Zonnepanelen huren zonder investering

Zonnepanelen zonder te investeren? Huur ze!

Zonnepanelen op je dak liggen hebben, het is niets nieuws meer. Als je ecobewust bent, dan heb je er misschien al op je dak liggen of ben je erover aan het nadenken om voor zonne-energie te gaan. Wat voor heel wat mensen nog het grote bezwaar is, is de hoge aanschafkost. Niet iedereen kan dat geld nu missen. 

Oh het levert je uiteindelijk zeker meer op, maar je moet nu we de investering kunnen doen. Kan je dat niet, dan is er een andere mogelijkheid: het huren van zonnepanelen.

Zodra de zonnepanelen op je dak liggen, bespaar je onmiddellijk op je rekening.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Eerst wordt je dak geanalyseerd en wordt er bepaald hoeveel panelen je nodig hebt. Dit kan trouwens op afstand gebeuren. Daarna krijg je een offerte met je maandbedrag en hoeveel het opbrengt. Zodra alles in orde is qua plan en wensen worden de panelen geplaatst in één dag. Dit duurt maximaal 8 weken nadat je de beslissing hebt genomen en dan kan je genieten van duurzaam opgewekte stroom.

Zowel voor platte daken als voor daken die niet op het zuiden gelegen liggen zijn er oplossingen. Doe de online dakcheck om te kijken of je dak geschikt is voor voor zonnepanelen.

Na de huurperiode kan je ervoor kiezen om de zonnepanelen over te nemen voor een klein bedrag.

Voor- en nadelen van het huren van zonnepanelen

Voordelen van huren

  • Je moet geen investering doen.
  • Je hebt duurzame energie.
  • Goedkoper dan stroom kopen.
  • De huurprijs ligt vast voor 10 jaar. Het is dus niet zo dat je elk jaar meer moet betalen.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over schade aan de panelen als het stormt bijvoorbeeld of als een specht met een duik zijn snavel in de panelen boort. Als je ze huurt, dan zijn ze ook verzekerd.

Nadelen van huren

  • Je moet een eigen koophuis hebben.
  • Langere terugverdientijd dan bij kopen.

Oei, je wil verhuizen, wat nu?

Geen probleem, meestal kan je kiezen wat je wilt doen. Ofwel koop je de zonnepanelen over zodat de waarde van je huis dat je gaat verkopen hoger wordt. Ofwel neemt de nieuwe bewoner het huurcontract over.

Of je kan je zonnepanelen mee verhuizen. Dat is wel de moeilijkste oplossing want het dak kan totaal verschillend zijn en er komen kosten bij want het moet eerst afgebroken worden en nadien terug geïnstalleerd.

Zonnepanelen huren of kopen?

Als je zonnepanelen koopt dan zal je uiteindelijk goedkoper uit zijn en is de terugverdientijd dus korter. Maar je moet eerst wel de investering kunnen doen. Bovendien heb je er ook de lasten bij zoals verzekering en zelf dingen regelen als er iets mis mee is. Liever kopen? Vraag hier een offerte aan.

Als je de zonnepanelen huurt dan zit je daar niet mee maar is de terugverdientijd wat langer. Het hangt er dus van af wat jouw voorkeur heeft.

Bij Hallostroom huur je A-kwaliteitszonnepanelen die door hen geïnstalleerd worden. De panelen zijn ook verzekerd tegen eventuele schade. En het leuke is dat je via een app op je smarthphone (misschien wel Fairphone) realtime de opbrengst kan zien.

Heb jij al zonnepanelen, heb me misschien ervaring met het huren van zonnepanelen? Laat het me zeker weten in een reactie onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven