School van Ayurveda viert jubileum

Lies Ameeuw richtte in 1999 de Internationale School van Ayurveda vzw op in Gent. De school mag dus dit jaar 15 kaarsjes uitblazen. Ayurveda was in het begin van de school nog onbekend en Lies gaf kortlopende cursussen en lezingen over heet België. Mensen kwamen ermee in aanraking en raakten geboeid door de Ayurvedische filosofie en levensstijl. Ondertussen is de school gegroeid en heeft nu een volwaardige therapeutenopleiding Ayurveda van 3 jaar.

Ayurvedische voeding en massage

Aan de school kan je ook opgeleid worden tot professionele Ayurvedische voedingsconsulent of massagetherapeut. Ondertussen zijn op de School van Ayurveda meer dan 100 mensen afgestudeerd als Ayurvedisch therapeut, masseur of Ayurvedisch voedings- en leefstijlconsulent. De meesten onder hen hebben al een eigen renderende full- of parttime Ayurvedapraktijk.

Ayurveda voor het grote publiek

De korte opleidingen, lezingen, seminaries en gratis workshops spreken zeker ook het grote publiek aan. Er worden om het jubileumjaar te vieren dan ook feestactiviteiten georganiseerd.

  • 30 maart 2014 : Hart-dag : Een Ayurvedische blik op dit wonderlijke orgaan. (seminarie)
  • 10-26 juli 2014 : Studiereis Ayuvreda naar Kalpetta (Kerala, India)
  • 27-28 september 2014 : Feesteditie 3. International Ayurvedic Meeting in the Lower Countries : “15 jaar School van Ayuvreda”

Ayurveda praktisch

De school van Ayurveda geeft een antwoord op de praktische toepassing van Ayurvede: het beter maken van de zieke mens, vertragen van ouderdomsprocessen en het het ondersteunen en verbeteren van het vermogen van de mens om zelfgenezend te zijn.

Lies Ameeuw: “Alles is transformatie. Zowel de wereld, de mens, zijn lichaam, zijn mentale vermogens, ieder individueel leven alsook het grote levensproces van de mensheid in het algemeen en onze aarde wijzigen steeds… niets blijft zoals het is. In balans zijn helpt je te ontdekken wat er aan je voorbij gaat op fysiek, geestelijk en spiritueel vlak; Het helpt je je kennis van het leven te vergroten.”

Lies Ameeuw

Ayurvedisch therapeut Lies meeuw vulde haar studie aan met stages in Zuid- en Noord-India. Hierdoor heeft ze veel ervaring en een uitgebreide kennis van niet alleen Ayurveda, maar ook Indische kruiden en preparaten.

>> Meer info over de School van Ayurveda: www.lies-ameeuw.com

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

2 reacties

  1. Jaren geleden volgde ik er de opleiding tot Ayurvedisch therapeut en Ayurvedisch massagetherapeut. Net zoals Lies Ameeuw’s boek Ayurveda vanuit het hart, werd ik op de school hartelijk ontvangen, kreeg ik inderdaad Ayurveda vanuit het hart, zalig gewoon …. proficiat Lies met je volharding en dank voor het delen van al je Ayurvedische kennis en wijsheid ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?