Recept – Aprilse Grillsalade

Recept

Een lekker en voedzaam slaatje met louter seizoensgroenten en knapperige walnoten. Ideaal als lichte lunch of voorgerecht om de eerste zonnestralen culinair in te luiden. Bovendien is het klaar in een handomdraai. Voor 4 personen.

Ingrediënten Salade

  • 1 bloemkool
  • 250 gr kleine of grote
  • champignons
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 handvol walnoten
  • 10 zongedroogde gemarineerde tomaten
  • 3 of 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout

Ingrediënten dressing

  • sap van een halve citroen
  • beetje geraspte citroenschil
  • (naar keuze)
  • 1 of 2 teentjes look (naar keuze)
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel Harissa (chilipuree) of 1 rood pepertje in dunne plakjes
  • 80 ml olijfolie + marinade van de tomaten

Bereiding:

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en was deze grondig.
  • Vermeng de roosjes met de olie, peper en wat zout. Leg ze op een bakplaat onder de hete grill tot ze licht verkleuren. Laat ze daarna even afkoelen.
  • Reinig de spinazieblaadjes.
  • Was de champignons en laat ze even uitlekken. Snij grote exemplaren in dikke schijfjes. Kleine exemplaren in de helft of in z’n geheel. Verhit wat olie in een pan en bak de champignons kort  (hoogstens 2 min.) op hoog vuur.
  • Hak de walnoten grof en rooster deze kort in een droge koekenpan.
  • Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Voor de dressing: Meng de olie, komijn, citroensap, citroenschil en harissa in een kannetje. Pers de knoflook en voeg toe aan de dressing.

Maak een bedje van spinazieblaadjes en schik de andere ingrediënten op het bord. Overgiet met wat dressing of serveer deze apart.
Serveer de salade onmiddellijk. Koud is hij weliswaar ook best lekker maar lauw is net dat beetje extra.

* Zorg voor een biologische citroen.
Zeker als je de schil wenst te gebruiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven