelen in circa 3 jaar terugverdiend.

We hebben ook een blog over het rendement van zonnepanelen deze lees je hier.

Plug and play zonnepanelen van Newpower.

We hebben in dit artikel gekeken naar zonnepanelen met stekker. Als het goed is ben jij hier nu voldoende van op de hoogte en weet je de grote voordelen ervan.

Ben jij nu ook op zoek naar zonnepanelen met stekker? Neem dan een kijkje bij Newpower. Zij kunnen jou topkwaliteit plug and play zonnepanelen leveren. Daarnaast zijn de Newpower zonnepanelen enorm eenvoudig op te bouwen en te installeren. Je hebt dus geen installateur nodig. Met slechts een paar stappen kan jij beginnen met het opwekken van duurzame energie.

Bij Newpower ben je gegarandeerd van een scherpe prijs, goede kwaliteit en bovenal geweldige duurzaamheid. Met de zonnepanelen profiteer je namelijk maximaal. Vele anderen gingen je al voor. Word jij de volgende? Om de plug and play zonnepanelen van Newpower te bekijken klik je hier.

Home Solar Set Landscape €798,00

De Home Solar Set Landscape is een eenvoudig in elkaar te zetten zonnepanelen set die je aansluit met een stekker op een geaard stopcontact.

Deze set bestaat uit twee keer 335 Wp zonnepanelen.

De landscape opstelling zorgt voor een horizontale orientatie waarbij de panelen onder een hoek liggen van 13 graden. Deze kunt u bestellen in de volgende variaties:

  • naast elkaar opstelling
  • oost-west opstelling 

Zoals onderstaand op de foto te zien is wordt bij deze opstellingen een uitgebreid onderstel geleverd. Uitleg over hoe het onderstel in elkaar zit vind u hier: Home Solar Set Landscape

Met de Home Solar Set is het opwekken van zonne-energie in een handomdraai geregeld. Zónder installateur. De set is geschikt voor elk plat dak of voor in de tuin.

Bij een bestelling van meer dan 1 set ontvang je standaard korting!

Plug and play zonnepanelen

Home Solar Set portrait €729,00

Newpower Home Solar set is een zeer eenvoudig in elkaar te zetten zonnepanelen set die je aansluit met een stekker op een geaard stopcontact.

Deze set bestaat uit twee keer 300 Wp zonnepanelen.

De Portrait opstelling zorgt voor een verticale orientatie waarbij de panelen onder een hoek liggen van 20 graden. Het onderstel van deze set staat onder patent en is speciaal voor deze set ontworpen.

De panelen hebben zijn van zwart monokristalijn en hebben daardoor de populaire zwarte uitstraling.

Op onderstaande afbeelding is niet goed het onderstel te zien. Voor meer informatie en uitleg over de installatie en configatie kunt u de volgende video bekijken: Home Solar Set Portrait

Met deze Home Solar Set is het opwekken van zonne-energie in een handomdraai geregeld. Zónder installateur. De set is geschikt voor elk plat dak of voor in de tuin.

Bij een bestelling van meer dan 1 set ontvang je standaard korting!

Plug en play zonnepanelen

Om rekening mee te houden.

Let wel op! Wanneer je de zonnepanelen gaat gebruiken moet je er rekening mee houden dat er maximaal 3600 Watt aangesloten kan worden op 1 lege groep in de meterkast. Dat zijn 6 Newpower Home Solar sets. Dus voor meer sets moet er een andere groep beschikbaar zijn. Je kan ook eenvoudig een extra groep laten aanleggen echter kost dit weer extra geld. Daarnaast moet de set altijd aangesloten zijn op een geaard stopcontact.

Ook is het belangrijk de zonnepanelen goed stevig neer te zetten. Afhankelijk van de variant kan je ze goed verankeren. Bij de portrait zit er tussen de poten een plaat waar je een verzwaring op kunt aanbrengen. Je kunt dan denken aan een zak zand of wat tegels. Het blijft een redelijke investering denk dus goed na hoe en met hoeveel je de zonnepanelen verzwaart. Op een schuurtje kunnen ze nog veel wind vangen en moeten ze een storm wel kunnen weerstaan. Eventueel zou je ze ook van het dak af kunnen halen wanneer het gaat stormen, maar zodra je dit een keer vergeet wil je ze niet direct kwijt zijn. Houd hier dus goed rekening mee.

Uitroepteken

Langere levertijd! – 30 dagen

Als gevolg van de enorme toename in bestellingen en aanvragen, groeit ons bedrijf. Om die groei op te kunnen vangen, zijn wij genoodzaakt onze levertijd aan te passen. Wij doen ons best alle bestellingen zo snel mogelijk te verwerken en uw bestelling zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 werkdagen bij u geleverd te hebben.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven